Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
MamaMy - майстор
http://www.allmosquitos.com/anti-mosquito-software.html
Аз ползвам такъв на компютъра си от 2005 година. Дали има ефект не знам, но и нищо не пречи.
маречков - специалист
Аз имам такъв на телефона. Снощи комара кацна и ме захапа, а телефона бе до него. Така че .......... :finga: са тея програми.
Mega - специалист
... Не ми се вярва говорителя на телефона да може да възпроизведе такава честота, че да прогони комара. Предполагам, че говорителите в телефоните са смятани да възпроизвеждат само част от чуваемите от човека честоти. Едва ли ще се справят с ултра или хипер звук.
hidrazin - майстор
Какъв хиперзвук те гони бре? Хиперзвукът не се разпространява в газове и слабо в течности.
В този диапазон влизат и топлинните трептения на атомите !!! Диапазона е от 1GHz нагоре.
Направо ме тръшна на миндера. :?
7000 Hz - комари, бълхи.
10000 Hz - мухи, мишки, плъхове.
12000 Hz - хлебарки, невестулки.
Диапазона даже не е и ултразвуков пък и няма сигурни доказателства че този метод работи.
Един път бачка, друг път не. Явно зависи на колко музикално надарени гадини си попаднал. :cool:
:partyman:
Mega - специалист
Говоря принципно, не знам на на колко се кефят гадините. Това, което имам аз като инфо е от 12 KHz до 22 KHz, колко е ефективно не знам. По-скоро не работи.
hidrazin - майстор
Нито моите, нито твоите честоти са инфразвукови. За хиперзвукови въобще няма да споменавам.
:partyman:
profy - специалист
От 3 години ползвам 3 противокомарни лампи с ултравиолетова светлина, SILVANIA 350 BL, 15W,
монтирани на китайско луминисцентно тяло, а последното на подвижна стойка. Общо 30 лв./бр.
Разположени са на високо - в хол, в спалня, и на веранда навън. Включвам ги през м. май.
Не изтребват комарите, а просто ги прогонват.
Ефектът се държи на честотата 440 нм към която комарите са чувствителни:
максимумът в спектъра на излъчване на Слънцето е при 440 nm и на него съответства температура на излъчващото тяло Т = 6600 K.
А комарите през деня не са активни. Лампата имитира ден за комарите.
На мухи и пеперуди - не действа.
В радиус около 5-6 метра комари няма, а на повече не ме интересува.
И има още ефект - комарите летят бавно, като пияни - хващам ги с пръсти във въздуха.
Ефектът е страхотен - жената е алергична, и оттогава никакви оплаквания.
А преди това - всички видове отрови съм пробвал -
ефектът беше твърде слаб - изтощителен нощен лов на комари.
Прикачен файл:
Anti-Moskito-Lamp.jpg
Anti-Moskito-Lamp.jpg (24.47 KиБ) Видяна 4277 пъти

Тема "Изтребване на комари ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: