• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
boltik - специалист
Днеска си купих 2 чушки за 2 лева :roll:Някой отглежда ли подобен сорт пипер?Ако събера семето дали ще се получи нещо?Или само ще цъвти и ще се изресява?

Прикачен файл

028067489.jpg
22 см. без.... опашката
028067489.jpg (95.24 KиБ) Видяна 6453 пъти
iivanov - майстор
Миналата година видях как се правят такива пипери.Като настана сезона на чушкопека отидох и вземах подобни направо от полето.Останах очарован и едновремено ужасен от това което видях.Пипера се гледа върху найлон за ягоди с капково отдолу.Растенията бяха по метър и отначало не разбрах че това е пипер.Не искам да се замислям какви магии му правят с това капково.
Mega - специалист
Както в Англия гледат ягоди. Посадени са в едно като стъклен памук и в него тече една смес от торове и химия. Супер ягоди стават, по стандарта на EU, изглеждат страхотно и имат вкус на нищо! За сметка на това ни ги продават солено.
hidrazin - майстор
В момента и част от моя пипер е станал 80-90 см. За тор съм слагал само оборски, но поливането с капково.
Найлон не ползвам. Не знам тоя сорт какъв е - взех готов разсад от пазара. До тази година никога не е ставал
толова голям, ама капково ползавам за първа година. Ама за сорта - де да го знам. Може да е нещо ГМО.
:partyman:
Krass - майстор
Пък на моята тъща чушките растат, растат, в един момент стигнат до земята, забият се, продължат да растат и извадят корена от пръстта. :lol:
hidrazin - майстор
:? Ти да не си пак на работа?
Майтап, майтап ама и аз имам подобен проблем. От вятъра взеха да полягат. От много поливане направиха
плитки корени.
:partyman:
iivanov - майстор
Найлона е съчетан с капково е много добро решение и за домашната градина,Найлона запазва влагата и задушава като цяло плевелите.Така се спестява доста ръчен труд и човекочасове.Освен това така няма и изпарения които са предпоставка за болести.
filmatoplo - майстор
Jezis Maria , co to je :shock: :wink: доста амониева селитра е слагана .
mitko414 - специалист
Относно торовете.
За проба оставяш една чушка, ако след няколко дни стане на пихтия, по-добре хвърли и останалите. Ако се спаружи, изсъхне, става за ядене.
Само не съм сигурен, ако се прилага горното повсеместно, дали ще остане нещо за ядене. :?
докера - специалист
Да се върнем на въпроса :roll:
Преди няколко години , на път от Дуранкулак към Варна си купих две гаци пипер направо от полетата около Шабла. Продаваха и един доста едър , с три ръба и дебело около 5мм "месо" , от който исках да си купя 2-3 кг за пълнене. Продавача ми каза , че събирал половин кило кайма , без да броим ориза и вкъщи ще ме бият :-D :-D . Та този пипер е идеален за салата изпечен . Нарочно си избрах по-узрял и събрах семе .
Та от тогава всяка година си садим от него и дава добър добив ..... И не се е изменил. :wink:
Така че , намери си добре узрял и пробвай ....
  • 1
  • 2

Тема "Моята чушка..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: