• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
На СМ-11 му спадна качеството щото почнаха да го правят в Мировяне.Ама като си беше румънско,словенско и т.н. всичко беше наред.И това е заради боклуците които заливат пазара защото всеки гледа евтиното,като че ли всяка година ще лепи плочки и трябва да се икономисат едни 30-40лв.
рашкета - специалист
Чапи, за потъналите плочки мисля, че са от рядък матриял.Иначе принципно си прав ама...............късно е за автора на темата.Иначе защо казваш, че е имало измазване с варов разтвор??????Нима сега не мажете?????
jekasus - майстор
chapara написа:
.А за някои по млади да спомена, че навремето се правеше вароциментова мазилка , киснеха се плочите и само с циментова каша се лепяха. На последния ми обект една седмица бе необходима за да се свалят плочите на една такава баня :rolleyes:
Като не слагахте грундове навремето се мъчете да къртите стари бани, че и ние по-младите :-D

В този случай лепилото не е виновно, а основата е компрометирана тоя грунд.
Как-то казвах и преди - грундове нямат работа при лепене на плочки.
koleva83 - специалист
Случайно се връщам в тая тема / видях че съм писала в нея/
Чета и направо се чудя на мазохизма на някои съфорумци. Щом оплюха двете най-добри лепила на пазара- CM11 и Боро! Ами с какво да лепи автора? С ментетата на ANGRO за по 5 лв за чувал от 25 кг или ментетата на Практикер наречени Вебер?
Аз не съм майстор с дори 35 мин стаж / камо ли 35 г/ но в работата си се сблъсквам с много и всякакви майстори , пък и баща ми има строителна фирма и подавам по едно ухо...
И като чета за феномена на автора да лепи супер здраво, а след време даполетят плочите , по логика мисля, че стават някви топлинни разширения, които лепилото не понася. Късно е да му препоръчам да не разчита на варовоциментови мазилки и розови грундове, а да залепи един " зелен" гипсокартон ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с гипсово лепило Кнауф и подсилен с пластмасови дюбели и отгоре да лепи ако иска с плюнка!
За това му препоръчвам да лепи с КАЧЕСТВЕНО флексово лепило! И понеже тук има доста антифенове на Боро няма да му препоръчам Теракол Флекс.
А само и единствено Cerezit CM 17 !
Успех! :partyman:
jekasus - майстор
"Уволнена" си заради много "бисери" в поста си :lol:
Чаро - Акълия
koleva83 написа:
...
М-ммм!
Тоя път не позна. Вебер е търговска марка на Сейнт гобен- поразгледай, поинформиай се.
Боро никога не е било знак за качество, Ангро го бие освен по цена и по фибри във възможно най-евтиното лепило на пазара.
А за лепения картон с гипсово лепило в банята - ще се направя че не съм го прочел :shock:

п.п. Някой писа за някъв фин кварцов пясък. Моля! Това не е шпакловка, а лепило! Лепилото трябва да лепи здраво, колко е фино - кой го е*е. Друг е въпроса, че масово се шпаклова с въпросното лепило. От там още проблеми - масово се ползва лепило за шпакловане :shock:
koleva83 - специалист
Чаро написа:
koleva83 написа:
...
М-ммм!
Тоя път не позна. Вебер е търговска марка на Сейнт гобен- поразгледай, поинформиай се.
Боро никога не е било знак за качество, Ангро го бие освен по цена и по фибри във възможно най-евтиното лепило на пазара.
А за лепения картон с гипсово лепило в банята - ще се направя че не съм го прочел :shock:

п.п. Някой писа за някъв фин кварцов пясък. Моля! Това не е шпакловка, а лепило! Лепилото трябва да лепи здраво, колко е фино - кой го е*е. Друг е въпроса, че масово се шпаклова с въпросното лепило. От там още проблеми - масово се ползва лепило за шпакловане :shock:

Изобщо не претендирам, че мнението ми е експертно.
- Вебер съм го виждала в Практикер и за това го споменах. Знам само , че е боклук и изобщо няма да се интересувам и информирам чия търговска марка е
- Ангро е само и единствено марка за ТЪНКАЖ и нищо повече
- Банята ми е с лепен гипсокартон и плочи лепени с СМ 11 и не е мръднала 7 години! На вкус и цвет, товарищ нет, нали? :mrgreen:
Тани - модератор
Понеже разбираш автомобили , ще ти подхвърля любимата си аналогия на поста ти - ако изпревариш 10 пъти колона автомобили когато нямаш видимост - да речем в поредица завои в някой проход и изпреварването е било успешно , това значи ли че това е правилно и би ли го препоръчала на останалите?
VLADO66 - майстор
Колева аз също бях доволен от СМ11 за външно допреди 4год. когато преместиха производството.Самите те вече препоръчват по-големите числа за външно -това красноречиво говори че 11-ката вече е масовка.
koleva83 - специалист
Господин Модератор ! Ако не бях забелязала думата " препоръчаЛа" eдва ли щях, да разбера , че се обръщате към мен / просто други жени тук не виждам... :mrgreen: /
Толкова ли съм Ви неприятна, че не използвате бутона цитирай ?
На въпроса: Като ми стане банята на 35 г бих отговорила максимално точно / ако форума тогава го има :mrgreen: /
Обаче аз имам намерение за Коледа да я освежа с нови плочки...
И няма да се кърти нищо...няма вар...песък..кереч.. :mrgreen:
Плочка върху плочка с Cerezit CM 17 и пей сърце.
Пък да видим дали лепения гипсокартон ще издържи два слоя плочки... :mrgreen:
Е....размерите на банята ще се намалят с по 10-12 мм на страна, ама това са бели кахъри.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13

Тема "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: