Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
sstefanov написа:
Сложи кенефа там, където ти е шкафа на схемата. Не ми се струва удобно от вратата да налетиш на клекалото.
За шкафа на кой вариант говориш (вариант 4?)
sstefanov - майстор
За вариант 4.
Банята ми е почти същата, имам един гранитен плот, който е примерно 60 см широк и е зарязан там, където са ти тръбите. В него е изрязан отвор за една хубава мивка, отдолу (ще) има 2 вратички да затварят под него, а отгоре е шкаф с огледални врати (по поръчка), който е дълбок колкото е колоната с тръбите.
Последна промяна от sstefanov на чет авг 02, 2012 11:40 pm, променено общо 2 пъти.
jekasus - майстор
Кабина 80х100 е по-удобна от 90х90.
Ако се прави под с два наклона към два сифона, без праг трудно ще стане.
Варианта на Чапара - под в душа с наклон, другия прав става без праг.
sstefanov - майстор
Един сифон с една душкабина е най-просто.
VLADO66 - майстор
Аз гласувам за вариант 3 -при другия трябва да се усукваш около мивката за да седнеш на чинията.И според фън шуй не трябва да има огледало срещу врата.
sstefanov написа:
За вариант 4.
Банята ми е почти същата, имам един гранитен плот, който е примерно 60 см широк и е зарязан там, където са ти тръбите. В него е изрязан отвор за една хубава мивка, отдолу (ще) има 2 вратички да затварят под него, а отгоре е шкаф с огледални врати (по поръчка), който е дълбок колкото е колоната с тръбите.
Можеш ли да ми пратиш снимка от твоята баня? (може и да е със щастливата ти съпруга :-D )
Сериозно прати ми снимка? искам да видя как изглежда банята ти.
Chefo77 - майстор
Абе хора, как успявате да се изкъпете в нещо с размери 60х60 см??? И в 90х90, и в 80х100 ... Аз ли съм дефектен или нещо друго, но на мен всичко под 130х130, да речем, ми се струва нерационално! Че като си вдигна ръцете настрани свити в лакътя, да си измия подмишниците, лактите ще ми се удрят в стените. А и ако жената реши да ми изтърка гърба ... какво, на отворена врата ли ще го прави? Ами ако се заласкаем ...
Другото, което ми е странно, са зверските цени за тези линейни сифони. Китаеца вкарва 20-30 $ за да го направи кукла, "ние" плащаме 500-600 лева за това. Че има и четирицифрени, че има и такива, които не са от неръждавейка ... Скоро бях на един обект, на който сифона беше български, към 700 лева, и беше от хромирана ламарина. Чистачите го поляли с киселина, пък му паднало покритието :? Че то неръждавека 1 мм с рязането на фигурката ще е не повече от 100 лева, какво му струва тези 700?
Та за тази баня според мен най-удачно ще да е параванче-завеска, но изнесено максимално към кенефа или по-скоро към вратата. Под душа си правиш нормален сифон с хубав наклон, отгоре му слагаш 6 или 9 плочки омаслен дек и си пич. Не се хлъзгаш, сифонЯ не се вижда ... Сега - това е мое виждане, но колкото и завесата да е старомодна като вариант, предпочитам да ми е комфортно, отколкото да съм сгъчкан и съседите да казват "Аууу, в крак с модата"...
Иначе по схемите - вариант 3 с разменени клекало и мивка ти освобождава въздуха покрай душа, който ще заема мивката. Шкафа може да влезе зад вратата и отпред да му сложиш закачалки за халатите (ако ги държиш там) или закачалките да са на вратата.
Последна промяна от Chefo77 на чет авг 02, 2012 11:50 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 написа:
Аз гласувам за вариант 3 -при другия трябва да се усукваш около мивката за да седнеш на чинията.И според фън шуй не трябва да има огледало срещу врата.
При варинат 4 все пак има възможност тоалетната чиния да мине 10 см към вратата. Тогава няма да има спречкване с мивката.
jekasus написа:
Кабина 80х100 е по-удобна от 90х90.

Варианта на Чапара - под в душа с наклон, другия прав става без праг.
:? може ли малко обяснения :?
sstefanov - майстор
Ще я снимам утре вечер, сега не съм там.

Тема "Посъветвайте ме-купешка душ-кабина,параван_линеен сифон или" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: