• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Боя се да не засегна някой...ама ще пиша.
На Гизми прекалено са икономисали от силовата част. Това им е основния проблем. Писал съм и друг път за това. Обикновено тези машинки работят добре при клиенти които не ги напъват много. И друго - боят се от удари и вибрации, това предизвиква откачане на едни стойки /запоени/
вътре които са и тоководещи и до там.
Ама производителя си е направил добре сметката - никой няма да си купи кола която има макс. скорост 180км/ч и да я кара с толкова през цялото време НАЛИ!!!
Същото е и с Гизми - който иска професионална машина - дава пари и взима нещо читаво. Гизми до 160А си е за домашна употреба, предвид вложените елементи. За китайците които продава г-н Драгозов не мога да кажа нито добро нито лошо. Не съм имал допир с тях /засега де :-D /
sek.1 - специалист
За късмет машината е отремонтирана вече . Според специалистите това е машина с много компромиси и въпросните стойки са умишлено направени като слабо място . По документи се води 165 ампера но от зор вдига 140 на изхода няма дросел и на това се дължи лекото присвирване при работа . В общи линии не си заслужава и половината от цената . Китайските машини са класи над джисмито .
pansim - майстор
Присвирването, не се дължи само на липсата на дросел на изхода. Има си тънкости...
Но липсата на дросел, най-вече пречи за устойчивото горене на базични електроди, особено на ниски токове.
Стойките не са умишлено направени така - просто Гизми се произвежда изцяло на автоматизирана поточна линия, и е направено максимално ефтино и опростено.
А за китайските машини не обобщавай така смело - в България се продават страшни китайски боклучави инвертори
Това което продава г-н Драгозов, може да е добро, но изделията на други "български" производители както се пишат съм виждал какво представляват. Така, че...добре е като говорим да има конкретика.
Г-н Драгозов виждам ,че вашите електрожени се предлагат в онланмагазина http://www.onlinemashini.bg/invertoren- ... c-140/3887... искам да попитам дали Вие поемате гаранцията независимо ,че се търгуват онлайн. На мен ми е по-удобно да пазарувам онлайн, защото цял ден съм пред компютъра , а и цената е различна. :yawinkle:
dragozow - майстор
Ние също продаваме онлайн. Да, гаранцията я поемаме ние, те всъщност дават наша гаранционна карта с техен печат. Продават се на няколко места онлайн, имаме и дистрибутори в големите градове.
sek.1 - специалист
pansim написа:
Присвирването, не се дължи само на липсата на дросел на изхода. Има си тънкости...
Но липсата на дросел, най-вече пречи за устойчивото горене на базични електроди, особено на ниски токове.
Стойките не са умишлено направени така - просто Гизми се произвежда изцяло на автоматизирана поточна линия, и е направено максимално ефтино и опростено.
А за китайските машини не обобщавай така смело - в България се продават страшни китайски боклучави инвертори
Това което продава г-н Драгозов, може да е добро, но изделията на други "български" производители както се пишат съм виждал какво представляват. Така, че...добре е като говорим да има конкретика.
Електрониката не ми е специалност но имам много приятели в една катедра силова електроника на един университет все хора много добри специалисти в тази област с дългогодишен опит в конструирането и изработката на подобни апарати и съоръжения . Като дойде моя апарат Сталверк още в кашона им го занесох свалихме капака и обстойно го прегледаха оценката им беше че с някои незначителни забележки основно за екранизацията на няколко кабела апарата е с изключително добро схемно и техническо изпълнение . Все пак тази марка се продава в Германия а там боклуци трудно се продават просто няма да се задържиш дълго на пазара . Конкретно с моя Сталверк съм работил по цял ден интензивни заваръчни работи с електроди 3.25 и 4 мм и не съм успявал да му включа защитата а джисмито издържа максимум 4 - 5 електрода 3.25 въпреки че му спазвам предписаната пауза от около 20 секунди между електродите. По принцип двете ни джисмита се ползват за дребни монтажни работи където на ден я изгори 3 - 4 електрода я не и пак не издържа . За всичките години от както ги имаме едва ли са изгорили повече от 5 - 6 кутии електроди айде таван 10 да са . Не ми се мисли какво ще стане с тях ако ги сложа да работят на режима на китаеца. Това при положение че редовно ги продухвам от прахоляка със сгъстен въздух . Сега като се върне второто и то отива на профилактика преди да са му изгорели въпросните втулки .
pansim - майстор
С предишния си пост визирам, не това което се продава в Германия, или същото но под друга марка от г-н Драгозов, а разни други вносители които се пишат "производители" Не искам да визирам конкретни фирми, за да не обидя някой, но продукцията не отговаря даже на надписите по инверторите, като характеристики.
dragozow - майстор
pansim написа:
С предишния си пост визирам, не това което се продава в Германия, или същото но под друга марка от г-н Драгозов, а разни други вносители които се пишат "производители" Не искам да визирам конкретни фирми, за да не обидя някой, но продукцията не отговаря даже на надписите по инверторите, като характеристики.
Нормално е, много ниска цена, направо невероятна. Няма фискален документ, само тук спестяват едни 20%, няма гаранция, тя е 2-4% от цената на хубавите машини. Няма CE сертификат и инструкция на български. "Търговеца", няма адрес, а само мобилен телефон. Машините са със скапано качество, лоша окомплектовка, къси и дървени кабели. На митницата в Свиленград се декларират като части за да платят минимално мито. Това автоматично сваля цената с 35-40%. В България много се продават нещата "на далавера", въпросната далавера винаги излиза куца. В Китай ми предлагат инвертори с до 40$ по-евтини, естествено много скапани. Като работиш на чисто не можеш да си позволиш недоволни клиенти, такива винаги има но гледаш да са малко. Транспорта с тия цени на горивата е все по-голямо перо,отделно че долара скокна с 20 стотинки за месец, така 100 долара вече са 20 лв повече.
sek.1 - специалист
pansim написа:
То и джисмито не отговаря едвам извади 140 ампера за сметка на това пък Сталверк устойчиво дава 210 .
sian - специалист
Може ли с амперклещи да се измери тока по време на работа, честотата от значение ли е?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: