• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 32
Всички имаме коли, нали ?
ditronix - специалист
Колежке Колева,можеш ли да ме светнеш как се определя СИЛАТА на едни слънчеви очила? Дименсия нещичко,туй-онуй? И ако пак ми пишеш на ЛС не бързай да си триеш съобщението,изчакай поне да го прочета. Сега сън не ме фаща какво ли е пишело в него? Колкото до заслепяването-що никой не подскочи срещу нестандартните и незаконни ксенони? Защото те наистина заслепяват! А редуцираната светлина на нормални фарове през деня няма как да заслепи никого. Мога да се съглася,че в градски условия видимостта и без запалени фарове е нормална,но извън града,при скорости 90-130 км./час-извинявайте! Особено сивите и черни автомобили.....
Чаро - Акълия
ditronix написа:
Мога да се съглася,че в градски условия видимостта и без запалени фарове е нормална,но извън града,при скорости 90-130 км./час-извинявайте! Особено сивите и черни автомобили.....
Бе, аре бе!
До сега карахте все на фарове при 40 градусовата жега за да се виждате! :butthead:
Моля, моля, като си седнал зад волана задължително условие е очите ти да са отворени. Ако не довиждаш не би трябвало да имаш книжка- без медицинско не дават!

То асфалт няма, вие на фарове ще ми карате :-D
В града с колан и на фарове :?
Само пари да лапат от простия и беден народ :evil:
VLADO66 - майстор
Чаро написа:
ditronix написа:
Мога да се съглася,че в градски условия видимостта и без запалени фарове е нормална,но извън града,при скорости 90-130 км./час-извинявайте! Особено сивите и черни автомобили.....
Бе, аре бе!
До сега карахте все на фарове при 40 градусовата жега за да се виждате! :butthead:
Моля, моля, като си седнал зад волана задължително условие е очите ти да са отворени. Ако не довиждаш не би трябвало да имаш книжка- без медицинско не дават!

+1
koleva83 - специалист
Чаро написа:
ditronix написа:
Бе, аре бе!

Eвала! :partyman:
iavor - специалист
http://www.kuzmovelectronics.com/produc ... ove-2.html
Горепосоченото "устройство" не е нищо повече от едно просто реле.Само името му е по-търговско. Като го видях изрових едно руско реле /навярно от Лада/и за 2 часа реших проблема с късите. Не казвам,че е най-удачния начин но върши работа. Другата ми кола Субару е американско изпълнение и на нея е вградена фабрично като дневните светлини са с понижена консумация.
Duke_BG - специалист
koleva83 написа:
stanetzz написа:
Браво, дърверните философи чак и сайт си направили...
За сметка на това НЕдървените философи сътвориха поредната законодателна недомислица. С която :
1. Ще създадат възможност на и без това корумпираните пътни полицаи да се облажат. Вместо 50 лв по фиш, 20 лв кеш и...си включваш забравените светлини / защото следващия път " ще се наказваме" :mrgreen: /
2. Ще създадат поминък на разни знаини и незнайни производители , търговци и монтажници на устройства за включване и изключване на светлините :mrgreen:
И докато през зимата включените през деня фарове имат някъв резон за повишаване на безопасността, то при яркото летно слънце , почти никаква! Та ние си слагаме колкото се може по-силни слънчеви очила, та каква конкуренция на слънцето са некви фарове...за които доста от вас си точат зъбите отсега да ги пуснат на 20-30% за икономия на ток. :mrgreen:
Значи реално си точите зъбите да отбиете номера Господа, а не да повишите безопасността.. :mrgreen:
по точка 1 съм съгласен с Вас

по точка 2 - нали и ние можещите и знещите трябва да ядем :-D
а за яркото лятно слънце : точно то прави големи проблеми особенно извън града пример от практиката ми : дълъг прав път, 40 градъсова жега ( асфалта сигурно отива на 80 градуса) от пътя се издига една хубава "мараня" и имаш чуството че плуваш в нея ама аджеба тая кола дето е на 50ина метра пред теб в твоето платно ли е или не ???? да тръгна ли да изпреварвам или не ?????
и ако видиш фаровете на тая кола ще знеш че идва срещу теб ....
Duke_BG - специалист
iavor написа:
http://www.kuzmovelectronics.com/produc ... ove-2.html
Горепосоченото "устройство" не е нищо повече от едно просто реле.Само името му е по-търговско. Като го видях изрових едно руско реле /навярно от Лада/и за 2 часа реших проблема с късите. Не казвам,че е най-удачния начин но върши работа. Другата ми кола Субару е американско изпълнение и на нея е вградена фабрично като дневните светлини са с понижена консумация.
да ама не си го вързал там където са посочили :)
това си е реле ама има и няколко елемента вътре та като се вдигне наппрежението да зацепи релето :)

а твоя вариянт се връзва към динамото - работи безоткатно докато динамото зарежда ( то и другите такива китове са така де ... )
inspo - майстор
Duke_BG написа:
.... от пътя се издига една хубава "мараня" и имаш чуството че плуваш в нея ама аджеба тая кола дето е на 50ина метра пред теб в твоето платно ли е или не ???? да тръгна ли да изпреварвам или не ?????
....
Ако си я докарал до там да си задаваш тия въпроси, по добре не тръгвай да изпреварваш дори и да виждаш светещи фарове.
А и въобще накъде си тръгнал...
ditronix - специалист
Вижте сега,аз от много време си карам на фарове. Убеден съм ,че така ме виждате много по-рано на пътя. В крайна сметка всеки си има своя истина и не искам да налагам мнението си на никого. Обаче така или иначе вече има Закон по тоя въпрос. И на мен не ми харесва да се доосигурявам до 2000 лева,щото съм имал фирмичка и в събота и неделя ходя да се забавлявам с инструментите,но си плащам. Иначе -дискусиите винаги са полезни. Пък и колежката Колева има мерак да почерпи :) И аз мога да се включа :wink:
fox_vt - майстор
Фаровете през деня помагат само за извън градско както вече споменаха като лично аз съм забелязал че идваща кола с пуснати фарове по бързо и точно и се определя скороста на движение спрямо мен.Което при изпреварване си е плюс.В града обаче не виждам никакъв смисъл предвид хаоса който цари там.И на последно чух че от утре вече е задължително май или нещо не съм разбрал пак :?
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 32

Тема "Късите светлини през деня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: