Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
NeoBoss - специалист
по правилата така няма да постигнеш нищо , за тази площ се води че ти трябват 6 такива разпръсквача не 4. Абе голяма набутвация са си тази система незнам за колко години се избива тази инвестиция. Най доброто решение май ще ти дойде да си сложиш един такъв http://www.gardena.com/bg/water-managem ... 40-331148/ стига този правоъгълник да е в рамките 8,5х13 метра преди малко го гледах в бриколаж за 70лв. една тръба по малко копаене и си ти.
hidrazin - майстор
Схемата на разпръсквачите в никакъв случай по този начин!!!
Слагаш 4 в ъглите и по един в средите на дългите страни.
Та NeoBoss е прав - 6 броя.
С този на GARDENA ще береш само ядове и накрая пак ще си сложиш каквото трябва.
:partyman:
ivanov6600 - специалист
Значи сметката няма да излезе. По добре да си взема още 7 бр. от тези които съм взел сега.
7 по 4,5 вместо 6 по 22лв. много се завишава цената
hidrazin - майстор
Двора е около 10/10 метра.
Ти още в началото ни подведе. По тези думи излиза че е квадрат. Сега излиза че е правоъгълник.
Сметките там ще са други. Дай размерите, защото навярно бройката ще се промени.
ivanov6600 - специалист
Не аз схемата така набързо я направих квадрат си е 10 на 10 +/- 1 м. На снимките се вижда, че е разорано доста но няма да насаждам всичко с райграс.
Така ли трябва да е
Прикачен файл:
С-ма.jpg
С-ма.jpg (30.83 KиБ) Видяна 3762 пъти
hidrazin - майстор
Ако е квадрат - да. Ако сините линии са тръбите имаш излишни. От къшата трябва да ти тръгва една тръба и долу
по чертежа слагаш една тетка за ляво и дясно. Горна лява захранваш от долна лява. Същото е за десните.
Тръбата между горните лява и дясна пръскачка е излишна. Това е ако използваш с роторни. Ако са от бежовите
схемата е друга. Три горе, три долу и три по средата. Тогава ще трябва да копаеш още един канал за средните.
Neno Er - специалист
Набутал си се с тези тръби и бързи връзки на входа на помпите, а и се губи херметичност.
Не са ли ти казали, че има сравнително евтин армиран маркуч за тази цел. Днес в "Бриколаж" видях с различни диаметри. Аз ползвам 1 цол.
ivanov6600 - специалист
Доста болезнено разбрах, че съм се набутал. Ще ги махна ще си сложа полипропиленови със спойки Ф32 да ми е мирна главата.
Тия траби и бързи връзки ще ми свършат работа на двора няма страшно.

Тема "Автоматично напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: