• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 32
Всички имаме коли, нали ?
VLADO66 - майстор
Правилата на ИКЕ/ООН са за одобряване на нови автомобили,така че остава да важи разтегливото понятие в закона,защото той е по-висш.С моите намалени дълги до сега съм минал през 20катаджии и никаква реакция.
koleva83 - специалист
Абе я си карайте като бели хора на къси и не се състезавайте с катаджийски тълкувания. Даже и отговор от шефа на КАТ да получите, да не си го носите в жабката на хартиен , аудио или видео носител, та да го покажете на корумпиран редови полицай в някоя си точка на България.
ЧичЕ с Москвето от Горно Нанадолнище само за дневни и лед светлини е слушал.. :mrgreen:
VLADO66 - майстор
Колева,сложих я тая джаджа не за да се правя на интересен,а щото миналата зима смених 3 крушки имах едно спиране за изгоряла крушка,непрекъснато си напомням да ги включа и поликарбоната леко потъмня от температурата.
turin - помощник
Едно напомняне само – вече отпадна забраната да се обжалват малките глоби (до 50лв) и на практика всяко наказание от КАТ, което смятаме, че е несправедливо, може да обжалваме в съда.

Само не знам в случая с дневни светлини какво доказателство може да се представи, че светлините наистина са били дневни и наистина са били монтирани (след като ако е китайско и аз съм си го сложил, няма да имам серфитикат, протокол или нещо подобно от фирма за монтажа, с дата и печат...).

Това е проблемът, иначе ако се докаже – обжалва се и пада. Независимо кой чичо старшина в кое село в край на България го е писал... ;)
koleva83 - специалист
turin написа:
Едно напомняне само – вече отпадна забраната да се обжалват малките глоби (до 50лв) и на практика всяко наказание от КАТ, което смятаме, че е несправедливо, може да обжалваме в съда.

Само не знам в случая с дневни светлини какво доказателство може да се представи, че светлините наистина са били дневни и наистина са били монтирани (след като ако е китайско и аз съм си го сложил, няма да имам серфитикат, протокол или нещо подобно от фирма за монтажа, с дата и печат...).

Това е проблемът, иначе ако се докаже – обжалва се и пада. Независимо кой чичо старшина в кое село в край на България го е писал... ;)

Доказва се с дигитална снимка / както на нас ни снимат колите преди да ги вдигне паяк/ плюс подписите на двама свидетели.
Но глобите по фиш са практически ПРИЗНАВАНЕ на вина и не подлежат на обжалване, а в 7-дневен срок трябва парите да се внесат в някоя банка. При отказ се пише акт, който ако сте сигурни може да обжалвате и да падне.
Малко хора го правят заради разправиите и загубеното време без гаранции за успех. Надделява гузността..или подхода " двайсетарка кеш" без писане на нищо... :mrgreen:
mitko414 - специалист
Ако Ви спрат за невключени къси и нарушението ви е само това, айде да ходим в съда: аз казвам "включени бяха", полицая "не бяха включени". Става моята дума срещу неговата и изходът от делото е ясен.
От полицаи съм чувал, че отбягват да пишат акт само за едно провинение, щото лесно може да падне.

П.П. Горното не е съвет да карате без включени къси светлини.

едит:
Колева,
Колко от патрулите разполагат с камера, правеща снимки, които могат да служат като доказателство в съда?
Щото и телефона ми прави "дигитални" снимки, ама аз не знам нещо по-лесно за манипулиране от тях.
koleva83 - специалист
mitko414

не влизай в глупави спорове , нямащи нищо общо с темата. Аз също съм говорила с полицаи!
След като тяхна дигитална снимка на кола с едикакъв си рег. номер в зоната на забранителен знак / с дата , час и размер на файла/ се приема за доказателство и ти не можеш да обжалваш подобен акт, то и твойте снимки с твой дигитален апарат / а не GSM/ и предоставен носителя- картапамет, се приемат!
Снимаш си колата с включени некви светлини / понеже някой униформен ти твърди, че не са законни/ подписват ти се двама сведетели на акта и той е свършен!
Там е работата, че ако си арабия и тръгнеш по тоя казус самите полицаи се отказват да пишат акта!
В едно си прав- запъват се като магаре на мост да пишат за много по-сериозни нарушения или няколко накуп.
За тия светлини аз бас ловя, че ще чакат гузни и не знаещи правата си шофьори да им дават двайсетарката.
mitko414 - специалист
Че спорът е глупав и че не е по темата си права, ама я ме светни защо все още слагат скоби, ами не вземе един полицай с двама свидетели да обикалят по улиците и да правят снимки на неправилно паркирали?
Дали няма да е по-ефективно от гледна точка на броя на съставените актове, а?
VLADO66 - майстор
Скобите са общински бизнес и няма да си пуснат кокала :-D
koleva83 - специалист
Мнението е редактирано: koleva83
Последна промяна от koleva83 на съб авг 11, 2012 5:31 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 32

Тема "Късите светлини през деня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: