• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
В СЕТКОМ като коментирахме темата за тръбния път, в повечето случаи се оказа, че по-дългия тръбен път спестява шума от фреона при ФУД.... при спиране и тръгване на компресора.Не, че винаги решава проблема, но в доста случаи.Иначе ФУД....тата от LGC насам дават минимален път 2 метра по инженерните книжа.9 и 12 LFC дето ги продават в Австралия им дават минимум 3 метра.Та затова, евентуално да си спести чуденето защо шуми при спиране и тръгване на компресора.така и така му влиза в цената на монтажа 3 метра пакет.
naB4o - специалист
EDI написа:
Приключи ли ти вече епопеята с японеца, оправи ли се с доставчика.
КЗП дооправи нещата, понеже съм си нахален. А понеже съм добряк, доспазарихме 50% от монтажа, за да не режат надниците на монтажниците, понеже те не бяха виновни, а и 75 лв. няма да забогатея, камо ли, че ги бях преглътнал.
А по темата, сега с фуджито - 2.7м тръбен път, спим на климатик няма шум, няма нерви (като стария, има си наистина лек шум 25дб, но е при задвижване след няколко часа минимална работа), доволни сме, чакаме зимата да видим държанието му, но по общи коментари от други форуми си е стабилна машина.
Вярно е че няма екстри, НО си е читав. (поне засега)
Stefan_62 - майстор
Здравейте отново, понеже с малко закъснение вече закупих климатик по препоръка на колегата "Mega" - "Panasonic CS/CU E12NKE-3", за което му благодаря и сега очаквам да дойдат да го монтират, ми възникна следният въпрос. Колко е допустима минимална денивелация м/у вътрешното и външно тяло, за да работи нормално климатика? Понеже живея на първи етаж няма как да се монтира външното под прозорците/ тоест може, но не е желателно/ и като гледам май ще дойдат почти на една линия при монтажа двете. Фатално ли е това или трябва да има някъква минимална разлика / поне така предполагам/ и колко трябва да бъде, ако е необходимо. Питам за да знам как да изискам монтажа от техниците и да преценя къде може да се монтира външното тяло.
EDI - майстор
Няма проблем, не се притеснявай, само си спази минималния тръбен път за ПАНАСОНИК.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Няма проблем, не се притеснявай, само си спази минималния тръбен път за ПАНАСОНИК.
Благодаря "EDI" за информацията, за тръбният път/предполагам, че пак трябва да е 3м./ вече съм наясно пак благодарение на теб за което отново ти благодаря :drinkers:. Бях се притеснил малко, като гледам други монтирани климатици, че имат доста разлика в денивелацията / при мен е почти невъзможно при монтаж на телата където искам да се поставят, е може би около 5-10см. и да се получи/ и си мислех, че може да е проблем. Като не разбирам от нещо все пак трябва да знам какво да изисквам при монтажа :lol:. Бъди жив и здрав. :drinkers:
EDI - майстор
Да, за ПАНАСОНИК NKE-3 минималния е 3 метра /задължително да ти сложат поне 3 метра/, 5 метра е стандарт.Денивелацията на телата може да е до 15 метра. :partyman:
за това което ти трябва по добре си купи по обикновен
няма смисъл от толкова много пари
един обикновен ти върши перфектна работа
www.klimatici-remont.free.bg
  • 1
  • 2

Тема "Климатик "Fujitsu ASYG12LE/AOYG12LE" да бъде или да не бъде." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: