Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Genesis - специалист
Привет.

Става въпрос за хидрофор 800W, който засмуква от резервоар 800л поставен до него. Захранва двуетажната вила, като всичко след хидрофора е половин цол.
До сега засмукването бе с армиран маркуч един цол и смукател на цол. Но с годинките маркуча се скапа. Сега мисля да го заместя с полипропилен. Постановката ми е ясна но се чудя дали всико по засмукването да бъде пак на един цол или може да мина 3/4 или 1/2, единсвено с цел по-евтинките части.

Благодаря.
LazarGanev - "Велик майстор"
По смукателната част всичко трябва да 1" за да не е тормози помпата. Щом след хидрофора всичко е половин цол, може всмукателната част да се намали на 3/4", но си е компромис.
dragozow - майстор
Genesis написа:
Привет.

Става въпрос за хидрофор 800W, който засмуква от резервоар 800л поставен до него. Захранва двуетажната вила, като всичко след хидрофора е половин цол.
До сега засмукването бе с армиран маркуч един цол и смукател на цол. Но с годинките маркуча се скапа. Сега мисля да го заместя с полипропилен. Постановката ми е ясна но се чудя дали всико по засмукването да бъде пак на един цол или може да мина 3/4 или 1/2, единсвено с цел по-евтинките части.

Благодаря.
Каква мислиш е разликата ценово за 2-3 метра полипропилен и една връзка? Щото сигурно повече даваш за кутия цигари. Отделно имаш смукател на цол.
miroton написа:
Отговор-АЗ не пуша :-D
Тоест - нямаш от какво да спестиш?
Genesis - специалист
На 40 лева за части ако мина на 1/2 ще спесят около 15, 20 левчета. Ако е все тая при тази ситуация що не си ги обърна в биричка :))
Една идея - ако продадеш помпата, знаеш ли колко бира е това? :-D
VLADO66 - майстор
Бирата по-добре ли я пиеш от сламка или от чаша :wink:
Genesis - специалист
От бутилката :)
Хайде стига сме си чесали езиците, а някое смислено предложение.
dragozow - майстор
Смисленото ти го каза Лазар във втория пост. С 15-20 лв ако ще се почувстваш щастлив ги икономисай.

Тема "Засмукване на хидрофор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: