• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
bog
Здравейте колеги,решил съм да си закупя по-нормална бъркалка,и по принцип съм як фен на макита и бях твърдо решен да се възползвам от тая промоция http://www.makita.bg/bg/products.html?p ... gory_id=21 ,но днес случайно ходих при един майстор да му карам да оправя едни спаркита ,и му споделих намеренията си,и от там възникна проблема ми защото човека ми вика че нещо малко го съмнявала тая машина(по точно много лекичка му се струвала) и един вид все едно била най-малкия клас почти,и от там като ми започнаха колебанията и реших че му звъннах,та си поговорихме с него пак и в общи линии човека ми препоръчва да си взема спарки като предимства ми посочи че дори и цялостно всичко да изгори и ремонта ще ми коства макс около 150 лв ,но от друга страна лично той никога не му се е случвало да поправя точно такъв модел макита и основно притесненията му идват от теглото на машината т.е. 3.1 кг срещу 4,5 на спаркито,също така ми каза че ватовете не били най-важното в случая а по важното било какъв е редуктора-та затова реших да се допитам до вашите мнения каква бъркалка бихте ми препоръчали вие!
fox_vt - майстор
Да се сравнява макита със спарки е меко казано абсурд :lol: той и най новия винтоверт на бош е един такъв мъничък и лек спрямо най новия от по долния клас ама това не трябва да те притеснява изобщо.И все пак каква е разликата в цените между макитата и спаркито?
Kumay - майстор
Спаркито наистина не е лошо, произвежда се и за Flex.
Макитата няма никакви проблеми, нищо че е по-компактна и по-лека! Досега не сме ремонтирали такъв миксер! Цените на ремонтите са разминават, но с малко!
Съвета ми е - възползвай се от промоцията!
bog
Цени без промоции -около 550 за макитата и 300 за спаркито.
В настоящия момент макитата на промоция е 360 ,но в случая има и допълнителна промоция тая бъркалка с винтовера за 502 лв,фактически на мен основно ми е необходима бъркалката но все пак винтовера така сметнато ще ми излезне 140 лв та затова мисля да се възползвам от комплектна цена.И да благодаря ви за мненията -(вие просто ми затвърдихте мнението,че като искам да работя без проблем си купувам макита) :partyman:
Chefo77 - майстор
То пък тоя майстор ебаси експерта. Щом е по-лека, значи не става...
Значи по неговата логика, ако вземеш един стар руски 15 килограмов електромотор и му забучиш бъркалка, ще е по-добър вариант от който и да е нов продукт... :? Ама така е - хората са свикнали - щом тежи, значи има мат'р'ал в него, щом има мат'р'ал значи е кораво.
Пък и извинявай - ако цената на ремонта е определяща и той достига такава цифра, значи вземай Raider, Budget и т.н. Там ремонта ще е евтин, а ако не е - нова...
Чаро - Акълия
Ха-ха. Те старите заварчици, дето не поглеждат в страни от Кракра-та викат същото и за инверторните електрожени- "Бе глей го тва кво е леко, не тежи, я погледни оня там къв е солиден. Те тва е електрожен, мани ги тия.."
:shock: :-D
Спецове...
bog
От четвъртък съм горд собственик на въпростните инструмент,засега първите ми впечатления са ,че бъркалката е просто чудесна,винтовера от друга страна ми се струва малко "бъгнат" като не ме разбирайте погрешно но стария ми е 6825 пак на макита и той е 6000 оборота ,а този съответно е 4000 и ми създава усещане че навивам рапидките все едно с акумулаторен винтоверт,другото което ми е странно леко ,е че регулирането за дълбочината на навиване е с обратен принцип-тоест на ляво завива по дълбоко и обратната :axe:
profesionalist_wood - майстор
Бе и аз така виках за старите руски петоперационки или двуоперационки тежащи по 400 кг,,Глей тва щом не мърда е стабилно,яко....,, Ама виеха като въздушни сирени :lol: И преи време ми изпадна поръчка да работя по обект.Бре как ще занеса щрайхмус да рендосвам челни дъски тежащ половин тон,примирих се и си купих мобинлен щрайхмус на Фартулс който се оказа безценен,рендосва перфектно от руските кютуци и е само 32 кг,хоп в колата и я на вилата я на обекта.Ама проблемът е,че вече не се произвеждат,да открия координатите на фирмата производител :? И сега се заглеждам към абрихта на райдер :-D
mitko64 - майстор
Тези дни ми изпадна да бъркам(бетон, хоросан и лепило) с една стара ловепка бормапина BZ 16 и просто съм очарован от нея като миксер. Няма реверси, електроники, съединител и други глезотии, отпред е с някакъв по-голям лагер- шийката е с диаметър 57мм и ръкохватката се сваля през патронника. Бърка равномерно, без никакви шумове от претоварване, направо върти кофата. Имам BUR 350 E, с която попринцип бъркам, но тази бабичка направо ми взе акъла.
batkotony - специалист
Чаро написа:
Ха-ха. Те старите заварчици, дето не поглеждат в страни от Кракра-та викат същото и за инверторните електрожени- "Бе глей го тва кво е леко, не тежи, я погледни оня там къв е солиден. Те тва е електрожен, мани ги тия.."
:shock: :-D
Спецове...
Подсещаш ме за начина,по който едно време се избираше аудиотехниката по тогавашните битаци от "спецовете"...:"ГолЕм кастофон,свири силно..."... :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Запитване за Бъркалка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: