• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gacony - напреднал
Здравейте! Вързал съм към бойлера контролен електромер и часовник. Електромера върти, но часовника - Не! На ръка като го врътна, сменява тарифите, даже и брумчи независимо дали бойлера е включен или не. Дали съм объркал нещо при свързването или просто часовника е неизправен?
Благодаря!
Johny - майстор
Занеси го на часовникар. А ако моторчето му не върти, си купи нов.
georgiarg - специалист
А как да разберем дали си го свързал правилно?
Начертай свързването което си направил и ще го коментираме.
Palawnik - специалист
georgiarg написа:
А как да разберем дали си го свързал правилно?
Начертай свързването което си направил и ще го коментираме.
Ами как хвърляй боб. Аз малко вече не му вярвам. На няколко пъти ме излъга и сега почвам да уча карти Таро.
Gacony - напреднал
Ще начертая схемата, скенирам и кача. Сега погледнах отново. Има едно зъбно колело, което зацепва в червячната ос. Като го бутна навътре, двигателчето започва да върти няколко секунди и спира. Освобождавайки зъбното колело от натиск се връща на първоначалното положение, завърта се за секунди и спира. И въртеливо движение няма. Най логично самото двигателче не върти постоянно. Има ли възможност да го отворя и проверя?
Благодаря!
Лек ден!
Justy - майстор
На същата ос има и пружина. Та служи за 48 часово въртене на часовника при отпаднало напрежение. Когато часовника бъде захранен, моторчето започва да върти като навива пружината. При навиването и червяка изхвърля нагоре оста и чак тогава се подава движение към часовниковия механизъм. Часовникът такъв тип ли е http://www.filkab.com/main/bg/products/ ... олери/416/ ?
Gacony - напреднал
Justy написа:
На същата ос има и пружина. Та служи за 48 часово въртене на часовника при отпаднало напрежение. Когато часовника бъде захранен, моторчето започва да върти като навива пружината. При навиването и червяка изхвърля нагоре оста и чак тогава се подава движение към часовниковия механизъм. Часовникът такъв тип ли е http://www.filkab.com/main/bg/products/ ... олери/416/ ?
Снимах част от часовника. След като го разбазиках сутринта, натискайки зъбното колело, което пружинира гледам, часовника за сега върви. Как се получи, нямам представа. Позволете да попитам и още нещо.
Отгоре в дясно има едно черно колело с две стрелки. Едната обхваща сегмента 10-60-50, а другата стрелка 20-30-40. На снимката се вижда. Понеже и него го въртях произволно, гледам сега и то се върти. Трябва ли да се фиксира преди това? Да речем: ако часът е 12.00, то да е поставено на дадено положение и оттам нататък да не се пипа. Възможно е въпросът ми да е неясен, понеже не знам как точно да го задам. Аз за себе си го разбирам. Дано да съм се изразил ясно и получа отговор. На всички желая хубав ден и успешна седмица!

Прикачен файл

Часовник2.jpg
Часовник2.jpg (64.4 KиБ) Видяна 4474 пъти
Justy - майстор
Ето тук сме говорили за свързването http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 05ac60c88c

Успех :)
Gacony - напреднал
Justy, благодаря Ти. Аз съм го вързал правилно след като Електромера отчита, а Часовника ВЪРТИ вече! Питането ми е относно малкото колелце най-горе в дясно дали трябва да се настрои. Гледам, че то си се върти постоянно.
Лек ден!
Gacony - напреднал
Между другото часовника пак спря да върти. Нещо не е наред....
  • 1
  • 2

Тема "Часовника на електромера не върти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: