Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ZEDYCUS - майстор
Здравейте, отдавна се каних да покажа ремонта, който правих на банята в апартамента на майка ми май месец. Та и дойде времето.
Старите плочки ги е лепил баща ми, лека му пръст, преди 25години, за толкоз време всичко беше станало на плачевно състояние. Това е първата и надявам се последна баня която правя, :cool:
Един месец и една седмица ми отне всичко, от бутане на старите плочки, нови ППР тръби само за тях виках един приятел, че не си заслужаваше да си купувам и лепачка. Машинка за рязане на плочки взех, ща не ща. Копаене на канали за пералнята, сифона и водопровода. Оправяне на обратните води и лепенето на новите плочки. После и връзване на уредите.
Добре че май месец, нямах никаква работа, малко се надцених с времето, оказа се доста голяма заигравка. :rolleyes: Тъй като не знаех нищо, близо една седмица четах във форума за информация. Тук трябва да благодаря на СХЛ за статията, отделно на много майстори задочно, четох техни обяснения -Чапара, Владо оо, и Жекасус.... :prayer: :partyman:
Грешки имам, но са малки и най важното мои.

Показвам първо старото положение на банята, вече бях съборил част от рафтовете и клекалото преди да се сетя да снимам. Трите стени са гипсови и се наложи лятата мивка да я отлепя с хидравличен крик, за да не паднат стените.

Прикачен файл

DSC03185.JPG

Прикачен файл

DSC03184.JPG

Прикачен файл

DSC03183.JPG

Прикачен файл

DSC03182.JPG

Прикачен файл

DSC03179.JPG
nikogargov - специалист
Дали аз не мога да виждам :? или има само снимки на разбиването :)
ZEDYCUS - майстор
След бутането дойде планирането. Не исках да има оплетия кабели тръби и тръбата за обратната вода на пералнята, която е в шкаф пред банята, я заложих с пвц тръба фи32 в бетонната стена, през банята минава и водопровода за кухнята с 6 метра тръби през целия коридор, смених и тях.
Бойлера беше зад вратата, същата не се отваряше достатъчно и реших бойлера да е над моноблока, който си остана на оригиналното място, неговата обратна вода я прикрих с кутия от итонг, като оставих и два сервизни отвора. Металния капак за водомера, мислех да го лепя с плочки, но в крайна сметка намерих голям сервизен капак-50х50 и демонтирах и него. Премахнах и стенната батерия, предвидих захранването да е в кутита от итонг за стоящ смесител. Изместих душа на мястото на стария бойлер. Заради тази кутия от итонга се наложи да преместя и сифона с 50см напред от стената където беше забит.
nikogargov
Дали аз не мога да виждам :? или има само снимки на разбиването
Имай малко търпение де. :-D

Прикачен файл

DSC03205.JPG

Прикачен файл

DSC03202.JPG На комшията сифона, кухината беше станало плъхско гнездо, запуших отвора със стъкло и цимент и после пяна.

Прикачен файл

DSC03199.JPG

Прикачен файл

DSC03198.JPG

Прикачен файл

DSC03197.JPG
Последна промяна от ZEDYCUS на съб авг 04, 2012 10:38 pm, променено общо 1 път.
naix - специалист
Колегата е на фаза къртене още :)
ZEDYCUS - майстор
Тръбите в сервизния отвор ги закрих с метална ламарина, под моя етаж имаше цяло гнездо на плъхове. :cool: Не ми се рискуваше да си острят зъбите. Захраних лампата и вентилатора , а и преместих захранването на бойлера.

Прикачен файл

DSC03216.JPG

Прикачен файл

DSC03214.JPG

Прикачен файл

DSC03211.JPG

Прикачен файл

DSC03208.JPG

Прикачен файл

DSC03216.JPG
ZEDYCUS - майстор
Вик-ато готово, кутията и тя. Следваше шпакловане на гипсовите стени с циментова шпакловка и стъклофазерна мрежа и след това, хидроизолация . Тях ги прескачам и показвам вече готовата бяна.

Прикачен файл

DSC03238.JPG

Прикачен файл

DSC03229.JPG

Прикачен файл

DSC03227.JPG

Прикачен файл

DSC03226.JPG

Прикачен файл

DSC03225.JPG
ZEDYCUS - майстор
Време е да кажа, че в банята нямаше и един прав ъгъл. Стената между банята и тоалетната е под 70градуса и до вратите им, гипсовата стена е скосена до 2см. За да може да се отварят и двете.
Подвеждането на плочките с алуминиева кутия 40х20, 6 метра 16лв. Дизайна е комбинация, майка ми искаше едно, аз харесвах друго. Фугата е 3мм, на едната снимка се вижда и един от гафовете, с гумения чук бях пукнал едната плочка. Лошото, че я видях след 1 ден.

Прикачен файл

DSC03276.JPG

Прикачен файл

DSC03273.JPG

Прикачен файл

DSC03269.JPG

Прикачен файл

DSC03268.JPG Тук една от другите грешки, сервизния капак застъпва фриза, впоследствие го повдигнах с 6см.

Прикачен файл

DSC03267.JPG
Последна промяна от ZEDYCUS на съб авг 04, 2012 10:50 pm, променено общо 1 път.
nikogargov - специалист
Баце страхотна си се справил досега което виждам, явно си доста голяма попивателна, да се справиш така добре като за първи път, ако съм те разбрал правилно от първите постове. А за нетърпилевостта си доста прав и се извинявам за което, но повечето съм любознателен :roll:
ZEDYCUS - майстор
Показвам и реденето на пода. Теракота на пода съм го завъртял както ми падне, но след като сложих и моноблока, не се забелязва чак толкова.

Прикачен файл

DSC03292.JPG

Прикачен файл

DSC03289.JPG

Прикачен файл

DSC03288.JPG

Прикачен файл

DSC03287.JPG

Прикачен файл

DSC03285.JPG
ZEDYCUS - майстор
Остана вече готовата баня след фугирането и поставянето на уредите.
Това е от мен. :partyman:
nikogargov
Баце страхотна си се справил досега което виждам, явно си доста голяма попивателна, да се справиш така добре като за първи път, ако съм те разбрал правилно от първите постове. А за нетърпилевостта си доста прав и се извинявам за което, но повечето съм любознателен :roll:
Баце не са фала, ма ми идат отръки някои работи ,а първа и както казах последна се надявам.:-D . Всичката информация, която ми трябваше я има във форума. :prayer:
А реденето на плочките прилича малко на лепенето на камъни по барбекюто. Там потренирах малко.

Прикачен файл

DSC03326.JPG

Прикачен файл

DSC03320.JPG

Прикачен файл

DSC03311.JPG

Прикачен файл

DSC03310.JPG

Прикачен файл

DSC03307.JPG Бойлера е 80 литра, на новото място не пречи, аз съм 180, като стана от моноблока не се удрям в него.
Последна промяна от ZEDYCUS на съб авг 04, 2012 10:55 pm, променено общо 1 път.

Тема "Банята на майка ми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: