Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

на вилата има няколко лешникови дървета 6-7 броя и искам да ги редуцирам на 2бр.
рязах ги няколко пъти но няма и след месец, излизат десетки издънки от корените.
те самите са с няколко ствола с диаметър 7-8 см и целия букет от издънки на корен е около 1м2.
имаше тук тема в форума че трябвало да се пробие дънера с бормашина и да се сипе нафта, но все си мисля че това няма да помогне за издънките.

някой ако се е справял с подобна ситуация нека да даде инфо.

лешници така и не успявам да бера, катеричките досега всяка година ме изпреварват.
VLADO66 - майстор
Няма отърване до като не направиш ров и ги изкорениш,аз също се борих маса време.
mitko414 - специалист
Мога да споделя опит от борба с китайски (див) орех.
Изсичане и после като се появят издънките и направят листна маса, пръскане с някой тотален хербецид, нещо от рода на Раундъп.
Spassow_lbg - специалист
mitko414 написа:
Мога да споделя опит от борба с китайски (див) орех.
Изсичане и после като се появят издънките и направят листна маса, пръскане с някой тотален хербецид, нещо от рода на Раундъп.
то тогава немога ли да го напръска направо сега без да ги режа още-имат повече листна маса?
mitko414 - специалист
Ако наоколо няма други растения, с които не би искал да се разделиш, пръскай.
Е, ще иде и повече хербецид, ама пестиш време.
ArturDent - Почти Безобиден
Аз така се пробвах с лози, щото ме мързеше да копая.
И к'во отрязах отгоре и после като станеше въпрос за горене на боклук - палех огъня отгоре.
Така премахнах десетина.
Не знам защо но после като посях райграса, там тревата е най-хубава - една такава сочна, да ти се допасе.
lov - майстор
Че тя дървесната пепел си е много добър тор. Отделно тъй като има алкален характер при кисели почви си е идеална за оправянето на проблема. Всъщност при прекомерното торене с амониева селитра се стига именно до вкисляване на почвата и се оправя по този начин. А някои растения не обичат киселите почви. така че да не те учудва това.

Тема "Как най-добре да се отървеме от леските?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: