Здравейте, имам следния проблем с една печка Дипломат ( на ток с обикновени котлони). Когато се включи към ел. мрежата (в нулево положение на ключовете й) индикатора за котлоните леко свети - едвам забележимо. Печката си работи нормално - имаме я от 2 години. Наложи се подмяна на контакта и сега го виждам този проблем. Новият поставен контакт е занулен. Възможно е и преди да е мъждукало. Според документацията на печката пробвах да обърна щепсела на 180 градуса - тогава започва силно да свети индикатора на фурната. Пробвахме с удължител в друг контакт - индикатора пак си мъждука. Можете ли да ми дадете някакви насоки къде да търсим проблема или просто да си караме така, ако не е опасно ?
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miss_headshot
- помощник
20 мнения в "Индикатор на готварска печка свети слабо, когато е изключена"
kapanec
- специалист
Може да ти е занулен неправилно контакта .Пробвай с фазомер на корпуса( но не върху самата боя а някъде където се вижда болт,или метал без боя) да ли има фаза,при изключено положение а после като включваш един по един котлоните а след това и фурната .после завърти на 180гр щепсела и пак по същия начин я пробвай ако няма фаза на корпуса ползвай без да се притесняваш.
miss_headshot
- помощник
kapanec:Пробвах предложението ти - намерих едни болтове като се отвори капака. Не светна фазомера никъде. Явно има някакво много малко напрежение отнякъде, но да считам ли в случая ,че не е проблем?
hidrazin
- майстор
Щом не ти свети фазомера почвай да правиш лимон на фурна и си свиркай. Ако не знаеш как се
приготвя ще ти дам рецептата. Много е вкусно.
В друг форум си описала по-подробно как си измерила и какво. Тук да не ни имаш за втора ръка?
Между другото в колко форума пита за печката? Защото тая марка е по-смотана и от старите МЕЧТА.
Та последно - щом не свети фазомера в никакво положение на ключовете, както описваш че си измерила
и контактът е свързан от правоспособен техник си я ползвай спокойно. Ако все пак тая лампа те притеснява
си извикай някой майстор да ти прегледа фурната.

приготвя ще ти дам рецептата. Много е вкусно.
В друг форум си описала по-подробно как си измерила и какво. Тук да не ни имаш за втора ръка?

Между другото в колко форума пита за печката? Защото тая марка е по-смотана и от старите МЕЧТА.
Та последно - щом не свети фазомера в никакво положение на ключовете, както описваш че си измерила
и контактът е свързан от правоспособен техник си я ползвай спокойно. Ако все пак тая лампа те притеснява
си извикай някой майстор да ти прегледа фурната.

miss_headshot
- помощник
На другия форум не разчитах изобщо честно казано, защото там са все "разбирачи" и не са особено учтиви. Описах там това,което ме съветва kapanec. Както стана ясно съм жена и не разбирам особено от тези неща, но успявам културно да си задам въпроса. Явно Дипломат не са от най-прекрасните печки - някой ден ще я сменя като угасне съвсем. Благодаря много на отзовалите се!
moimoimoi
- майстор
и аз имам същия дипломат, и лампата си свети лекинко, но определено в началото не беше така
проблем няма-всичко си работи нормално по печката
и все пак трябва да има причина за това явление
аз си мисля че проблема ще е в някой ключ,явно не прекъсва някоя верига и лампичката се захранва през някой нагревател,но поради това че лампата е с най голямо съпротивление то върху нея се получава най голям пад на напрежение
то и за това в упътването пише да се завърти щепсела на 180 градуса
а може и контактната система в ключа която захранва лампичката да е залепнала и постояно да дава контакт
а коя лампа свети,при мен е тази за фурната
проблем няма-всичко си работи нормално по печката
и все пак трябва да има причина за това явление
аз си мисля че проблема ще е в някой ключ,явно не прекъсва някоя верига и лампичката се захранва през някой нагревател,но поради това че лампата е с най голямо съпротивление то върху нея се получава най голям пад на напрежение
то и за това в упътването пише да се завърти щепсела на 180 градуса
а може и контактната система в ключа която захранва лампичката да е залепнала и постояно да дава контакт
а коя лампа свети,при мен е тази за фурната
lubomirlz
- специалист
Наскоро имах подобен проблем с печка в един ресторант, но освен светенето имаше и нагреватели които не работеха.
Проблема се оказа доста голямо количество мазнина в ключовете
, като след накисване в обезмаслител и исушаване всичко се оправи, но определено ми вдигна нервичките 
Проблема се оказа доста голямо количество мазнина в ключовете

miss_headshot
- помощник
Печката даже конкретно е модел Дипломат 230VE. И аз непомня в началото да светеше нещо, но то е наистина съвсем съвсем слабичко. Първо след подмяната на контакта светеше на фурната, но видяхме в книжката да обърнем щепсела. И тъй като щеше да е неудобно с кабела нагоре да стои и винаги сме си я ползвали с кабела сочещ надолу помолих просто да се обърне контакта. И така почна пък горната на котлоните да свети сега. Сега видях,че е в гаранция даже - та отварянето за проверка на лампите не е опция в момента. Ако е в ключ проблема, защо се смени мигащата лапма ? Голяма мистерия.
fikata
- майстор
Ако някога пак ви се наложи да ползвате съвета да обърнете щепсела на 180 градуса/за да не мъждука глимката/, а това не ви устройва заради кабела, не обръщайте контакта а разменете местата на двата щифта на щепсела,без да ги разкачате от жилата.По лесно е от обръщането на контакта. 

Последна промяна от fikata на ср авг 01, 2012 6:02 am, променено общо 2 пъти.
- 1
- 2
Тема "Индикатор на готварска печка свети слабо, когато е изключена" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература