• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Не съм го видял. Поне от две години гаранцията на Gysmi e 24 месеца за физически лица. Сервиза се намира в института по заваряване, Харко ООД, тел. 029790187. Аргомаркет не могат да откажат ремонт, защото не я ремонтират те. Точно заради скъпите ремонти на Gysmi наблягаме на сините машини, там един ремонт струва 35 лв и става за два дни. Не ме притеснява да отговарям на подобни въпроси, което зависи от мен бих го гонил до дупка за да го постигна. Давам си телефона(0898798624) за повредената машина, искам да проверя какво точно е станало. Ако е изгорял блока на този модел струва няколкостотин лева, въпросния 195 не се произвежда от няколко месеца.
Здравейте! В форума се регистрирах скоро , но от дълго време съм с идеите на "направи си сам". Дойде времето когато се налага да си сдобия с електрожен. Прочетох доста подробно темите в нета , намерих си и работоспособна схема на инверторен електрожен, която бих изпълнил с удоволствие , но нямам осцилоскоп, което за момента ми охлажда желанието. Като притеглих нещата реших ,че най-удачно е да си закупя готов инверторен електрожен за хоби приложение. Доколкото се ориентирах г-н Драгозов = АгроМаркет, затова искам да го попитам между ARC 140 и ARC 200 има ли разлика в електронната схема на изпълнение или само електроните елементи са по-мощни. В Пловдив има ли от тях и къде се намира магазина?
dragozow - майстор
На бул. Васил Априлов 102а, 032643424. Изглеждат по един и същи начин изпълнени. Ето малко снимки:
ИзображениеИзображение

ARC 200 има много малко бройки, новите ще дойдат в края на месеца с малко подобрения.
Значи ще изчакам края на месеца, а ще има ли промяна в цената на новата партида?
dragozow - майстор
Би трябвало да има заради курса на долара. Промяната при ARC 200 е че кабелите вместо 16 квадрата са 25. Старите вършат работа, но загряват и решихме да сложим по-хубави. Още не знам за цената, по принцип избягваме да правим промени, но понякога се налага.
Благодаря за бързите отговори г-н Драгозов. Ще изчакам новата партида и тогава ще реша кой да заприходя.
sek.1 - специалист
Взимай 200 амперовия . Аз имам 200 амперова машина на тази фирма вярно по друг клас но в заваряването винаги трябва да имаш резерв от мощност . Най малко заради фактора ПВ който при тези машини е 60 - 70% с 200 ампера това означава че имаш 100% ПВ някъде на 140 ампера което е силата на тока при работа с най масовите електроди 3.25 . Така на практика никога не можеш да претовариш машината колкото и да се стараеш .
dragozow - майстор
60% е при 200А и 100% при 150А. Реално на рутилови 4 мм няма проблем да горите колкото искате, аз съм го правил със 7-8 последователно и не се предава. Същия клас и ампераж машина от други марки, които продавам се предава между третия и четвъртия електрод, въпреки че пак пише 60%/200А. Хоби машините на Вики-б не могат да изгорят повече от 3 последователни електрода без да прегреят. При Gysmi е същото, но охлажда доста по-бързо от Викито. Абе няма пълно щастие. От евтините марки китайските са най-хубави. От скъпите е ясно, макар че и там съм виждал много големи издънки. Скъпите не всеки може да си ги позволи, даже фирмите които изкарват пари с това се стискат.
sek.1 - специалист
От двете джисмита едното изпуши . За всичките си години с него са изгорени най много 5 - 6 кутии електроди . В момента е при специалистите и за един ден откриха поражения като от 20 години работа и поне десетина конструктивно слаби места . Дали ще тръгне е още е под въпрос защото е практически почти невъзможно нещо да се отремонтира в него . Бягайте далече от тази марка китайците са светлинни години напред .
dragozow - майстор
То винаги може да тръгне, въпроса е за колко пари. В повечето случаи ремонта струва поне 65% от цената на нова машина. При Gysmi машините работят и с години без проблем, имам клиенти които ги не спират. Въпроса е че като се повредят и видят колко струва ремонта се отказват. Отделно че сервиза на Gys иска на 6-ия месец машината да се занесе за профилактика, но никой не го прави, въпреки че е безплатно. Хубаво е където има вентилатор да се издухва отвреме навреме, който си е отварял компютъра знае какво има вътре. Прахта пречи на елементите да се охлаждат добре, съсипва вентилатора и машината сдава. При китайските ей сега имам един за ремонт, един разпоен елемент, един за смяна...25 лв, в случая минава като гаранция.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: