Здравейте!
След поправка на покрива, след поправката на поправката на покрива остана (надявам се) последната задача - да измажа повторно/потретно билните капаци. Причината е, че след вчерашния дъжд се вижда подмокряне под тях, а на места и отквовено капане.
До сега майстора, в последствие и аз, използвахме смеси от цимент и мраморен прах или цимент и пясък... Склонен съм да вярвам, че до някъде нещата се получават, понеже голяма част от билото (по-скоро под билото) остава суха след дъжд. Но от друга страна, понеже замазвахме по време на лютите жеги Юли месец, предполагам подмокрянето е в следствие напукване на измазаното (което на места е видимо, макар и миниатюрно).
Замазка се налага да направя и около комините, които в момента са интернитови тръби (мисля така се наричаха).
Моля за извинение, ако съм описал нещата аматьорски, но това лято за първи път се качих на покрив, за да разбера, че не е страшно, но пък да си майстор се иска много, много опит. Все още съм калфа...
Молбата ми е да споделите добри практики и "рецепти", разбира се...
Благодаря предварително!
След поправка на покрива, след поправката на поправката на покрива остана (надявам се) последната задача - да измажа повторно/потретно билните капаци. Причината е, че след вчерашния дъжд се вижда подмокряне под тях, а на места и отквовено капане.
До сега майстора, в последствие и аз, използвахме смеси от цимент и мраморен прах или цимент и пясък... Склонен съм да вярвам, че до някъде нещата се получават, понеже голяма част от билото (по-скоро под билото) остава суха след дъжд. Но от друга страна, понеже замазвахме по време на лютите жеги Юли месец, предполагам подмокрянето е в следствие напукване на измазаното (което на места е видимо, макар и миниатюрно).
Замазка се налага да направя и около комините, които в момента са интернитови тръби (мисля така се наричаха).
Моля за извинение, ако съм описал нещата аматьорски, но това лято за първи път се качих на покрив, за да разбера, че не е страшно, но пък да си майстор се иска много, много опит. Все още съм калфа...

Молбата ми е да споделите добри практики и "рецепти", разбира се...
Благодаря предварително!