Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
VLADO66 - майстор
Не става-колкото и да притваряш ще ограничиш дебита,а налягането ще си остане.
lyubohar - майстор
Тогава редуцир вентил само на бойлера?
Преди възвратния клапан?
VLADO66 - майстор
Става,при промишлените бойлери това е част от задължителните елементи,но идва неудобството с ниско налягане на топлата вода и високо на студената.
lyubohar - майстор
Е,ако спре да капе от възвратния клапан е решение на моя случай.
Значи реда е:тръба студена вода,редуцир вентил,възвратен клапан,бойлер?
Дано има с подходящ цолаж.
lyubohar - майстор
Сега проверих в магазина до нас.Имат редуцир за 1/2цола(колкото е при бойлера),
но е за 10 бара и ако налягането в мрежата е по висока нямало да свършат работа.
Сложно-трябва да се мери и налягането.И то през ноща. :x
peterdimov - специалист
Колега извикай някой да замери налягането във водопреносната мрежа,но досега не съм виждал повече от 6 бара ,така че не се притеснявай :)
lov - майстор
peterdimov написа:
Колега извикай някой да замери налягането във водопреносната мрежа,но досега не съм виждал повече от 6 бара ,така че не се притеснявай :)
Ела да ти покажа че и манометър имам монтиран. Това дето съм го писал в по горе не се е променило. А от както града обезлюда ситуацията е още по зле защото консумацията пада.
lyubohar написа:
Сега проверих в магазина до нас.Имат редуцир за 1/2цола(колкото е при бойлера),
но е за 10 бара и ако налягането в мрежата е по висока нямало да свършат работа.
Сложно-трябва да се мери и налягането.И то през ноща. :x
Щом не искаш да ме послушаш да сложиш на цялата къща взимай този и го слагай на бойлера ще ти свърши работа. Аномалии в налягането и над 10 бара ще ги покрие. Производителите се презапасяват доста в параметрите а и едва ли ще имаш по високо. То иначе всички да са изревали по край тебе.
lyubohar - майстор
С удоволствие бих сложил на цялата къща,но няма къде да се разположат.
При следващия ремонт.
lov - майстор
Няма невъзможни неща има мързеливи или калпави майстори. :lol: В повечето случай са кръстоска между двете. :?

Ако видиш в момента какви ги творя и се правя на гинеколог да вържа едни тръби на терсене място. Е сам съм си майстор. Не съм предвидил че ще ми трябва още един извод да захраня с вода едно разширение на къщата. Съжалявам ама и място да завра апарата да снимам няма. :butthead: ма до довечера на почивки ще стане.

Тема "Редуцир-вентил на цял апартамент?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: