Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
masagero - напреднал
Здравейте имам няколко въпроса относно е-байковете-голям любител съм на колоезденето(особенно в планина) и реших да се замисля и за града.Та сега ми предстой сглобяването на елелтрическо колело.Разбрах за разликите който са с редуктор и без редуктор.Общо взето съм се насочил към вариянта с редуктор 500w заден(защото няма загуба на инерция).От тук идват следните въпроси:какъв хъб да взема 36v или 48v?Контролер(доколкото знам има различни конролери програмируеми и тн.тн)?Щеми се все пак да има круиз контрол-мнения или препоръки?
Другият най-важен въпрос е -Батерия?LIFEPO4 или LIPO?Цена?От къде?Благодаря предварително
ludiagsm - специалист
Колега като чета поста ти явно доста си компетентен и доста си прочел:)
Незнам дали не се шегуваш или наистина имаш нужда от съвет,но ако имаш възможност,си купи литиевожелезна батерия 15Амперчаса 48волта ,програмируем контролер с желаните екстри и хъб мотор с вграден планетарен редуктор. Ако незнаеш от къде един приятел има всичко това насклад. Нег о споменавам за да не е реклама ,ако искаш да те свържа ми пиши ЛС.
val4o89 - специалист
Здравейте, днес монтирах новите придобивки - Headway 48v/15ah и 1000w контролер и резултата ми хареса страшно много. Ускорението е уникално и 45км/ч максимална скорост. Тия дни ще правя по сериозни тестове за пробег. Ще трябва да слагам и допълнителни рамена на вилката, да не направя някой краш тест.
ludiagsm - специалист
val4o89 написа:
Здравейте, днес монтирах новите придобивки - Headway 48v/15ah и 1000w контролер и резултата ми хареса страшно много. Ускорението е уникално и 45км/ч максимална скорост. Тия дни ще правя по сериозни тестове за пробег. Ще трябва да слагам и допълнителни рамена на вилката, да не направя някой краш тест.
Дай някоя снимка де :wink:
masagero - напреднал
Да не става въпрос за Велизар?И лошото е че не ми дава сайта да ти пусна лично.Интересува ме дали тук в бг мога да намеря lifepo4 с bms и на каква цена?Също така ме интересува 1000w контролер с програмиране тук в бг от къде мога да си намеря?
gotiniq7 - специалист
ludiagsm написа:
Батерийки ;) http://www.ev-power.eu/LiFePO4-small-cells/
Правил съм сметката с 10 амперчасовите, и не излиза на добре :) 16 елемента Х 17.25 = 276 $ което са 442 лв + 20% ддс + 60 лв доставка +100 лв бмс +60лв зарядно = 750 лв...
evparts.alle - специалист
Аз пък сега си правя експерименти ето с този мотор - 2000 вата е!
Пасва за колело, но колелото ще изглежда голяма изгъзица!
:lol:
Изображение
moci111 - напреднал
здравейте момчета ето го и моя грозник кадето ми дава ядове :) http://moci111.snimka.bg/other/el-velos ... 5.28105980
ge6aaaa3 - специалист
Леле... :shock: Като сложиш по-мощен контролер-ще се скъси живота на мотора?!? :? Мотора е изчислен при 36 волта да вади 800 вата. Дори да му сложиш 10000000 вата контролер, при 36 волта, мощността ще е същата. Ще имаш по-малко загуби в контролера, но определено не пречи на мотора. Пречи, ако новия контролер е на по-високо напрежение :wink:

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: