На СМ-11 му спадна качеството щото почнаха да го правят в Мировяне.Ама като си беше румънско,словенско и т.н. всичко беше наред.И това е заради боклуците които заливат пазара защото всеки гледа евтиното,като че ли всяка година ще лепи плочки и трябва да се икономисат едни 30-40лв.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66
- майстор
121 мнения в "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!"
jekasus
- майстор
chapara написа:.А за някои по млади да спомена, че навремето се правеше вароциментова мазилка , киснеха се плочите и само с циментова каша се лепяха. На последния ми обект една седмица бе необходима за да се свалят плочите на една такава баняКато не слагахте грундове навремето се мъчете да къртите стари бани, че и ние по-младите![]()

В този случай лепилото не е виновно, а основата е компрометирана тоя грунд.
Как-то казвах и преди - грундове нямат работа при лепене на плочки.
koleva83
- специалист
Случайно се връщам в тая тема / видях че съм писала в нея/
Чета и направо се чудя на мазохизма на някои съфорумци. Щом оплюха двете най-добри лепила на пазара- CM11 и Боро! Ами с какво да лепи автора? С ментетата на ANGRO за по 5 лв за чувал от 25 кг или ментетата на Практикер наречени Вебер?
Аз не съм майстор с дори 35 мин стаж / камо ли 35 г/ но в работата си се сблъсквам с много и всякакви майстори , пък и баща ми има строителна фирма и подавам по едно ухо...
И като чета за феномена на автора да лепи супер здраво, а след време даполетят плочите , по логика мисля, че стават някви топлинни разширения, които лепилото не понася. Късно е да му препоръчам да не разчита на варовоциментови мазилки и розови грундове, а да залепи един " зелен" гипсокартон ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с гипсово лепило Кнауф и подсилен с пластмасови дюбели и отгоре да лепи ако иска с плюнка!
За това му препоръчвам да лепи с КАЧЕСТВЕНО флексово лепило! И понеже тук има доста антифенове на Боро няма да му препоръчам Теракол Флекс.
А само и единствено Cerezit CM 17 !
Успех!
Чета и направо се чудя на мазохизма на някои съфорумци. Щом оплюха двете най-добри лепила на пазара- CM11 и Боро! Ами с какво да лепи автора? С ментетата на ANGRO за по 5 лв за чувал от 25 кг или ментетата на Практикер наречени Вебер?
Аз не съм майстор с дори 35 мин стаж / камо ли 35 г/ но в работата си се сблъсквам с много и всякакви майстори , пък и баща ми има строителна фирма и подавам по едно ухо...
И като чета за феномена на автора да лепи супер здраво, а след време даполетят плочите , по логика мисля, че стават някви топлинни разширения, които лепилото не понася. Късно е да му препоръчам да не разчита на варовоциментови мазилки и розови грундове, а да залепи един " зелен" гипсокартон ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с гипсово лепило Кнауф и подсилен с пластмасови дюбели и отгоре да лепи ако иска с плюнка!
За това му препоръчвам да лепи с КАЧЕСТВЕНО флексово лепило! И понеже тук има доста антифенове на Боро няма да му препоръчам Теракол Флекс.
А само и единствено Cerezit CM 17 !
Успех!

Чаро
- Акълия
koleva83 написа: ...М-ммм!
Тоя път не позна. Вебер е търговска марка на Сейнт гобен- поразгледай, поинформиай се.
Боро никога не е било знак за качество, Ангро го бие освен по цена и по фибри във възможно най-евтиното лепило на пазара.
А за лепения картон с гипсово лепило в банята - ще се направя че не съм го прочел

п.п. Някой писа за някъв фин кварцов пясък. Моля! Това не е шпакловка, а лепило! Лепилото трябва да лепи здраво, колко е фино - кой го е*е. Друг е въпроса, че масово се шпаклова с въпросното лепило. От там още проблеми - масово се ползва лепило за шпакловане

koleva83
- специалист
Чаро написа:koleva83 написа: ...М-ммм!
Тоя път не позна. Вебер е търговска марка на Сейнт гобен- поразгледай, поинформиай се.
Боро никога не е било знак за качество, Ангро го бие освен по цена и по фибри във възможно най-евтиното лепило на пазара.
А за лепения картон с гипсово лепило в банята - ще се направя че не съм го прочел
п.п. Някой писа за някъв фин кварцов пясък. Моля! Това не е шпакловка, а лепило! Лепилото трябва да лепи здраво, колко е фино - кой го е*е. Друг е въпроса, че масово се шпаклова с въпросното лепило. От там още проблеми - масово се ползва лепило за шпакловане
Изобщо не претендирам, че мнението ми е експертно.
- Вебер съм го виждала в Практикер и за това го споменах. Знам само , че е боклук и изобщо няма да се интересувам и информирам чия търговска марка е
- Ангро е само и единствено марка за ТЪНКАЖ и нищо повече
- Банята ми е с лепен гипсокартон и плочи лепени с СМ 11 и не е мръднала 7 години! На вкус и цвет, товарищ нет, нали?

Тани
- модератор
Понеже разбираш автомобили , ще ти подхвърля любимата си аналогия на поста ти - ако изпревариш 10 пъти колона автомобили когато нямаш видимост - да речем в поредица завои в някой проход и изпреварването е било успешно , това значи ли че това е правилно и би ли го препоръчала на останалите?
koleva83
- специалист
Господин Модератор ! Ако не бях забелязала думата " препоръчаЛа" eдва ли щях, да разбера , че се обръщате към мен / просто други жени тук не виждам...
/
Толкова ли съм Ви неприятна, че не използвате бутона цитирай ?
На въпроса: Като ми стане банята на 35 г бих отговорила максимално точно / ако форума тогава го има
/
Обаче аз имам намерение за Коледа да я освежа с нови плочки...
И няма да се кърти нищо...няма вар...песък..кереч..
Плочка върху плочка с Cerezit CM 17 и пей сърце.
Пък да видим дали лепения гипсокартон ще издържи два слоя плочки...
Е....размерите на банята ще се намалят с по 10-12 мм на страна, ама това са бели кахъри.

Толкова ли съм Ви неприятна, че не използвате бутона цитирай ?
На въпроса: Като ми стане банята на 35 г бих отговорила максимално точно / ако форума тогава го има

Обаче аз имам намерение за Коледа да я освежа с нови плочки...
И няма да се кърти нищо...няма вар...песък..кереч..

Плочка върху плочка с Cerezit CM 17 и пей сърце.
Пък да видим дали лепения гипсокартон ще издържи два слоя плочки...

Е....размерите на банята ще се намалят с по 10-12 мм на страна, ама това са бели кахъри.
Тема "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература