Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Значи преди няколко дни видях в Бриколаж да продават новия абрихт на райдер за смешните 1000 лева,-Има циркуляр,борапарат,фреза,абрихт и щрайхмус.Разгледах го подробно и се досетих че е 100 % копие на турския си събрат от Коджаели- Crown Co и цената му беше 2000 лв и е сив на цвят. Ето линкове и снимки за абрихта. http://electron.bg/raider-rdpcwm01-p-22 ... 59_260_276 , http://napravisam.net/?p=19488 Впечатлението ми от Райдера е добро със известни кусури-плота е боядисан и след време пада покритието му,все пак съм бил в Турция и знам какво говоря.Ножовете са по-добре направени от Айнхела....недостатъка е лошо направен механизма за задвижване на плота и мърда встрани. Лепенките са поставени накриво... нормално китайска му работа :lol: В Турция във фирмата абрихта беше добре направен и изработен от по- качествени материали естествено :-D Плота е стоманен и е прахово боядисан със положителни и незнам си какви заряди и падала бoята след милион търкания на плота,докато райдерчето ми се видя направен от гадна алуминиева сплав.

П.с – поназнайвам малко турски но не съм турчин ;)

Прикачен файл

6.jpg
Ето още

Прикачен файл

CT_3630-2.jpg
CT_3630-2.jpg (59.79 KиБ) Видяна 9913 пъти

Прикачен файл

CT_3630-4.jpg

Прикачен файл

RDP_CWM01.jpg
RDP_CWM01.jpg (46.61 KиБ) Видяна 9913 пъти
Ето и още

Прикачен файл

CT_3630-1.jpg
CT_3630-1.jpg (64.39 KиБ) Видяна 9912 пъти
Моля,нека модератора да го премести в раздел ,,дърводелство,,
Имаш една бира от мен :partyman:
ebahti - майстор
Бате, тии сам ли си говориш??? :?
MamaMy - майстор
Така като гледам май са деца на една майка. дори това турското ми се струва, че е копие на нещо друго. :?
Не си говоря сам колега,а първоначално се колебаех дали да бъде в дърводелство или инструменти,но все тая :)

До MamaMy-Така е,турчето пък е копие на саудитския ,,Киафа Зикар,,а то пък копие на ,,ДжинХан,, от Шанхай :-D :toimonster:

Прикачен файл

Planer_Thicknesser_TSM1001883.jpg
Planer_Thicknesser_TSM1001883.jpg (6.91 KиБ) Видяна 9631 пъти

Прикачен файл

Planer_TP260.jpg
Planer_TP260.jpg (38.88 KиБ) Видяна 9631 пъти
Тани - модератор
profesionalist_wood написа:
Моля,нека модератора да го премести в раздел ,,дърводелство,,
Имаш една бира от мен :partyman:
Хайде нека са две , че оставих темата и в двата раздела :wink:
Още се чудя,дали да си я взема машината #-o Видях я и я гледах сто пъти в Бриколажа. Много ме притеснява от каква стомана са направени ножовете :? и ме е страх да не ме плесне нещо по лицето ако се отчупи нещо от вала защото оборотите не са малки. Мисля си дали да не ги сменя ножовете с хубави на Пилана и да държа на точната дебелина и дължина на ножовете. Все пак цената е добра,но има едно голямо НО-много посредствени и недодялани ги правят машините на Райдер... http://napravisam.net/?p=19506
marmoz - специалист
profesionalist_wood написа:
Още се чудя,дали да си я взема машината Видях я и я гледах сто пъти в Бриколажа. Много ме притеснява от каква стомана са направени ножовете и ме е страх да не ме плесне нещо по лицето ако се отчупи нещо от вала защото оборотите не са малки. Мисля си дали да не ги сменя ножовете с хубави на Пилана и да държа на точната дебелина и дължина на ножовете. Все пак цената е добра,но има едно голямо НО-много посредствени и недодялани ги правят машините на Райдер...
Това е дилемата :) Аз за машините за моита деиност не рискувам,ама за хобито и мен цената много ме блазни,проблема е че високооборитните са доста опасни,то е ясно че за тая цена ножа си е за смяна,ама ако имаше как да ги разгледаме тези машини разглобени детаил по детаил да се види кеде са спестили/подценили/ материала,елементите или всичко е ОК ........... Голяма дилема си е :)

Тема "Интересно сравнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: