• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
bogomilZ написа:
EDI написа:
Нищо и няма на вратата, 40-60 няма да свалят кай знае колко с виброто, няма да я пробие, ще свали 1-2 мм.Ако беше масив, щях да и кажа да кара с лентовия шлайф.Надали е МДФ, достатъчно стара е вратата.На снимките в другата тема има снимка на фалца и се вижда, че спокойно може да се свали леко.Освен това и лак има да сваля.
ала бала - само като допре виброто с щкура 60 и ще слезе милиметър
ти правил ли си врата два квадрата гладка - ще се сучи като лист хартия - сутрин в едната посока - следобяд в другата посока
помисли защо масивните врати се правят таблети и фризове
С виброто няма да свали 1мм,пък ти си приказвай.За гладката врата...,е, нямам думи.
bogomilZ - специалист
EDI написа:
Правил съм си моите врати в къщи, други не съм.Направих ги точно така, както посочвам, без проблем.
Edi - качи едва снимка на твоите врати ако може . Благодаря ти !
EDI - майстор
Няма проблем, ще ги цъкна, но от 2 години вече не са с лак след последния ремонт.Върху лака са с боя ЛЕВИС.Жената рече, че вече не се връзват с интериора и ги боядисах.Ще потърся дали нямам стари снимки, когато бяха на лак.
kotyo - специалист
Тя, вратата, не е МДФ, ама е шперплат и горния слой не е много по-дебел. Девойката като нищо ще го прешкури и ще има олеле.. Това, ако кучът вече не е стигнал до долу самостоятелно.
stiv1961 - майстор
kotyo написа:
Тя, вратата, не е МДФ, ама е шперплат и горния слой не е много по-дебел. Девойката като нищо ще го прешкури и ще има олеле.. Това, ако кучът вече не е стигнал до долу самостоятелно.
Тя, девойката затова търси помощ от вас- софиянци, да няма олеле- мале. Ако беше заралийка до сега да е оправена/ вратата де :) /
EDI - майстор
Още за обръщането момичето търсеше помощ, ама няма, няма помощници вече.Едно време какви помощници бяхме на млади години :lol:
miliad - майстор
Като гледам снимката ми се струва че основния проблем е, че кита не е изтъркан добре и е останал като слой върху фурнира.Цвета на лака май го е уцелила, ама кита белее от долу. Повърхностния слой на вратата е фурнир, и споделям мнението, че с 60 шкурка е опасно да не протрие фурнира.Цвета на лака щоже да се провери като се мацне на гладка чамова летва.
nonecon - напреднал
Ще се опитам да сложа още снимки и да направя пояснения, от които се надявам да стане по ясно. Кой ли не питах, никой няма нито машина, нито желае да ми помогне :cry:
nonecon - напреднал
Изображение

Вратата се затваряше в тази посока, аз исках да се обърне, най-накрая един познат ми намери негов познат, който да я обърне (как я обърна.. сега яко дрънчи при затваряне, но как да притъпя звука, ще ви питам после)

и така, забелязват се улеите от ноктите на кучето, които при обръщането на вратата, се оказа отгоре и много се виждаха.

Въоръжих се с шкурка П-40, много едра, и взех да търкам със все сила 8-[

Май изтрих повече отколктоо трябваше , защото се появиха дупки

Изображение
nonecon - напреднал
С този кит уж цвят чам е наплескана и вратата и касата

Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6