• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 103
Всичко за този вид строителство.
filmatoplo - майстор
Допълнение за таблицата -работа в спалнята-800 . :wink:
bulhomes2 - майстор
С чужда жена - 1800...
VLADO66 - майстор
Аз продължавам да се инатя на мнението си че рекуперацията крие повече разходи и здравословни рискове от колкото ползи за нашия климат.
bulhomes2 - майстор
Туй съм го изпуснал. Имаш разход за 2 вентилатора, а губиш влага, мухъл, бацили, миризми и пр. Кое е здравословния риск и кои са разходите?
VLADO66 - майстор
Ех.ако са само две вентилаторчета и няма опасност от застояване на конденз в тръбопроводите съм готов да си променя мнението.
bulhomes2 - майстор
Когато си с рекуператор конденза няма ли да е в него. Всеки рекуператор би трябвало да е подготвен за него. А дори и да има някаква опасност от развитие на някакви бактерии - една бактерицидна лампа е 50 лв и може да се вгради във въздуховода.

ПП. Сега се замислям, че може би имаш впредвид земен топлообменник или комбинация с него, а аз говора само за пластинчат.
VLADO66 - майстор
Да,точно за земен топлообменник говоря,иначе един попреправен климатик върши тази работа ама вече излизаме извън теологията за пасивна къща.Не съм специалист по материята и ще се радвам някой да сподели в цифри такава система примерно за 150м2.
bulhomes2 - майстор
VLADO66 написа:
...иначе един попреправен климатик върши тази работа ...
Това не го разбрах. Ще попреправиш климатик за да получиш топлообменника на въздушните потоци ли?
VLADO66 - майстор
Да,класическия топлообменник е с вода темперирана чрез различни природосъобразни източници.Тая вода може да бъде заменена с фреон естествено с топлообменника и източника ще пърпори някъде навън,обаче вече мирише на централна климатизация.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 103

Тема "Пасивна къща? Има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: