Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77
- майстор
31 мнения в "Съвети при коване на Дюшаме"
sashonikolov
- специалист
янко написа:Здравей,гредичките какви размери са?Аз смятам да използвам 4Х5 или 3Х5 и вата на рулоВ моя случай са 60Х80 мм като височината е на 60 мм,но тя зависи от нивото,което се гони.
Днеска се отметна още работа,но снимки не съм правил.Цикли се няколко пъти и се фугира няколко пъти.
Утре живи и здрави,ще се цикли навсякъде финално с фината шкурка и се слагат 3 ръце лак.
За лак съм избрал дву компонентен полиуретанов италиански лак Сирка,но не гланц а сатен.
Като се приключи цялостно работата ще пусна снимки.

sashonikolov
- специалист
Приключи се с реденето,цикленето и лакирането на дюшамето.Остана само една стая,но за нея нямам финансови възможности в момента.
Малко снимки като трябва да се има в предвид,че на снимките лака е още на 1ва ръка.Преди половин час си тръгна човека след като нанесе 3тата ръка като между всяка ръка лак всички помещения се шлайфаха на ръка за да добият матова повърхност с фина шкурка и след това се лакират на ново.
В общи линии човека се справи с малко по-малко от 50 квадрата за 2 дена.Обаче сутрин от 8 часа вечер до към 22 - 22:30 работа без да се напъва да почива.Чак ми стана чудно...
Малко снимки

На тази последната снимка (под този текст)пода изглежда с по-различен цвят,но всъшност няма разлика реално.Може би защото това е коридора и няма много слънчева светлина се получава такава разлика в цвета.

Малко снимки като трябва да се има в предвид,че на снимките лака е още на 1ва ръка.Преди половин час си тръгна човека след като нанесе 3тата ръка като между всяка ръка лак всички помещения се шлайфаха на ръка за да добият матова повърхност с фина шкурка и след това се лакират на ново.
В общи линии човека се справи с малко по-малко от 50 квадрата за 2 дена.Обаче сутрин от 8 часа вечер до към 22 - 22:30 работа без да се напъва да почива.Чак ми стана чудно...

Малко снимки

На тази последната снимка (под този текст)пода изглежда с по-различен цвят,но всъшност няма разлика реално.Може би защото това е коридора и няма много слънчева светлина се получава такава разлика в цвета.

sashonikolov
- специалист
Браво на майстора.Наистина се постара.
По принцип бях скептично настроен след последните "специалисти",които така се окензаха,че заслужаваха да ги викам пак тях да го оправят,но 100% щяха да направят повече поразии.
Така,че аз съм доволен и от двете бригади и за коването на скарата и дюшамето и от човека за цикленето.
Само,че трябвада си купуваме чорапки като на детето с гумени картинки или точици на стъпалото за да не се подхлъзваме.Вчера между 2рата и 3тата ръка като се разходих по чорапки...джам си е и както нямам тренинг при такава настилка може да пропусня някой завой
Понеже човека беше пич,като цикли пода му дадох да изцикли и нещо друго.От бившата ми работа(понеже сега съм безработен) имах един капак от едни палета.Сложно е да обяснявам с подробности,но след като го изцикли с машината стана много добре и смятам след още малко доработка това да ми е кухненската маса.
Ето снимка с телефона още на едрата шкурка. "масата" също е фугирана въпреки,че може би не трябваше защото фугиращата смес не е еластична а малко или много си има мърдане между дъските и някои от фугите са се пропукали.
Сега не съм се качвал да я видя,но тази "маса"претърпя всичките обработки,които се положиха и на пода.
По принцип бях скептично настроен след последните "специалисти",които така се окензаха,че заслужаваха да ги викам пак тях да го оправят,но 100% щяха да направят повече поразии.
Така,че аз съм доволен и от двете бригади и за коването на скарата и дюшамето и от човека за цикленето.
Само,че трябвада си купуваме чорапки като на детето с гумени картинки или точици на стъпалото за да не се подхлъзваме.Вчера между 2рата и 3тата ръка като се разходих по чорапки...джам си е и както нямам тренинг при такава настилка може да пропусня някой завой

Понеже човека беше пич,като цикли пода му дадох да изцикли и нещо друго.От бившата ми работа(понеже сега съм безработен) имах един капак от едни палета.Сложно е да обяснявам с подробности,но след като го изцикли с машината стана много добре и смятам след още малко доработка това да ми е кухненската маса.
Ето снимка с телефона още на едрата шкурка. "масата" също е фугирана въпреки,че може би не трябваше защото фугиращата смес не е еластична а малко или много си има мърдане между дъските и някои от фугите са се пропукали.
Сега не съм се качвал да я видя,но тази "маса"претърпя всичките обработки,които се положиха и на пода.

sashonikolov
- специалист
Осмелих се да се кача на етажа и да видя крайния резултат след третата ръка лак.Всичко изглежда перфектно на първо четене.От миризмата на лака всякакви форми на животса приключили участието си на обекта
Имаше няколко паяка залепнали на лака,които явно не са понесли миризмата
Малко снимки:
Спялня

едната детска стая.Другата ще се прави в последствие.

коридор

бъдещата масата на фона на пода в коридора

А тука шефа приема обекта

Малко снимки:
Спялня

едната детска стая.Другата ще се прави в последствие.

коридор

бъдещата масата на фона на пода в коридора

А тука шефа приема обекта

Тема "Съвети при коване на Дюшаме" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература