- 1
- 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Myth
- специалист
13 мнения в "Дървен навес – началото, етап 1"
Myth
- специалист
VLADO66 написа:Всичко е хубаво ама тази стена на тухла ли ще остане? И ако тръгнеш да правиш изолация няма ли да ги скриеш и оклепаш?Абе няма да остане на тухла ама... аз съм си и писал де, накрая, че май това ми е грешката, можеше на едни 15 см от стената да ги дръпна ама...като слагам изолация тогава ще го мисля, ще се скрият една част от гредите ама.... иначе за клепането ще го мисля

Myth
- специалист
VLADO66 написа:Мисля че после ще ти е невъзможно.Демонтирай гредите откъм стената,налепи зад тях фибран с дебелината на изолацията и ги монтирай.Що да е невъзможно, просто ще се скрие една част от гредите, за наклепването винаги предполагам мога да ги облепя в хартиено тиксо което после да махна или пък ако се поклепат малко някъде да се тръкне със шкурка или вибро шлайв и да се лакира наново?
Сега да не ме биете малко просто разсъждавам, което не значи, че съм прав и най-вероятно греша ама...
piron45
- майстор
Ще стане добре, но на твое място щях да повдигна малко подпорите, за да се ветрее челото и да не загнива. И без това планките ще държат тежестта. 2см ще е достатъчно. Наскоро гледах такъв навес, на който му режеха подпорите отдолу и вместо отрязаните парчета слагаха някакви железа.Сега изглежда смешно, все едно гледаш човек с отрязани крака и монтирани неподходящи протези. Просто долните краища са дърпали влага и изгнили.
Myth
- специалист
piron45 написа:Ще стане добре, но на твое място щях да повдигна малко подпорите, за да се ветрее челото и да не загнива. И без това планките ще държат тежестта. 2см ще е достатъчно. Наскоро гледах такъв навес, на който му режеха подпорите отдолу и вместо отрязаните парчета слагаха някакви железа.Сега изглежда смешно, все едно гледаш човек с отрязани крака и монтирани неподходящи протези. Просто долните краища са дърпали влага и изгнили.Мислех го това, и го отчитам като грешка, чудя се ако го напълня отдолу със силикон дали ше помогне, все пак съм ги и импрегнирал и запечатал с лак и краищата. Хм, да проблем си е това.
Тя всъщност едната стъпва върху планката демек повдигната е малко.
bulhomes2
- майстор
Поне 3 пъти ми се случва да гледам едно предаване по Дискавъри за строеж на къща в щатите, устойчива на урагани (дали пък не беше торнада или цунамита...). Та там я направиха "наколна", като коловете си ги бодяха в голата земя, поне 1,5 метра надолу, и ги заливаха с бетон. Та мисълта ми е, че тези греди ще са все пак на сухо и тези "втелявания" са излишни. Барбекюто на вилата си го правих с гредите така. Вече 5-6 години за това - никакви проблеми. "Водоустойчивия" гипскартон вече изгни, дълги хоризонтални греди се изкривиха, банята я правя вече за втори път, но този момент с гредите върху бетона няма проблем.
- 1
- 2
Тема "Дървен навес – началото, етап 1" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература