Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
Смени магазина.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
"А другото нещо което ме притеснява е - дали не гърми от факта, че в бутилката на компресора има въздух и по някакъв начин да затормозява двигателя?"
- Това може да се провери лесно:
Отваряш крановете да падне налягането в бутилката на нула и пускаш. Ако пак изгори - не е това проблема.
Ако пък не изгори това е проблема.
Докато се установи проблема пробвай да го пускаш за 30 секунди и проверяваш колко е загрял кондензатора, изчаквай да изстине.
Може да закачиш един уред и да мернеш колко волта грубо му идват на кондензатора.
hidrazin написа:
Определено не е от въздуха в бутилката. Все едно да ми гърми тоя на помпата
защото вътре има вода.
:partyman:
- Не е точно същото. Принципно е добре да има разтоварване преди да стартира компресора.
Не казвам че заради това гори кондензатора, но е хубаво да го отхвърлим като причина.
fbr - майстор
Можеш ли да измериш какъв ток тече през кондензатора.
lov - майстор
И според мен кондензатора би трябвало да е работен. Така че по вероятно калпаво производство. Преди няколко години имаш подобни проблеми и се оказа че цялата партида в магазина са дефектни. Някои гърмяха още с включването.
swetlio - специалист
Та доколкото успях да премеря - 350V и 1.9А - за ампеража немога да кажа , че 100% е толкова премерен с китаец мултицед :)
след около минута две новият кондензатор започва да грее - дали няма да гръмне и той?
снимах оригиналната табелка на компресора и на нея пише кондензатор 25mF , дали не грее от тва , че му слагам 35mf?
май ще се наложи да отварям двигателчето , а не ми се иска за да видя дали няма някакъв центробежен прекъсвач.
Прикачен файл:
SDC14917.JPG
SDC14917.JPG (74.98 KиБ) Видяна 5831 пъти
Прикачен файл:
SDC14921.JPG
SDC14921.JPG (72.55 KиБ) Видяна 5831 пъти
новият кондензатор
Прикачен файл:
SDC14920.JPG
SDC14920.JPG (57.47 KиБ) Видяна 5831 пъти
lov - майстор
А ми ще грее след като завишаваш капацитета с почти 40%. Кондензатора си е работен. Дири ако можеш с по високо работно напрежение 450-600V. Можеш да ползваш и 2 вързани последователно с капацитет 50 mF. И все ми се струва че си попаднал и на калпави кондензатори.
kam34 - специалист
Може и да бъркаш нещо свързването. Между другото двигателчето е за повторно-кратковременен режим на работа S3/50 цикъл с продължителност 50% например: 10мин работа - 10мин почивка.
Пробвай с български кондензатор http://conis-trading.com/index.php?page ... &Itemid=19
swetlio - специалист
Днес пристигнаха от тази фирма която ми препоръчахте новите кондензатори - уж са италиански - взел съм 2х50uf и 2х25uf - кои да сложа :) 2х50uf свързани последователно, както посъветва колегата по горе или един 25uf :)
lov - майстор
И двата варианта не са проблем само където при 2 броя последователно се набутваш с цената но пък живота им се удължава значително макар че един господ знае дали са италиански или от китайски гараж. На търговци не вярвам.

Аз лично бих заложил на сигурността и за това по горе ти предложих този вариант.
swetlio - специалист
И така да докладвам :)
Пробвах с един от 25uf но двигателчето взе да се тормози и тръгваше на пресекулки - малко замириса и на изгоряло (вероятно поради тази причина оригиналния кондензатор който беше сложен беше 35uf макар и на компресора да пише 25uf).

Сложих двата кондензатора по 50uf последователно свързани и всичко се оправи - компресорчето си работи и кондензаторите не загряват.
Доста кондензатори смених , но накрая попаднах на читави уж са италиански :) (kam34 благодаря за линка http://conis-trading.com/ хората правят и доставка с куриер).
Благодаря на всички отзовали се и помогнали :partyman:

Тема "Компресор и гърмящи кондензатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: