Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
hidrazin - майстор
Просто махаш българските (китайски) боклуци от евтин и много мек полиетилен и слагаш истински.
Взимал съм всякакви. Наистина тия меките са най-калпави но всички повече или по-малко се дънят при вакум.
Просто не са направени затова. На всички такива връзки пише само да какво налягане работят и толкоз.Ако работят така - добре,
но никой не ти го гарантира. Относно антидернажите - и аз не съм слагал защото ми е равно,
но въздух в началото има.
За разлика от другите силикони той не залепва
Червения излиза скъпичко. Повечето силикони за пистолет стават за там и не залепват. На тях не трябва да пише
лепящ, FIX, TOTAL FIX и подобно. При пълненото писах че не трябва да се вади тръбата. Ако намажеш тръбата и гумения уплътнител
със силикон после колкото и да стягаш, тръбата продължава да се върти във връзката но не пропуска. При вакум той се
опитва да засмуче силикон и пак уплътнява. Това че при натягане на конуса излиза навън не пречи. Просто се забърсва.

А към колегата hotrider - вземи прочети малко какво пишат производителите на помпи.
Това че работи все още не значи че е правилно, каквито и бързи връзки да използваш.
http://rancho.borsabg.com/?81&0304&97597
http://www.aquapump.net/information/mon ... tazionarni
http://www.wilo.bg/cps/rde/xbcr/bg-bg/I ... i_MHIE.pdf
Има и други, ама сега не ми се търси.
:partyman:
hotrider - специалист
Колега hidrazin аз толкова много съм ги че тези неща че чак ме е страх да си купя помпа щото мога да не покрия някои от многобройните изисквания на производителите, ако продавача реши да ви одобри гаранцията ще я одобри, това със инструкциите си е празни приказки, продавача винаги може да откаже гаранция за някоя дреболия, евала на една фирма че са по оправили малко условията с гаранциите и оправят нещата лесно
hotrider - специалист
MamaMy написа:
Хайде да спрем да си мерим... колената.
Колега тук не сме се събрали да мерим каквото и да е било си мисля аз. продължавам да твърдя че бързите връзки за полиетиленова тръба държат доста добре, във понеделник пуснах помпа 1700 л/м със смукател фи 110 тръба и бързи връзки и тя все още работи без проблем, така че всеки си прави изводите сам за него си. аз съм доволен и ще продължавам да правя смукатели със тези тръби и свръзки, който не му харесва има полипропилен за лепене има полиетелиен за лепене със челна заварака има полиетиленови електрозаваряеми муфи и колена има метални тръби който както иска да си прави смукателя.
hidrazin - майстор
Аз нямам проблем с гаранциите. Проблемите обикновено идват от търговците а не вносителите.
Има и друго хубаво нещо - ти никога няма да ми монтираш помпа.
[-X
hotrider - специалист
hidrazin написа:
Аз нямам проблем с гаранциите. Проблемите обикновено идват от търговците а не вносителите.
тук сте прав и не сте прав колега щото правилата ги определят вносителите а не търговците.
hidrazin написа:
Има и друго хубаво нещо - ти никога няма да ми монтираш помпа.
аз ако ти монтирам помпа няма да имаш проблеми със гаранцията така че покани ме във вашия град, имам добър приятел там хем ще се видя със него хем и ще пием по бира докато монтираме някоя помпа.
hidrazin - майстор
Като искаш заповядай. Само недей да монтираш помпи. Особено бързи връзки на смукатели.
:partyman:
MamaMy - майстор
Не знам дали се вижда добре. Елементите са "Униделта", а тръбите "Контихидропласт" Македония.
Mega - специалист
Тръбите ми са добри, мисля сръбски бяха, но едната ми бърза връзка е като тази и в нея имам съмнение. Другата ми е по-качествена.
lov - майстор
hidrazin написа:
Взимал съм всякакви. Наистина тия меките са най-калпави но всички повече или по-малко се дънят при вакум.
Просто не са направени затова. На всички такива връзки пише само да какво налягане работят и толкоз.Ако работят така - добре,
но никой не ти го гарантира. Относно антидернажите - и аз не съм слагал защото ми е равно,
но въздух в началото има.
За разлика от другите силикони той не залепва
Червения излиза скъпичко. Повечето силикони за пистолет стават за там и не залепват. На тях не трябва да пише
лепящ, FIX, TOTAL FIX и подобно. При пълненото писах че не трябва да се вади тръбата. Ако намажеш тръбата и гумения уплътнител
със силикон после колкото и да стягаш, тръбата продължава да се върти във връзката но не пропуска. При вакум той се
опитва да засмуче силикон и пак уплътнява. Това че при натягане на конуса излиза навън не пречи. Просто се забърсва.
Е колко скъпо една тубичка за 2 лева ако не маца душмански ще му стигне за два такива водопровода.
А относно конструкцията на тези връзки както си писал не са конструирани да работят на вакум. Виждал съм подобни но там където е О пръстена от вътрешната страна се набива метална втулка която не позволява на тръбата да се свива на вътре колкото и да е мек материала.
Е то корав полиетилен няма щото ако е такъв явно има и пълнител вътре. А и си права че почти всеки силикон може да стане щото ако някой измисли лепило за полиетилен ще получи и нобеловата награда по химия.
Иначе аз мажа тръбата обилно и после вкарвам във връзката. То каквото има излишно се остъргва и остава да напълни останалото място за конуса и резбата.
Така съм процедирал и на връзките си на парната инсталация които ми се налагаше да ги разглабям няколко пъти заради разни преправки. Нямаше на къде повече да подрязвам тръбата. А тя поостаряла и колкото и да сменях пръстенчета като е раздута вече тръбата все има някъде да таи. След такова подобрение всичко си отиде на мястото. Даже и на един нов колектор дето съм го смотал на майната си от страх да не бера ядове и да се правя после на гинеколог го обмазах по същия начин предварително. И да чукна на дърво нямам ядове.

Тема "Лепи ли се полиетиленовата тръба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: