Всички имаме коли, нали ?
ditronix - специалист
iivanov ти ме уби! На мен като ми скърца джама когато го свалям той ли ми е слабото място?
koleva83, пак се изсили! Не сме я докарали дотам да си изхвърляме вещите ,дори да са годни,на две-три години! Няма и смисъл от това! Все едно да кажа аз ям през половин час,независимо от това дали съм гладен или не,дали мога да погълна храната или ще повръщам.
За Монтанските акумулатори имам далечен хубав спомен. Може би през 91-ва или 92-ра набедих за крив акумулатора на току-що купеното от мен РЕНО 11. Заредя го и 5-6 дни пали без проблем. През уикенда в гаража,в понеделник сутринта-нъцки! Ни хък,ни мък.Батерията беше КОВЕ-японска. Набедих я за виновна и на магазина. Купих АКУМИКАР- нови български акумулатори,викам да подпомогнем родната икономика. Да,ама след две седмици-същата история. Изясни се че има проблем другаде-оказаха се четки на стартера. Оправихме го,оставих си българския акумулатор,стария японски го подарих на колега. Той го търкаля две години след товя. Думата ми е за друго. Жена ми караше един трабант. Изпищя и неговия акумулатор и купихме още един АКУМИКАР-три месеца след първия. Тия два акумулатора без да ги пипнем изкараха по шест! години! И си отидоха един след друг през няколко месеца,така,както ги бяхме купили! Впоследствие купихме за КЛИО-то на жена ми МОНБАТ. Ами скапа се за година и половина,подмениха го и новият изкара още толкова. Каквото съм купил като акумулатори в последните10-12 години-всичко се е предавало в гаранцията още. затова и писах по-нагоре-купувайте акумулатор с най-голямата гаранция,който се предлага и по възможност от магазин на познати!
Pinto - специалист
Прав си. Вземай с най-голямата гаранция, независимо от марката. И друго много важно. Редовно трябва да се проверява как зарежда алтернатора, повечето беди идват от там. Много са и случаите на калпава маса.
А на колегите с крайни мнения ще кажа, че живота не е черно-бял и за това крайните неща не са най-често срещаните. Животът повече е сив с всичките му нюанси. Даже може би понякога и цветен. И това му е хубавото. Иначе категорини изказвания от рода "това е боклук" и "това е супер" са силно преувеличени, според мен.
ZMeyGorianin - майстор
Карам само с нови гуми и акумулатори, без значение от марката, а тия дето чакат нещо да ги надживее ги съжалявам!
Koleva, кога според тебе една гума/акумулатор са остарели, че да караш само НОВИ? Или ги сменяш като дамски превръзки-щом се изцапат :lol:
koleva83 - специалист
ZMeyGorianin написа:
Koleva, кога според тебе една гума/акумулатор са остарели, че да караш само НОВИ? Или ги сменяш като дамски превръзки-щом се изцапат :lol:

Колко остроумно от Ваша страна г-н Горянин! Принуждавате ме да Ви обясня тезата си простичко и разбираемо, на книжовен български език, защото змейски не владея. :mrgreen:
Първо: Вижте първия ми пост в темата. Преди 4 години аз си купих НАЙ-" тънкия" като цена акумулатор . Ако тогава бях ретната в НС , щях да ви попитам като автора на тая тема дали да направя тая важна житейска крачка... :mrgreen: Към момента на покупката той струваше смешните 120 лв при цели 30 повече за аналога му на Монбат и цели 60 на " тежкаря" VARTA ! Аз сметнах, че щом Метро дава ДВЕ години гаранция, значи дори това " менте" да се скапе на ПЪРВИЯ ден след гаранцията, моята инвестиция за акумулатор е 60 лв/година ! Та това е само една елементарна майсторска надница бе хора! А това менте купено от "хранитерен" магазин " изкара 4 г без да съм си мръднала маникюра на кутрето по него дори! Значи 30 лв / година , което е чирашка надница.. :mrgreen: Какви четки ..какви алтернатори..какви води..какви електролити..какви бла..бла..бла...
Второ: При гумите сменям на 30 хил. км без значение,че " има още лЕп в тях" :mrgreen: и карам само с чешки, словенски или сръбски за по 80-90 лв бройката! Аэ не с Пирели или Мишлен на дройна цена...щото щели да изкарат 60 хил!
В заключение: Удоволствието да караш с акумулатор , който от един оборот на стартера " че скине буталата" :mrgreen: и гуми с грайфер като на баба Яга зъбите :mrgreen: е неописуемо! А Вие си карайте с пет годишни акумулатори Монбат...които все пак палели! Или гуми втора употреба Мишлен.. :mrgreen:
Ако можех , щях след изхвърляне на сегашния си акумулатор да си купя същия! И на една каса да го платя заедно с дамски превръзки , кюфтета за скара и джапанки! :mrgreen:
Pinto - специалист
Ей, тая колежка е огън. Ще ни съсипе от критика (градивна)
ditronix - специалист
Гуми с грайфер като зъбите на баба Яга карам през зимата,че лятото много дигат порциона на колата. Няма устройство за 30% икономия и все пак това си е разход. Чешки,словенски,сръбски гуми.... Сърбах им попарата! Колите които купихме с жена ми дойдоха с МИШЛЕН-и и де да знам.... Май съм доволен от гумите бе. Зимни KUMHO и FALKEN за СИТРОЕН-чето- и от тях сме доволни.... Бе хората са казали-На вкус и цвят всеки си е башка луд. Истината е че гуми втора употреба не вземам. А един познат навремето си вземаше на половин цена акумулатори от изпитателната лаборатория на СТАРТ Добрич. Ами караше с тях поне три години,въпреки че тези батерии бяха минававали жестоки тестове.
25th Hour - специалист
По повод Fairline-Това е етикираща фирма, взимат някакви китайски акумулатори и ги прандират, нещо като собствена марка както Феро Туулс и другите боклуци в Метро. Аз лично мисля, че покупката е глупава и след точно една зима или дай Боже 2 ще си за нов, което означава да си купиш по марков и по читав акумулатор а болката от сумата преминава с времето- вервай ми :))

Модерирано! Моля без ФЛЕЙМ!
koleva83 - специалист
Pinto написа:
Ей, тая колежка е огън. Ще ни съсипе от критика (градивна)
Ще ви питам от вторник нататък като почнете и при 40 градуса жега и ярко слънце да се движите денонощно на фарове и ги забравите включени на паркинг, какви акумулатори ще ползвате. :mrgreen:
Аз мога да карам и с FAIRLINE, моето шведско бижу SAAB пали и при плюс 40 и при минус 40 от половин оборот! А ваденето на ключа от контакта гаси фаровете, дори и при забравен превключвател.
VLADO66 - майстор
Е-е-е Колева,ние които не пием шведска горчивка ще си сложим това http://drl.viewbg.net/cardrl.htm :wink:

Тема "Акумулатори FAIRLINE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: