• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
mania - напреднал
Здравейте,
Докато разчиствах мазето намерих една кутия от 15 литра стара боя. На нея пише "Завод "Гаврил Генов"", така че ще да е доста стара и не ми трябва. Тази боя може ли да се предаде някъде?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
направи дарение на червения кръст или на някоя църква
или я остави до контейнера. може на някого все пак да му трябва
MamaMy - майстор
Може да я дариш и на мен. Има къде да я вложа. :wink:
mania - напреднал
Нямам нищо против да я даря, но не вярвам, че става за нещо. Като гледам само разредителя или там каквото се слага е останало, за цвят не знам.
MamaMy - майстор
Не се притеснявай. Тя моята ограда и развалена да е пак няма да я върне. Да не говорим, че каквото и боя да е все е по-добра от ръждата.
Имах разни стари бои и лакове по малко и най различни. Събрах 5 л и със бензин и бъркалката ги докарах до еднородна смес с отровно зелен цвят. Прецедих я през стар чорапогащник на бившата и вече съм употребил по-голямата част за разни безотговорни неща дето цвета не е важен. Става си супер. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
етикетът Гаврил Генов го няма от 1993та...19 години минимум демек. от това боя не става. толкова ли не усещате ирония и сарказъм :-) чешете клавиши :-) за евтина,м винаги подръка и заклевам се отговорна боя : стиропор разтворен според нужната гъстота в коресилин. оцветена според желанието с каква да е "блажна" боя
MamaMy - майстор
Аз ако видиш какви бои бях извадил щеше да ме обявиш за луд. Сигурно имаше от 70' те. Да не говорим, че имаше и безир и няколко вида лак. Е, преди боядисване трябва много хубаво да се разбива с бъркалката, че яко се утаява, но след като изсъхне си става много добро покритие. Нали се сещаш, че за дървена стълба която седи на открито нито цвета, нито качеството на боята са от значение. Тя преди да я боядисам сигурно 50 години е стояла небоядисана. Разни други железа по същия начин. Оградата ми е каменен зид и нагоре парчета винкел с мрежа. Естествено всичко е ръждиво. Ако е било стопанисвано както трябва нямаше да е в това състояние, но тук никой не е живял 15 години. Знам, че е най-добре смяна с ново, но по финансови причини се отлага за неопределено време. Значи по-добре някаква отколкото никаква боя. :wink:
На тези снимки "проправям" улицата до имота в момента на закупуването му. Вижда се и оградата. И почти същата перспектива една година по-късно.
mitko414 - специалист
Сори за спама.

MamaMy,
Няма нъкакъв смисъл да сменяш "винкело" на оградата. Както го гледаш е изкарал поне 25 години, и да не го пипнеш, колко години още ще са му нужни, та да почне да се чупи от ръждата? Със сигурност толкова много, че за нас това да няма значение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
безир си е масло и с времето освен да замирише тежко, нищо лошо не му става. нито ще стане по-малко мазно, ни повече :-)
оградата ти иска малко лак от тоя хоуммейд дето го споменах по-горе. взет е от руски направи сам отпреди сто години. изпробван е многократно върху ВСЯКАКВИ повърхности. забавното е, че си ляга върху ръжда и я спира.
къщичката ти изглежда много хубава. с потенциал. истинкса романтика от 70те. ерген ли си? ;-)
MamaMy - майстор
Това със стиропора съм го ползвал много пъти за лепило. Иначе да. Ерген съм, а къщурката е 39'
  • 1
  • 2

Тема "Остаряла боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: