Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
40 см е ОК. Снимката наистина лъже :)
янко - специалист
Здравей,гредичките какви размери са?Аз смятам да използвам 4Х5 или 3Х5 и вата на руло
EDI - майстор
10Х5 е най-добре, ще имаш площ и добра стабилност.
sashonikolov - специалист
янко написа:
Здравей,гредичките какви размери са?Аз смятам да използвам 4Х5 или 3Х5 и вата на руло
В моя случай са 60Х80 мм като височината е на 60 мм,но тя зависи от нивото,което се гони.
Днеска се отметна още работа,но снимки не съм правил.Цикли се няколко пъти и се фугира няколко пъти.
Утре живи и здрави,ще се цикли навсякъде финално с фината шкурка и се слагат 3 ръце лак.
За лак съм избрал дву компонентен полиуретанов италиански лак Сирка,но не гланц а сатен.
Като се приключи цялостно работата ще пусна снимки. :)
Приключи се с реденето,цикленето и лакирането на дюшамето.Остана само една стая,но за нея нямам финансови възможности в момента.
Малко снимки като трябва да се има в предвид,че на снимките лака е още на 1ва ръка.Преди половин час си тръгна човека след като нанесе 3тата ръка като между всяка ръка лак всички помещения се шлайфаха на ръка за да добият матова повърхност с фина шкурка и след това се лакират на ново.
В общи линии човека се справи с малко по-малко от 50 квадрата за 2 дена.Обаче сутрин от 8 часа вечер до към 22 - 22:30 работа без да се напъва да почива.Чак ми стана чудно... :?
Малко снимки
Изображение
Изображение
На тази последната снимка (под този текст)пода изглежда с по-различен цвят,но всъшност няма разлика реално.Може би защото това е коридора и няма много слънчева светлина се получава такава разлика в цвета. :?
Изображение
Chefo77 - майстор
Че супер е станало, какво!
БРАВО! :klatsch:
EDI - майстор
Браво, идеално е станало :partyman:
Браво на майстора.Наистина се постара.
По принцип бях скептично настроен след последните "специалисти",които така се окензаха,че заслужаваха да ги викам пак тях да го оправят,но 100% щяха да направят повече поразии.
Така,че аз съм доволен и от двете бригади и за коването на скарата и дюшамето и от човека за цикленето.
Само,че трябвада си купуваме чорапки като на детето с гумени картинки или точици на стъпалото за да не се подхлъзваме.Вчера между 2рата и 3тата ръка като се разходих по чорапки...джам си е и както нямам тренинг при такава настилка може да пропусня някой завой :-D
Понеже човека беше пич,като цикли пода му дадох да изцикли и нещо друго.От бившата ми работа(понеже сега съм безработен) имах един капак от едни палета.Сложно е да обяснявам с подробности,но след като го изцикли с машината стана много добре и смятам след още малко доработка това да ми е кухненската маса.
Ето снимка с телефона още на едрата шкурка.
Прикачен файл:
300720122818.jpg
"масата" също е фугирана въпреки,че може би не трябваше защото фугиращата смес не е еластична а малко или много си има мърдане между дъските и някои от фугите са се пропукали.
Сега не съм се качвал да я видя,но тази "маса"претърпя всичките обработки,които се положиха и на пода. =D>
Осмелих се да се кача на етажа и да видя крайния резултат след третата ръка лак.Всичко изглежда перфектно на първо четене.От миризмата на лака всякакви форми на животса приключили участието си на обекта :-D Имаше няколко паяка залепнали на лака,които явно не са понесли миризмата :rolleyes:
Малко снимки:
Спялня
Изображение
едната детска стая.Другата ще се прави в последствие.
Изображение
коридор
Изображение
бъдещата масата на фона на пода в коридора
Изображение
А тука шефа приема обекта :-D
Изображение
ozaki - напреднал
Супер е станало ... гледам и шефчето доволно :-D .
А первази няма ли да слагаш или като боядисаш стените?

Тема "Съвети при коване на Дюшаме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: