Напишете въпрос свързан със санирането.
preslav - майстор
Привет на всички участници във форума!
Искам да ви предупредя за опасен продукт на пазара!
Преди година поставих топлоизолация на таваните на две стаи в апартамента си. Използвах XPS на някакъв румънски производител и дюбели за бетон на VIDIRA - произведени и сертифицирани в България. Още след няколко дни видях, че главичката (паричката) на единия дюбел се е откъснала от стеблото, реших че проблема е в мен (пренабил съм дюбела), оказа се че в стеблото има отвор и там без особено усилие навих винт с шайба за да задържа скъсаната паричка. След още няколко дена и друг дюбел се скъса по същия начин, това ме накара да се осигуря по същия начин и с всички останали дюбели. Разбира се за десетки дюбели нямаше как да навивам винтчета на ръка и използвах винтоверт. След няколко месеца се оказа, че дюбелите се късат от друго място и постепенно почнаха да капят, като единствената тежест, която носят е тази на XPSа. Няма да описвам многобройните разговори и кореспонденция с производителя, но резултатът е нулева реакция. Всеки може да си представи какво би се случило ако дюбелите на VIDIRA са под шпакловката и армиращата мрежа на някоя фасада. Само да уточня, част от останалата обшивка направих с други дюбели - няма нито един мръднал от тях. Аз се чуваствам длъжен да предупредя, а всеки един може да си направи сам изводите дали да рискува с VIDIRA.
Ако нещата получат развитие ще пиша пак, но за сега (вече 2 месеца), чувам само празни приказки и упреци.

Прикачен файл

DSCI0005.JPG

Прикачен файл

DSCI0004.JPG

Прикачен файл

DSCI0003.JPG

Прикачен файл

DSCI0002.JPG
Последна промяна от preslav на пон юли 30, 2012 6:50 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
От край време червените дюбели на Видира са крехки и аз съм се чудил.
preslav - майстор
VLADO66 написа:
От край време червените дюбели на Видира са крехки и аз съм се чудил.
Значи и друг е забелязал съществуващия проблем - притеснителното е, че фирмата твърди за произведени и пласирани милиони бройки, с които са реализирани редица проекти из цялата страна - питам се от какво са паднали миналата година изолациите на няколко панелки във Варна.
zimel - специалист
Аз също не ползвам на видира дюбели за по-отговорна работа- материала им е кофти.

Но, за неотговорна работа са незаменими поради ниската цена, става дума за обикновен дюбел фи 10х50 мм., а като гледам по-горе дюбелите за ТИ са от същия материал-никаква еластичност (твърд) и много лесно чуплив.

Като казвам неотговорна работа, имам в предвид закрепване на гофра в тухлен канал с телчета след, което ще се замазва с хоросан.

При подобни монтажи (като моите), ако на обекта трябва да наковеш 1к или 10к дюбели, цената вече си има голямо значение.
preslav - майстор
zimel написа:
Аз също не ползвам на видира дюбели за по-отговорна работа- материала им е кофти.

Но, за неотговорна работа са незаменими поради ниската цена, става дума за обикновен дюбел фи 10х50 мм., а като гледам по-горе дюбелите за ТИ са от същия материал-никаква еластичност (твърд) и много лесно чуплив.

Като казвам неотговорна работа, имам в предвид закрепване на гофра в тухлен канал с телчета след, което ще се замазва с хоросан.

При подобни монтажи (като моите), ако на обекта трябва да наковеш 1к или 10к дюбели, цената вече си има голямо значение.
Ето едно дребно доказателство за безотговорността на тези хора.
"Получих мостри от нашите дюбели.
Начина по който са монтирани,показва най-неграмотното изпълнение от
страна на човека ,който е дюбелирал.Не разбирам, защо в дюбела е навиван
винт и то
Рапиден.Никъде в световната практика няма такива решения,защото това води
до посукване на закрепващата част на стеблито(което е видно на
мострите,които получих)
и измъкване на дюбела(не разбирам защо са Ви сложили и шайба).
Търсете загубите си от хората изпълняващи дюбелирането .
Моля разгледайте нашия сайт,където е показан монтажа.
Дюбелите Ви са монтирани неправилно и не са съгласно нашите инструкции.
В заключение мога да кажа,че строителството е проста работа,но не е за
прости хора без всякаква квалификация

С уважение,

инж.Елза Стойкова

Ръководител направление

"Крепежни изделия" София

тел.: 02/936 50 60; факс: 02/ 936 05 28

e-mail: stoykova@vidira.org http://www.vidira.org"
Коментарите оставям на "неграмотните монтажници, които не са запознати със световната практика"
Tsilkov - майстор
Същия негативен опит при ползване на дюбели "Видира"(за топлоизолация ,а и не само) и то при правилен монтаж без импровизации от моя страна.Най-лошото е ,че по масовите железарии има само от тях :cry:
preslav - майстор
Tsilkov написа:
Същия негативен опит при ползване на дюбели "Видира"(за топлоизолация ,а и не само) и то при правилен монтаж без импровизации от моя страна.Най-лошото е ,че по масовите железарии има само от тях :cry:
Приятели, гадното в цялата ситуация е, че явно никой не е натрил носа на тези безотговорни люде до момента - е сега аз съм се заел с това и ще ми бъде от полза всяка информация за фалове с дюбелите на ВИДИРА. Тъй като виждам, че собственикт на фирмата няма никакво намерение да се коригира - цитирам:
"Здравейте господине!
Прочетох кореспонденцията, която водите с г-жа Стойкова и останах доста
неприятно изненадан от вероломния Ви тон.
1. Това, че дюбелите са монтирани непрофесионално е повече от
очевадно;
2. Това,че са монтирани от пълен невежа е повече от видно;
3. Това,че Вие ще пишете във форумите си е Ваша работа, но искам да
знаете, че нашите дюбели за разлика от всички други производители
са с всички необходими сертификати изискващи се от закона;
4. Това, че някой Ви плаща, за да черните името на фирмата ми е
повече от ясно.
5. Това,че ще пишете във форумите моля ползвайте страницата на
"ВИДИРА" във "Фейсбук"
6. А това, че сте лош и недостоен човек е повече от видно- и тази
инж. Стойкова е най големия специалист по закрепвания в България.
А дали това Ви харесва за мен е без значение, защото Вие не сте фактор.
Петър Петров - Собственик"

При тази ситуация смятам да се обърна към Комисията за Защита на Потребителите, ако това не даде резултат да пиша и поканя БТВ за да заснеме резултатите от работата с некачествени дюбели, ако и това не даде резултат ще се опитам да поставя въпроса директно до Министерството на Регионалното Развитие и Благоустройството. Считам за свой дълг да предупредя възможно най-много хора какво ги очаква ако се доверят на "специалистите" от ВИДИРА.
Tsilkov - майстор
Като смята ,че си толкова "лош човек" защо на опаковките и рекламите си не поставят един надпис "Да се ползва само от грамотни професионалисти преминали специализиран курс".Пък нека ги видим тогава в каква посока ще им "потръгне" бизнеса :lol: .За МРРБ изобщо не се хаби , но ако успееш да привлечеш вниманието на някоя телевизия мисля че ще свършиш една страхотна работа.
preslav - майстор
Tsilkov написа:
Като смята ,че си толкова "лош човек" защо на опаковките и рекламите си не поставят един надпис "Да се ползва само от грамотни професионалисти преминали специализиран курс".Пък нека ги видим тогава в каква посока ще им "потръгне" бизнеса :lol: .За МРРБ изобщо не се хаби , но ако успееш да привлечеш вниманието на някоя телевизия мисля че ще свършиш една страхотна работа.
Аз съм толкова "лош човек", че ще опитам всички законни средства за да накажа този човек дето си е направил имейл boss@vidira.bg - явно трябва някой да го перне по човката, че да се сети, че и на него дупето му е отзад!
Да и до телевизиите ще прибегна, но най-напред искам да събера повече информация и доказателства за неработещата ни администрация, че и нея да мога да я типосам пред онези дето им плащаме заплатите.

Тема "Предупреждение за некачествени дюбели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: