Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vipltd - специалист
Собственика на един от реализираните ни проекти е банкер.
Дори и неговата оферта беше далеч под тази цифра.
Калкулацията се прави по задание на клиента.
Това с ,което не може да се прави компромис е само стоманената конструкция.
kolio78 - помощник
Здравей , в момента ми сглобяват дървена къща точно в Рударци . Фирмата е от Брацигово .
Изображение
Tsilkov - майстор
kolio78 написа:
http://kolio780.snimka.bg/hobby/osnova.682296
Добре изглежда.На каква цена се очаква да излезне завършена и колко ти струва досега?
borchev - помощник
предполагам е тази http://www.stromon.com/2et100.htm ...много добре изглежда и е на хубава цена :)
Стефко - специалист
Вадим Владимиров написа:
Стефко написа:
Минал съм през цялата одисея по изработка на къща с метална конструкция. Доста неща знам, но сигурно има още какво да науча. Но с това, което знам, мога спокойно да стана технически ръководител, и изпълнител на такава къща.
Боже, пази ни!
Обоснови се аргументирано, ако обичаш.
stivemaster - майстор
Кое му е хубавото на 340Е/м2 не знам но ако искате съвет колега ще ви дам следния:
Първо отидете и обсъдете намеренията си със строителен техник когото ви препоръчат .Второ го вземете със себе си когато посетите офиса на проектанта който ще ви проектира къщата за да не ви говорят на "някакъв странен език" и вие да подпишете без да знаете как се набутвате.
По същество ви препоръчвам сглобяема къща с метална носеща конструкция ,пълнеж във външните стени от стиропор 24см. и обшивки отвън - магнезиев панел или гипсфазер ,отвътре гипскартон ,пълнеж във вътрешните - мин. вата и обшивки от гипскартон ,покрив - термопанел с лице керемида.Структурата на външните стени ти препоръчвам да бъде - стоманена конструкция от кух профил (80/80/4 за едноетажна или 100/100/5 за двуетажна).
Ако ви допада подобна конструкция си я поръчвате да ви я проектират след което си намирате бригадка (4 души) гипскартонджии с които се пазарите за вътрешните стени и когато дойде времето им съобщавате че трябва да ви направят и външните (ще се справят без проблем) и готово.
Мога да дам и подробности за монтажа на външните стени (пълнежите и обшивките) но проектанта ви ако е в час също ще ви ги направи и цената с монтажа не би надвишила 150Е/м2 РЗП за БДС без фундамента и "основна плоча" - или армирана настилка върху фундаментите.
Последна промяна от stivemaster на съб авг 11, 2012 2:48 pm, променено общо 1 път.
NoFace - помощник
stivemaster написа:
.............
По същество ви препоръчвам сглобяема къща с метална носеща конструкция ...............
Здравей stivemaster,
Виждам че и тази технология събира доста привърженици и противници. Лично аз се притеснявам от това, че метала е добър топлопроводник, а като гледам поста ти - би могъл да разсееш тези ми съмнения :) Иначе казано - кажи как е решен този проблем (питам напълно добронамерено)? :)
stivemaster написа:
..........
Мога да дам и подробности за монтажа на външните стени (пълнежите и обшивките) но проектанта ви ако е в час също ще ви ги направи и цената с монтажа не би надвишила 150Е/м2 РЗП за БДС без фундамента и "основна плоча" - или армирана настилка върху фундаментите.
Ще съм ти безкрайно благодарен ако споделиш точно тези "подробности" (може и на лични), защото на първо време проектанта ще съм си аз (няма да правя къща - по-скоро нещо средно между лятна кухня и бунгало). Конструктор имам под ръка (братовчеда), но напоследък все не му остава време и за срамотите не сме се виждали сигурно има година вече.
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
Структурата на външните стени ти препоръчвам да бъде - стоманена конструкция от кух профил (80/80/4 за едноетажна или 100/100/5 за двуетажна).
Аз бих предпочел отворен /П,Z,Г/ за да няма такъв голям термомост.Относно двуетажната никога не бих препоръчал етажна конструкция от студеноогънати профили :?

Тема "Фирми/майстори за строеж на сглобяеми къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: