Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
Filma дай някакво мнение за диф.термостат "DELTA SOL BS 3" с 3 входа ,ако имаш наблюдения. Срещнах го в "Baumax"
filmatoplo - майстор
Ако е оригинал -е вечен , много са добри .Имам един в къщи оригинал , но струва 350 лв.
Andri01 - майстор
filmatoplo написа:
Ако е оригинал -е вечен , много са добри .Имам един в къщи оригинал , но струва 350 лв.
В "Baumax" е 351лв с 3 датчика Pt100. Не знам дали е оригинал,като отида ще го видя.
filmatoplo - майстор
:) Не че искам да го продавам , но ми остана от един обект -клиента не го одобри ценово в офертата и го подменихме с Интиелски за 85 лв , остана ми за моя сметка чисто нов -ако някой търси ще сваля малко .Сега го гледах -с 3 датчика ,и книжка с упътване на български -издадена от Сънсистем .
Последна промяна от filmatoplo на съб авг 04, 2012 1:56 pm, променено общо 1 път.
lux_e_on - специалист
Едно соларно управление от теси за стотина кинта с модулация на скоростта на помпата в комплект със сондите и в никакъв случай интиел,много са бъгавки.
kalin72 - майстор
в никакъв случай интиел,много са бъгавки.
Филма, оня Контролер за управление на отоплителни кръгове да не вземе да се сбъгяса...да знам да го сменям, докато не съм го монтирал още....
http://www.intiel.com/heating-circuits- ... ler_bg.htm
filmatoplo - майстор
Контролер до сега не се е развалял при мен .
nilro - специалист
Здравейте!
За моята инсталация съм си харесал Диференциално управление за Соларни системи BRAHMA RS 02 на ТЕСИ.
Имам няколко въпроса към хората,които са го влагали в слънчеви системи:
1.Сензор PT1000 от -40 oC до 250 oC-ще мога ли да го монтирам,при положение,че на колектора нямам фабричен отвор за сензор,а само изходяща медна тръба ф 10? И как - с допиране до тръбичката или с тройник и гилза?
2.Сензор NTC от -40 oC до 105 oC-ще влезе ли в тръбичката за втория термостат,който имам на бойлера,тя е същата като за електрическия?
3.За модулиране на помпата: минималната скорост е установена автоматично на 50% от максималната-това означава ли,че ако оставя помпата на скорост с консумация 60W,тя ще работи на 30W в даден момент?
Тук по фирмите го няма и не мога да видя в нета изображения на самите датчици.
LazarGanev - "Велик майстор"
1. Да, може със специален четворник, а може и с прилепване
2. Не знам, но можеш да го прилепиш до изхода на серпентината или да пробиеш изолацията и да го прилепиш до водосъдържателя
3. Скорост и мощност са различни неща

Тема "диференциален термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: