Ел. инструментите. Консумативи.
asenlynch - специалист
Привет!
Отдавна не съм се разписвал във форума, но реших да се похваля с новите си придобивки:
http://www.elko.bg/images/articles/big/1246.jpg - циркуляр с който вече оразмерих 6-7 врати.
Много съм доволен, сравнявайки го с две куче-марки, които съм нещастието да ползвам.Много удобен, лек и безшумен.Реже HDF и чам като масло! :-D
А това е винтоверт, който за един месец, доста работа ми е свършил и съм много доволен също.Лек и достатъчно мощен за щори и ламиниран паркет, каквото е основното му предназначение.
http://sparkygroup.com/userfiles/produc ... w_7099.jpg
Тани - модератор
Честито ! Със здраве да си ги ползваш!

Циркуляра е хоби марката на Макита , нещо като зеления Бош. Дори първосигнално смятам , че са една идея по-добри от зелената серия, но може и да греша!
Kumay - майстор
Тани написа:
Честито ! Със здраве да си ги ползваш!

Циркуляра е хоби марката на Макита , нещо като зеления Бош...
Първо, честито и от мен!
Не е хоби, а евтина серия! Просто постановка на Макита! По-евтини пластмаси, по-евтини опаковки... и същата здравина! За мен лично недостатък на този циркуляр е късата предна ръкохватка - двете ръце се събират много близо една до друта и на мен ми е неудобен.
Да вметна, че онзи ден в сервиза разглобиха един перфоратор, за да го разгледаме и от вътре.
Реално е новия модел на Макита, който още не е популярен в България. Направен е много по-кадърно от HR2230! По-добър превключвател, разглобяемо вретено, по-добър захват на свредлото...
Тани - модератор
Това само може да ни радва! Какво по добро от същата здравина на по-ниска цена! Малко не ми харесва цвета, но мога да го преживея! Ще разчитам за съвети при предстоящите покупки след няколко месеца. Мога да направя и "компромис" с Мактек
asenlynch - специалист
Привет!
Днес го тествах на ПДЧ, което ми беше останало от една дограма, на която слагахме стъклопакет и си направих портманто.
За първи път се захванах с подобно нещо и се убедих за пореден път в качеството и на двете машинки, но се убедих и внещо ,което предполагах, а именно с ръчен циркуляр права линия не можеш да режеш ако не се ползва водач, тъй че на портмантото ми ще му личи колко непрофесионално е правено :evil:
Ще постна и снимки на портмантото ако пребора срама от недобрата изработка...но пусти мерак да пробвам ръчният циркуляр....
ZEDYCUS - майстор
Честито и от мен за придобивките. :partyman:
За права линия с циркуляра, ползвай две стеги и дълъг нивел или мастар. Не го води ръчно по чертата.
imarh - специалист
Доволен ли си от винтоверта? Какви най-дебели/дълги винтове върти с една батерия и колко броя?
asenlynch - специалист
imarh написа:
Доволен ли си от винтоверта? Какви най-дебели/дълги винтове върти с една батерия и колко броя?
Ще внимавам и ще ти дам отговор за подробности, колега. :)
А иначе съм доволен.
А ето какво портманто си направих с тези машини: viewtopic.php?f=17&t=39168

Тема "Ръчен циркуляр и винтоверт, които си купих!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: