Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nicky_design - специалист
Много внимавайте като си играете с правени циркуляри.13 години работя като разкройчик в мебелна фирма и съм видял какво ли не за тези години. Ако нямате респект към машините не ги доближавайте въобще.Циркуляра, който си е направил колегата е хубав и ще му върши работа,но да го обезопаси отзад с разклинващ нож,който да бъде с около 1 милиметър по-тесен от диска. А за рязане на Талашит ,както се изрази един колега дискът трябва да е с твърдосплавни пластини, тия който продават с ръчните циркуляри стават за грубо рязане. Циркулярите в мебелните фирми са с 2 диска, основен 300 мм и подрязващ ламинираното покритие на дълбочина около 2мм 120мм диск. И работете внимателно,че белята става бързо. Дерзайте и само напред и нагоре!
brunder - специалист
Добре ами в такъв случаи може ли някои от колегите (от поморие и бургас)да ми направи няквио цирколярче(само цирколярче).С дълбочина на рязане 13,14мм,Предпазители,по големичка масичка.Също съм съгласен като га направят да им зап-латя към 55,60 лв.
zvetomil - специалист
Ех с тия циркуляри е ужас сс.Всеки ден си гледам пръстите и се радвам,че ги опазих докато режех дограма.А по мебелните фирми е ааааддд.Като влезеш търси човек с 10 пръста.ВНимаваите с Циркулярите!Американците имат система която спира като отреже 1мм. от пръста.SAW STOP се казва ,вижте клипа в You tube...

www.youtube.com/watch?v=esnQwVZOrUU
brunder - специалист
A може ли такава система да се вгради на обикновен български цирколяр.
zzuzi - специалист
brunder написа:
A може ли такава система да се вгради на обикновен български циркУляр.
То всичко може,но като гледам конструкцията трябва изцяло да се преработи и да се направи електрониката....и стопера.
mavryt4o - майстор
Здравейте от един новобранец дърводелчик.Искам да си направя циркуляр за домашно ползване че 2 зегета уморих на село си има работа за тая машинка :) Който смята че разбира ще се радвам да ми помогне разполагам с мотор трифазен 2,2 киловата 1450 об/мин стабилен масивен метален плот 60/120 см заварянето ми се отдава та основния ми въпрос е колко дълъг вал да си търся и какви обороти да наглася на диска посредством шайбите намерих един диск в продавалника 300мм с твърдосплавните зъби кам 100 броя са пише че е за ламинат дали ще реже добре и даски гредички ?
Здравейте,нов съм тук и искам да попитам нещо.Искам да си правя циркуляр за рязане САМО на дъски по размер,имам мотор(достатъчно мощен) и ос.Интересува ме мога ли да си направя масата(стойката) за циркуляра само от плоскости,или ако не може дайте някакъв съвет или пример за такъв циркуляр.

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: