• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ijebdk - напреднал
Здравейте, някой може ли да препоръча програма за подготвяне на G-код за CNC струг? Благодаря.
btt - специалист
Здравейте,

имам питане за mach3. Имам версия 3.042. Отгоре пише, че е лицензирана, но пак спира на 500 ред. Деинсталирах я и пак я инсталирах и копирах лик файла и положението е същото- отгоре пише, че е ОК и пак спира на 500 ред.
Откъде мога да сваля друга версия или как да оправя тази?
Намирам само някакви много стари- 2. , а те са и без драйвър за лпт порта и не стават.

ПП Компютъра никога не е имал интернет след преинсталацията на уиндоус.

Едит:
Успях да намеря друга версия-3.043. Но компютъра помни и пак прави до 500 ред само. Инсталирах си тази друга версия на лаптопа и там всичко е наред-като го пусна пробно и си върви през целия файл(това без цнц- само на компютъра).

Как мога да деинсталирам този mach3 от компютъра, така че новата инсталация да е наистина нова, а не да помни и да ми прави само до ред 500.
Аз я махам от add/remove programs и после ръчно изтривам директорията mach3/. Какво друго да направя?
Надявам се да имате идей, защото иначе ще трябва да преинсталирам уиндоус и така :)
nunep - специалист
btt, след деинсталация на mach, може би трябва да изтриеш и регистрите на windows-a. Има една програмка RegCleaner, тя го прави автоматично.
Успех!
btt - специалист
За съжеление не стана и след чистене на регистрите.
Нещата отиват към преинсталация.
MrMurdjo - майстор
А сети ли се да отидеш на диск С: и да изтриеш от там цялата папка Mach3, която си е отделна на диска?
btt - специалист
MrMurdjo написа:
А сети ли се да отидеш на диск С: и да изтриеш от там цялата папка Mach3, която си е отделна на диска?
Ако имаш впредвид C:\mach3\ - да изтривах я.

НОООООООООООО
Сега преинсталирах и уиндоус и форматирах хард диска, за да го разделя на 2 дяла и на прясно инсталиран уиндоус положението е същото!?!?!?!?!?!?

Използвам едни и същи инсталационни файлове за мач и на лаптопа и на компютъра, едни и същи Гкод и на лаптопа върви, а на компютъра спира на 500 ред.?!?!?

Идей?

Edit:
Сега разбрах къде е ключа от бараката!
На лаптопа не ми се качи драйвъра за ЛПТ порта, защото нямам такъв- тогава мача работи в simulation mode и няма лимит за 500 реда.

Всъщност лиценза не ми е наред, въпреки, че горе ми изписва лицензирано на Иван някой си.

Може ли някой да ми даде линк или да ми изпрати работещ mach на btt кльомба mail.bg или дори само файла с лиценза.

Мерси предварително!!!

Edit 2:
От rutracker свалих с една идея по-нова версия, която освен файл с лиценз имаше и exe с което да се смени оригиналното и вече всичко е на 6- подмина 500-я ред!!!!

Това без включена машина, но мисля, че няма да има проблеми, когато я включа- в момента съм взел само компютъра с мен.

Благодаря на всички за помощта!
Pandurko - специалист
Малко да раздвижим приказката.
Може ли някой да ме светне за МАХА? При тръгване с максимална скорост има ли плавно увеличаване на скоростта и съответно плавно намаляване при спиране. Ако няма не води ли това до пропускане на стъпки? И ако някой е гледал импулсите на стъпките на осцилоскоп с какъв коеф. на запълване са?
velsi - Почетен майстор
Има плавно тръгване и спиране. Може да се настройва в менюто за настройка на моторите. Accelerate мисля, че беше. Стойността му обикновено се поставя на някаква по-висока стойност. При изпускане на стъпки стойността постепенно се намалява докато се постигне стабилна работа на мотора. Поне аз по този начин съм правил моите настройки. Иначе при ниски стойности двигателите тръгват и спират доста плавно, работят много добре, но това намалява производителността.
Pandurko - специалист
А за коеф на запълване, дали е постоянен (на 50% прмерно) или само импулса е къс с постоянна дължина, а паузата колкото си дойде по програма?
MrMurdjo - майстор
Много кратък импулс, който може да се настройва в тесни граници - 1-5 us.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: