• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dobromir.marinov - специалист
Предстои ми покупка на пералня , но стои въпроса-пералня или пералня със сушилня?Ако някой има мнение и впечатление,нека сподели!
кака Лара - специалист
Сушилнята е голямо удобство, особено ако възможностите ти за простиране в панелка са ограничени.
Лично аз съм против "2в1" , "3в1" уреди - ако имаш място и финансова възможност , си вземи два отделни уреда.
borkata3000 - специалист
Аз също скоро ще купувам пералня със сушилня. И смятам да е този месец, тъй като цените от Нова година ще са по-високи. В Технополис си избрах Candy CMD 126, 1200 оборота, 6 кг. пране, 4 кг. сушене, отложен старт, кратка програма, автоматично преминаване от режим пране към режим сушене (ако се настрои предварително), което я отличава от останалите марки и модели. Цената й е 800 лв.
http://www.e-katalog.com.ua/CANDY-CMD-126.htm
velsi - Почетен майстор
Абе я някой ако може да ми обясни за тези обороти, че и аз ще купувам пералня скоро. 1200 оборота? Това на центрофуга ли е? И какъв е смисъла да са толкова големи? Какво изобщо е добре да има една пералня и кое не е задължително? Изображение
borkata3000 - специалист
velsi написа:
Абе я някой ако може да ми обясни за тези обороти, че и аз ще купувам пералня скоро. 1200 оборота? Това на центрофуга ли е? И какъв е смисъла да са толкова големи? Какво изобщо е добре да има една пералня и кое не е задължително? Изображение
При 1200 оборота центрофуга ги вади така, че едно гладене им прилагаш и са вече сухи.
Харалампи - специалист
Ние си купихме отделно пералня и сушиня. Ще споделя с Вас защо. Като си вземеш пералня с 1200 об. прането ти става на топка. След това го изсушава както си е на топка и на жената и се ...... мамата да глади.

Мойта булка след като се изцентрофужира прането, го вади и го сгъва, изпъва и пр. и след това го мята в сушилнята, където оборотите са значително ои малки и прането не се гърчи толкова. Междувременно пуска второ пране и те така.

П.П. Вземайте сушилня с кондензатор. Не вадете топлината от къщи.
borkata3000 - специалист
Харалампи написа:
Ние си купихме отделно пералня и сушиня. Ще споделя с Вас защо. Като си вземеш пералня с 1200 об. прането ти става на топка. След това го изсушава както си е на топка и на жената и се ...... мамата да глади.

Мойта булка след като се изцентрофужира прането, го вади и го сгъва, изпъва и пр. и след това го мята в сушилнята, където оборотите са значително ои малки и прането не се гърчи толкова. Междувременно пуска второ пране и те така.

П.П. Вземайте сушилня с кондензатор. Не вадете топлината от къщи.
Добре, но 1200 оборота не значи непременно, че ще ги върти на 1200. Вкъщи пералнята ни е настроена на 900. Но ако ги искам по-сухи, вдигам оборотите. След като ще се сушат, не е нужно центрогуфиране на високи обороти. Мнение.
Аз пък да ви кажа един трик, който открих скоро - вадя дреха от пералнята, изпъвам я чрез изтупване, простирам я и на другия ден няма нужда от ютия. :wink:
Харалампи - специалист
Колкото по-високи са оборотите на центрофугата, толкова по-малко ток ще похарчете при сушенето. Съответно по-намачкано ще е като го вадите от пералнята. Но имайте предвид, че тока който харчите за по-високи обороти на центрофугата е в пъти по-малък от този който харчите за сушене в сушилнята.
Johny - майстор
Moята перална е на 1600 об/мин. и след изпиране не мога да кажа, че е по-намачкано, отколкото с предишната пералня/Candy със сушилня/, но определено по-сухо. Сушилнята я ползвах в аварийни случаи. Освен това трябва да помислиш, къде ще отвеждаш парата от сушенето.
Trifun - специалист
Johny написа:
...Освен това трябва да помислиш, къде ще отвеждаш парата от сушенето.
Парата от сушенето - в хола - за овлажняване на въздуха. Той, климатика, така или иначе си го изсушава :wink: А маркуча на климатика да капе върху цветята - и те така се получава автоматизиран процес на поливане :-D
  • 1
  • 2

Тема "Пералня със сушилня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: