• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Днес минавах през Баухаус. Предлагат сикафлекс!
малко над 11 лева. Имаше бял, сив , кафяв. Имат ли някаква разлика? Гледам надписа на опаковката - като че ли пише едно и също.
Няма разлика.
Та със този сикафлекс ще залепя сифоня за канализацията. Има ли някаква по специфична техника на лепена?
Освен, че и двете повърхности трябва да са сухи обелзмаслени...лепилото и на двете повърхности се поставя?
Когато лепиш места с фитинг, мажеш вътре зад гумичката.
ПОнеже опаковката е доста голяма и ще ми остане-мога ли този сикафлекс да го ползвам за лепене на хоризонталните участъци на ПВЦ / ПП тръби на мръсния канал?
Можеш.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
цялото копаене и прокарване на тъби за нов мръсен канал се оказа напразно :sad:
В крайна сметка решихме душ-кабината да е в другия ъгъл.
И този канал не е нужен.

Има два варианта-
1. Да запазя канала, да го замонолитя и да го затапя под замазката с тапа. Току виж може един ден да послужи?
2. Да разкача ненужното разклонението на мрсъсния канал отиващо в банята и просто да запълня каналите?

Какво да правя?
jekasus - майстор
Каквото и да направиш, след няколко години ще забравиш.
jekasus написа:
Каквото и да направиш, след няколко години ще забравиш.
Мислех да го снимам с отстоянията от стените.
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Здравейте,
цялото копаене и прокарване на тъби за нов мръсен канал се оказа напразно :sad:
В крайна сметка решихме душ-кабината да е в другия ъгъл.
И този канал не е нужен.

Има два варианта-
1. Да запазя канала, да го замонолитя и да го затапя под замазката с тапа. Току виж може един ден да послужи?
2. Да разкача ненужното разклонението на мрсъсния канал отиващо в банята и просто да запълня каналите?

Какво да правя?
Или да протече, или го заеби :supz: :-D
VLADO66 - майстор
Ако ще го затапваш,го направи херметически.
VLADO66 написа:
Ако ще го затапваш,го направи херметически.
т.е. да залепя тапата със сикафлекс?
VLADO66 - майстор
Ако затапваш на фабричен фитинг,може да разчиташ и на уплътнението, ама трябва да си сигурен че няма да проникват миризми защото дефакто нямаш воден затвор.
VLADO66 написа:
Ако затапваш на фабричен фитинг,може да разчиташ и на уплътнението, ама трябва да си сигурен че няма да проникват миризми защото дефакто нямаш воден затвор.
Да, има си фабричен фитинг, но мисля да се подсигуря и с сикафлекс.
Здравейте,
реших да сложа две снимки за да ви покажа как се движа с ремонта.
В крайна сметка огромна част от модификацията която бях замислил не се състоя.
Поради промяна на разположението на душ-кабината канала, който прокопах от тоалетната към съседното помещение банята го зазидах. премахнах и набелязания мръсен канал (отказах се от затапването ). Та цялата полза от дълбането в замазката е, че открих/подмених надупчената тръба и преместих сифина по далеч от вратата.
Реших да повдигна нивото на замазката с около 1 см. положих мрежа отдолу-дано да не се напука и да стане здраво.
Прикачен файл:
dop zamazka.JPG
dop zamazka.JPG (56.15 KиБ) Видяна 2670 пъти
Прикачен файл:
dop zamazka1.JPG
dop zamazka1.JPG (47.98 KиБ) Видяна 2670 пъти
Хоризонтзлния участък на мръсния канал и сифона залепих със Сикафлекс. Направи ми впечатление, че 3 част след залепването лепилото все още не бе се втвърдило. Това нормално ли е?
Някакви грешки да съм направил?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Дайте съвет как да направя модификация на мръсния канал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: