В СЕТКОМ като коментирахме темата за тръбния път, в повечето случаи се оказа, че по-дългия тръбен път спестява шума от фреона при ФУД.... при спиране и тръгване на компресора.Не, че винаги решава проблема, но в доста случаи.Иначе ФУД....тата от LGC насам дават минимален път 2 метра по инженерните книжа.9 и 12 LFC дето ги продават в Австралия им дават минимум 3 метра.Та затова, евентуално да си спести чуденето защо шуми при спиране и тръгване на компресора.така и така му влиза в цената на монтажа 3 метра пакет.
EDI написа:Приключи ли ти вече епопеята с японеца, оправи ли се с доставчика.КЗП дооправи нещата, понеже съм си нахален. А понеже съм добряк, доспазарихме 50% от монтажа, за да не режат надниците на монтажниците, понеже те не бяха виновни, а и 75 лв. няма да забогатея, камо ли, че ги бях преглътнал.
А по темата, сега с фуджито - 2.7м тръбен път, спим на климатик няма шум, няма нерви (като стария, има си наистина лек шум 25дб, но е при задвижване след няколко часа минимална работа), доволни сме, чакаме зимата да видим държанието му, но по общи коментари от други форуми си е стабилна машина.
Вярно е че няма екстри, НО си е читав. (поне засега)