• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко за дърводелството
nonecon - напреднал
А ето да видите и смата врата- вътре по средата май е шперплат, и е облепен с нещо...

Изображение

Не знам, ако някой дойде и ми оправи вратата има една ракия/водка/мастика по избор [-o<
torbalan - Дървен философ
Ако питаш мен - прежали естесвения цвят, избери си някакъв друг, но вече боя...
Мини я веднъж с финна шкурка и след това си я боядисай...

Така кучето, като я надраска пак, ще можеш да си я ремонтираш лесно :)
nonecon - напреднал
неееееееее, само не бояяяяяя, ужасно е!
torbalan - Дървен философ
ами тогава разходи се до практикер и търси евтин виброшлайф...
после шкурка и т.н. :)

все пак премисли - дали няма да е по-добре ако я боядисаш :)
ако избереш подходящ цвят, който да не те дразни, може и добре да стане... :)
nonecon - напреднал
тука един познат каза че не можело с виброшлайф, защото съм щяла да изшкуря цялата дървена повърхност и нищо да не остане
VLADO66 - майстор
Като я боядисаш в цвета на стената,може с тънки рамки да направиш фалшиви табли в които да сложиш фурнир(мебелно фолио),огледало корк и т.н.
Тани - модератор
Избери си - малко повече работа и средства и получаваш резултата който искаш или по-лесния вариант с боята!

Досега да я беше изтъркала тази врата! Едно парче фибран за подложка на шкурката и около 1 час работа! Търсенето на машинка за да ти спести 30-40 минути ми се струва неоправдано! Купи си първоначално 120 , защото така или иначе ще ти трябва и пробвай. Ако става прекалено бавно пробвай внимателно с 80 и ако не дере продължи с нея. Трябва да търкаш , докато ЦЯЛАТА врата стане еднородна - да няма петна по нея , защото лака после ще ги подчертае още повече. Проблема ти е , че си изтъркала само част от вратата , а другата е останала запечатана и лака не е проникнал там!

ПП преди да лакираш снимай вратата и ни я покажи за да не ти се налага да повтаряш цялата процедура отново!
nonecon - напреднал
Ама аз не се занимавам само с нея, докато се чудя какво да правя, си поправям шкафчетата като ги подсилвам с допълнителни пирони :rock:
nikolson - майстор
Dulux Brushwood-това е една система,която май вече не се произвежда,но в търговската мрежа се среща,а в София има само в махагон.
http://www.aureca.net/product-25-Dulux- ... о-дърво#ct
Струва 56лв.
mumar - специалист
Момчета, давате съвети на човек, дето и хабер си няма от това, което трябва да се свърши!
Почти предрекох нещата, но ме спря професионализма Ви! /просто е търкала напречно на жилките.../
Това, което аз видях/от моя поглед на блондинка, е врата тип студентски сандвич/ дето не е чак толкУз Убава, ма момЕто си държи на нея...
Е, като няма желаещи да помогнат, или всички вече са "заети", просто няма да има "листопад" в тези редици [-(
Дайте Й поне съвет как точно да действа и какви да ги върши!
Щото боя от 56 лв/извинявам се предварително ако не съм права/ ма тя ШЪ си купи нова врата за тези пари!
Па ако ще и не кучето, ами последния мъж да ги е Удрал с ноктИ в пристъп на буйна страст :prayer:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Помощ! Окепазих си хубавата врата!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: