Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
А покрива ще се изправя ли?
kvd74 - специалист
Какво значи това?
Да се махнат керемидите, калта, старата дъсчена обшивка. Странично на гредите де се наковат нови дъски с дебелина 2,5-3 см., под канап. Да се накове нова плътна дъсчена обшивка, дифузионно фолио, двойна скара и накрая керемидите. Всичко друго е временно решение.
bulhomes2 - майстор
Временно - на село къщите бяха по на 60-100 години и без подпокривни обшивки и фолия.
kvd74 - специалист
Не съм много наясно ,но мисля само глината да се махне и измете.После да се подменят проблемните дъски и после незнам точно какво ще се прави,двойна скара,надковаване на челната дъска,може би,и т.н.
bulhomes2 написа:
Временно - на село къщите бяха по на 60-100 години и без подпокривни обшивки и фолия.
Същите къщи са правени от кирпич или камъни. Дали сега е така?
BERIYA - напреднал
Владимиров с горното си мнение закопа съвременното строителство.Това, че държавата ни, институциите, спорта, дори и времето напоследък не са наред, то това не значи, че вс. е така.
Вадим Владимиров написа:
bulhomes2 написа:
Същите къщи са правени от кирпич или камъни. Дали сега е така?
Напротив. Точно съвременното строителство изисква съвременни решения, а не "свободни съчинения". Покажете тук на всички поне един проект, където изрично да е посочено използването на винил или други подобни материали, за хидроизолация на покрива. Или където е посочено, че мембраната не се полага на стрехите. Защото един колега тук и това бе решил, че е правилно. Не само ние участниците във този форум си четем мненията. Не заблуждавайте и другите със своите импровизации.
професионал - специалист
BERIYA написа:
дай пример за по-добър материал 10м2 за 20лв.
Утре ще довършат металните керемиди на последния ми обект (аз правих дървената конструкция,но металите си ги реди фирмата доставчик),и като питах за цената на дифузното им фолио ми казаха цена 150лв. за 75м2.Фирмата е Роофкъмпани или нещо друго беше но с рооф...!На Брамак най-скъпото фолио е на цена около 2,75м2,но има и по-евтини варианти.

Тема "Избор на нещо под керемидите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: