Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
otico - напреднал
dobrev написа:
При мен изглеждат така. Като се види винаги е по лесно.
Да определено като се види нагледно е по-добре. И аз за нещо такова и аз си мислех, само че смятам да сложа по два ключета едно до друго малко отместени и свързани последователно. За по сигурно.

Иначе за Home позициониране ще мисля по-нататък. За сега със програмите мога да правя само някакви прости неща като видя нужда от Home позициониране тогава . Нека всичко да тръгне като хората.

Довечера мога да направя няколко снимки да кача най-накрая.
dobrev - специалист
[quote="otico И аз за нещо такова и аз си мислех, само че смятам да сложа по два ключета едно до друго малко отместени и свързани последователно. За по сигурно.[/quote]
Тези ключета обикновено са с нормално затворен контакт и се свързват последователно всичките. Увеличаването на броя им двойно може да доведе до увеличаване двойно на риска от проблеми с недоброто контактуване на контактната система в следствие на запрашаване и вибрации на машината. Би било добре дублиращите ключета да са отделна верига. Но това е само едно мое мнение!!!
dobrev - специалист
dobrinski написа:
Много ме кефят тези индийски машини.
http://cnc-unitech.com/index.html
Тези съм ги виждал. Имат вграден съраунд и библиотека с индийски музикални хитове! :yawinkle:
a_anastassov - специалист
dobrev написа:
Тези ключета обикновено са с нормално затворен контакт и се свързват последователно всичките. Увеличаването на броя им двойно може да доведе до увеличаване двойно на риска от проблеми с недоброто контактуване на контактната система в следствие на запрашаване и вибрации на машината.
Запрашаване на капсуловани ключове - научих нещо ново.
dobrev - специалист
a_anastassov написа:
dobrev написа:
Тези ключета обикновено са с нормално затворен контакт и се свързват последователно всичките. Увеличаването на броя им двойно може да доведе до увеличаване двойно на риска от проблеми с недоброто контактуване на контактната система в следствие на запрашаване и вибрации на машината.
Запрашаване на капсуловани ключове - научих нещо ново.
Като са толкова защитени, защо същите ключове се вграждат в метален защитен корпус и контактната система се защитатва от околната среда с гумена мембрана. Тези, които ползвам, често се крият в ей такъв корпус. ЗАЩО ЛИ???

Прикачен файл

thumb2_TZ_6104.png
thumb2_TZ_6104.png (132.59 KиБ) Видяна 3308 пъти
MrMurdjo - майстор
Вероятно заради надписите върху корпуса. И предполагаемо използване във влажна среда, съдя по резбата за муфа на входа на кабела. И вътре едва ли е точно такова ключе.
Големите изключватели със скачащи контакти, каквито има по промишлени машини, не са подходящи за тази цел. Ходът между включено и изключено е доста голям. Имат много голям хистерезис така да се каже. Отделно масивните контакти и пружини наистина трептят яко при превключване. Случва се управляващата прогама да засече сработване при обратния ход след активацията, спира, но се оказва, че е било претрепване и машината остава блокирана, защото изключвателят всъщност не е успял да сработи еднозначно.
При малките това го няма.
Към отговора на MrMurdjo добавям : и за работа в пожароопасна среда.
dobrev - специалист
a_anastassov написа:
Ааааа! Разбрах! Като защитим малките стават пожаробезопасни и големи! Нещо не се връзва- хем капсуловани, хем пожароопасни! Значи все пак има откъде да достигне нещо до искрите на контактната система. Точно от там може да мине и финния прах и да попадне между контактите!!!

Прикачен файл

omron_microswitch.jpg
omron_microswitch.jpg (16.1 KиБ) Видяна 3278 пъти
dobrev написа:
a_anastassov написа:
Ааааа! Разбрах! Като защитим малките стават пожаробезопасни и големи! Нещо не се връзва- хем капсуловани, хем пожароопасни! Значи все пак има откъде да достигне нещо до искрите на контактната система. Точно от там може да мине и финния прах и да попадне между контактите!!!
В ключа няма циркулация на въздух, която да пренесе праха до контактите (те се намират на противоположния край на отвора за "пъпката"). Дори и да влезе прах, то той ще остане в левия край (според твоята снимка) на ключа. Относно пожароопастност - говоря за среда в която има изпарения от бензин или други подобни лесно запалими вещества.
dobrev - специалист
"Най-голямата грешка е да не поправяш старата си грешка."
Конфуций

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: