Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
marian1 - майстор
Здравейте интересувам се някой да даде отзив за добра марка и да ме насочи от къде да си купя хубава иноксова маламашка за шпакловка - имам си неръждавейка, но много се кривят, а шпаклата ми - иноксова - хем е по тънка, хем по пластична - но ми е подарък и не знам от къде да си купя - трябва ми за шпакловка на ГК - финиш ....а...за София става дума
radius - майстор
На мен ми се струва неръждавейка=инокс.
piron45 - майстор
Инокса е модерното име на неръждаемата стомана. Но все пак зависи какъв е състава на стоманата, защото повечето китайски неръждавейки успяват и да ръждясат :)
MASTER - специалист
Ето ти варианти, зависи с каква дръжка си свикнал.
И двете са добри, но специално за маламашка - не се надявай инструмента да ти компенсира липсата на рутина.
Аз се придържам към тези две марки, пробвани са в времето.

Кауфман
Изображение

австрийска, цена около 20 лв

ПИК
Изображение

българска, цена под 10 лв

Аз лично предпочитам по големичките, от 50 см нагоре, но при тях физическото натоварване идва в повечко.

По принцип Кауфман имат и специално за гипскартон, не съм ги ползвал и не знам какво точно им е различното, виж къде продават тази марка около вас и питай.
Последна промяна от MASTER на вт юли 31, 2012 12:20 am, променено общо 1 път.
marian1 - майстор
Хм...rostfrei и inox ми звучат различно, но възможно е и да значи едно и също - няма да споря когато не зная, но шпаклата ми е доста тънка ( почти на половина) и мека и пластична същевременно, а маламашките които ползвам са от доста по дебела ламарина - която се деформира при по сериозен натиск по ъглите( най-вероятно поне друг състав) - шпаклата ми е почти невъзможно да се закриви и повърхността и е много по гладка и материала се плъзга по различно и много хубаво се финишира с нея - но е малка и не може да се ползва за шпакловка - маламашката ми е с по друга повърхност...... рутината си я имам но по-добрият инструмент би си оправдал средствата ....
masterval - майстор
Има две течения, на твърдата и на меката шпакловка.
Ти от кои си, щото отговорите са поне два...
А като се вземе предвид и дължината на инструмента, с една или с две ръце го правиш, то вариантите са повече.
В зависимост от предпочитания материал - умножи отговорите по три. Така ще стигнеш до правилния въпрос.
MASTER - специалист
rostfrei и inox означават абсолютно едно и също - първото е на немски, а второто е добил популярност международен термин, който произхожда от съкращение на френската дума за неръждавейка, която обаче си нямам и на идея каква е :-D

Най добре наистина виж къде има пълната гама на кауфман и си пробвай на място, не е като да нямат разнообразие.

Точно тези двете които съм ти показал са дебелички, на мен ми пасват перфектно, но аз гипс не работя.
marian1 - майстор
Ами аз предпочитам първо с твърдата, а за финиш меката - за да не се налага да шкуря много .... нали!

Мерси Мастер - видях че има магазин и тук.....
velsi - Почетен майстор
MASTER написа:
rostfrei и inox означават абсолютно едно и също - първото е на немски, а второто е добил популярност международен термин, който произхожда от съкращение на френската дума за неръждавейка, която обаче си нямам и на идея каква е :-D
inoxydable е думата, но не съм сигурен как се пише правилно.
mitko414 - специалист
Сигурно ще предизвикам неистов смях, ама има две маламашки от "световно известната" марка TopMaster.
Нито са ръждясали, нито са се огънали.
И са ползвани, не е като да не са.
За мен са като цена и качество са добри.

Тема "искам хубава иноксова маламашка - от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: