• 1
  • 2
покайете ми нещо сас течен тапет и някакви мазилки защото сега немога да реша каква мазилка или тапет да сложа на стените в хола ми имам камина и немога да реша какво да правя
Тани - модератор
Добре дошла във форума. Като начало не е лошо да пуснеш поне една снимка на помението за да може да ти се препоръча нещо от което да избереш.
Serpicom - напреднал
Здравейте!
Проучвам въпроса за тези течни тапети..какво представляват..но ми се струва, че повечето от информацията идва от фирмата дистрибутор. Ако някой клиент е ползвал подобен материал нека сподели впечатленията си. А и може някоя снимчица да добави също.
solo5 - майстор
aninka22 написа:
течен тапет
:?
nikibi - специалист
То не е точно тапет, по скоро е подобно на силикатна мазилка с текстилни нишки или фибри вьрху ситна тексилна мрежа. Ефектите са страхотни но цената е кошмарна. Слагах такова чудо преди година на приятел и май цената му беше около 85 лв/м. Има много специфичен начин на полагане, пласти се непрекьснато в няколко слоя до постигане на желания краен ефект, включително се правят с него релефни форми и контури.
svetliopi44 - Чирак...
Това да не е като японската мазилка ... вид смляна хартия и лепило(тапетно)... :?
nikibi - специалист
Не е , в сьшност това е тексилна мрежа която се лепи кьм стената и вьрху нея се полага самата смес, предварително оцветена. Представлява нещо подобно на грунд с доста едри фибри. Особеното е че при нанасянето стои като пластелин и може да се моделира по всякакьв начин, като колкото по голям е натискьт при полагането толкова повече се размазват фибрите. Като изсьхне се минава с специален три компонентен запечатващ грунд, които е по скьп от самия "тапет", но за сметка на това става уникално здраво. Никакво драскане или чегьртане по малко от отверка или пирон не му влияе, стой като стькло. Ако човек си пада художник или склуптор може да си направи деиствително много интересни неща. Има разни фосфоресциращи добавки включително и готови керамични и стьклени елементи за вграждане в самия тапет, но май бяха само на каталог с порьчка и на кошмарни цени.
Привет на всички
Темата е старичка, но реших да не отварям нова.
Дайте мнение за тези течни тапети.
Имам да правя тотален ремонт на тухлено жилище, стените са в добро състояние но са на мазилка която е в добро състояние.
Идеята ми е да ги направя със течен тапет като по този начин избегна фината шпакловка.
Надявам се да някой да е ползвал това "Чудо" и да сподели мнение.
Успех и много усмивки, май идните месеци ще имам и други въпросчета във форума
:partyman:
Тани - модератор
nikibi написа:
То не е точно тапет, по скоро е подобно на силикатна мазилка с текстилни нишки или фибри вьрху ситна тексилна мрежа. Ефектите са страхотни но цената е кошмарна. Слагах такова чудо преди година на приятел и май цената му беше около 85 лв/м. Има много специфичен начин на полагане, пласти се непрекьснато в няколко слоя до постигане на желания краен ефект, включително се правят с него релефни форми и контури.
nikibi написа:
Не е , в сьшност това е тексилна мрежа която се лепи кьм стената и вьрху нея се полага самата смес, предварително оцветена. Представлява нещо подобно на грунд с доста едри фибри. Особеното е че при нанасянето стои като пластелин и може да се моделира по всякакьв начин, като колкото по голям е натискьт при полагането толкова повече се размазват фибрите. Като изсьхне се минава с специален три компонентен запечатващ грунд, които е по скьп от самия "тапет", но за сметка на това става уникално здраво. Никакво драскане или чегьртане по малко от отверка или пирон не му влияе, стой като стькло. Ако човек си пада художник или склуптор може да си направи деиствително много интересни неща. Има разни фосфоресциращи добавки включително и готови керамични и стьклени елементи за вграждане в самия тапет, но май бяха само на каталог с порьчка и на кошмарни цени.
nikibi написа:
При тази цена не знам какво ще спестиш! Пък и предполагам , че все пак ще иска гладка основа !
http://techen-tapet.com/site/osnovni-cvetove/
По груби сметки цената ще е около 4-5лева на квадрат.
  • 1
  • 2

Тема "течен тапет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: