Всички имаме коли, нали ?
inspo - майстор
Абе не започвай пак да спориш за глупости.
В закона ясно е казано - "болестно или друго състояние, което създава опасност за
движението".
Да караш кола не е само да натискаш газта и спирачката.
Има и много ситуации в които не можеш да реагираш адекватно защото със счупен крак си половин човек.
Например при пожар в колата, катастрофа и др.
Стефко - специалист
Въпроса ми беше риторичен. Иначе в момента шофира съпругата ми. Аз само се возя, и мърморя отстрани. :finga:
ArturDent - Почти Безобиден
Стефко написа:
Ами ако болестното ми състояние е вследствие на хрема или грип, пак ли ще ми направят глоба?
То е като чл. 20 - "...Съобразена Скорост...".
Щом стане фал значи не е съобразена скорост.
velsi - Почетен майстор
Аз пък ще питам друго: майка ми е с 96% инвалидност. Ходи с бастун, полека. Когато я возя гледам да спирам максимално близо до входа на магазина например. Имам ли право да ползвам паркоместата за инвалиди?
SHADOWAWS - специалист
velsi написа:
Аз пък ще питам друго: майка ми е с 96% инвалидност. Ходи с бастун, полека. Когато я возя гледам да спирам максимално близо до входа на магазина например. Имам ли право да ползвам паркоместата за инвалиди?
според мен да - превозваш инвалид (демек си помощник на човек с инвалидната категория и го обслужваш...в твоя случай я возиш до магазина примерно). А ако някой катаджия ти пише акт за което, значи е тъп като джама на подводница! И може такъв скандал да му вдигне жената, че да си изяде белите ленти барабар жилетката с картата :проба:
ebahti - майстор
velsi написа:
Мен точно 3а това ми е въпроса-майка ми е инвалид и отгоре на всичко и колата ми е на нейно име...ама не 3нам тр. ли стикер или нещо друго да се лепне на колата
taran - специалист
Щом автомобила е на името на мейка Ви,която е инвалид,имате право на безплатна винетка и паркиране на места за инвалиди.Предполагам,че трябва да идете в местната социялна служба.Пооне в София то там дават въпросните благини.(Да пази господ,да опира човек до тях)
ebahti - майстор
Ааа,винетката вече я в3ех,май и отстъпка в данъка има, ама ако има и други екстри-що да не ги пол3ваме...
Илиян Илиев™ - майстор
Стефко написа:
Разбрах. Само, че крака не ми пречи да управлявам автомобила. С десния крак натискам само педала на газта. И не създавам опасност за останалите участници в движението.

Ами ако болестното ми състояние е вследствие на хрема или грип, пак ли ще ми направят глоба? :? :lol:
Да ползваш левия крак за съединител и спирачка си е създаване на опасност за всички около теб. :wink:

Иначе по темата:

Тук по принцип колите на инвалидите си имат стикери, които се издават само на тях. Всеки си спира на техните места, но глобяват рядко. Примерно, ако дойде инвалид и звънне по телефона наглия отнася глобата.

Освен това дочух, че право да спират там имат само тези със стикери, но само ако инвалида е с тях или самия той шофира. Това го чух веднъж при скандал между двама водачи със стикер - единия си беше читав, а другия беше с инвалида в колата. Та този с инвалида го спомена това нещо.

Хубаво е да има стикер. По този начин може да се избегне глоба, докато човек не е близо до колата.

Освен това парко местата освен че са по-близо до входовете би трябвало и да са по-широки от обикновените, но не навсякъде е така.

Тема "инвалид" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: