• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Myth - специалист
EDI написа:
Не слагай силикон, още повече ще се запушат нещата.Така поне има шанс да се проветрява през фугата.Не виждан на снимките дали хоризонталната греда е хваната за стената.Удари и два анкера, ако няма.
В момента не е хваната, щото имах друга работа, но съм го предвидил/планувал това ще я хвана. :-)
Здеасти, много добре си се справил до тук. Само няколко неща не са ми ясни – материала сух ли беше и ако не изчака ли го да изсъхне преди да го импрегнираш и лакираш. няма ли опасност така да запечаташ водата в материала?
Myth - специалист
кубинеца написа:
Здеасти, много добре си се справил до тук. Само няколко неща не са ми ясни – материала сух ли беше и ако не изчака ли го да изсъхне преди да го импрегнираш и лакираш. няма ли опасност така да запечаташ водата в материала?
Ами по принцип не е сух, на практика... хм на вид сравнително сух, не е мерен със влагомер. Ама някъде изобщо правят ли навеси със наистина сух материал и колко излиза, да знам някои хора правят подобни неща със сух материал и слепени греди ама... сметката отива много нагоре.... ще видим какво ще излезе след известно време имам познати които са процедирали по същия начин, незнам колко влага се запечатва ама навсеите им не са мръднали вече по 3-4-5 години.

Все пак ще се радвам да чуя мнението и на хората тук които повече ги разбират тези неща.
  • 1
  • 2

Тема "Дървен навес – началото, етап 1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: