• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 36
Ел. инструментите. Консумативи.
maddoktor - специалист
Аз се отказах да си правя машина сам . Купих си едно зеге - може да ви прозвучи странно -
но днеска при пазаруване от Lidl ми допадна зеге - Parkside PSTK 730W A1
Първото ми впечатление при огледа беше :
77 лв . цена , хубава и масивна пластмасова кутия , тежеше ми в магазина - у нас на кантара показва : 4.2 кг,
При огледа и пускането ми направи и друго приятно впечатление .
Задната страна има потенциометър с който регулирам колко бързо да се движи нагоре-надолу , приставка която се завива за зегето и с нейна помощ тя ме води по дъската . Така ще прави прави изрязвания .

И сега идва най-приятната новина - ножовете са универсални - тези на Parkside стават за :
(Bosch, AEG, Makita, Hitachi, Festo, Matebo) Така са написали на кутия с допълнителни ножове .

Имайки в предвид че няма да е за професионално ползване . И няма да режа всеки ден - няма нужда от скъпо - а и 3 години гаранция :)
h_service - специалист
maddoktor написа:
Аз се отказах да си правя машина сам . Купих си едно зеге - може да ви прозвучи странно -
но днеска при пазаруване от Lidl ми допадна зеге - Parkside PSTK 730W A1
Първото ми впечатление при огледа беше :
77 лв . цена , хубава и масивна пластмасова кутия , тежеше ми в магазина - у нас на кантара показва : 4.2 кг,
При огледа и пускането ми направи и друго приятно впечатление .
Задната страна има потенциометър с който регулирам колко бързо да се движи нагоре-надолу , приставка която се завива за зегето и с нейна помощ тя ме води по дъската . Така ще прави прави изрязвания .

И сега идва най-приятната новина - ножовете са универсални - тези на Parkside стават за :
(Bosch, AEG, Makita, Hitachi, Festo, Matebo) Така са написали на кутия с допълнителни ножове .

Имайки в предвид че няма да е за професионално ползване . И няма да режа всеки ден - няма нужда от скъпо - а и 3 години гаранция :)
Остава и да не е с универсални ножове.. :lol: :lol: :lol:
maddoktor - специалист
Гледах че прободен трион Raider използва друг вид ножове .
Chefo77 - майстор
maddoktor написа:
Гледах че прободен трион Raider използва друг вид ножове .
Ножовете са с 3 вида захват - T, U и един стар стар с два или три отвора. Огромната част от трионите използват Т-захвата, особено професионалните. Причината е, че Т-захватът се закрепва много по-лесно от U и много по-лесно се възпрепятства излизането на ножа от захвата.
Та Райдърите, които си виждал, вероятно са стари модели. Не съм сигурен дали в момента се продават изобщо триони с различен от Т-захвата.
maddoktor - специалист
Да не се ровя в грешни места - има ли някъде инфо относно ножчетата :
според вида метал който ще се реже ?
Питам защото от метал до метал има разлика :)
За дървото е лесно .
Kumay - майстор
maddoktor написа:
Да не се ровя в грешни места - има ли някъде инфо относно ножчетата :
според вида метал който ще се реже ?...
Разбира се! На всяка опаковка на ножчета пише за какво са! :-D
Chefo77 - майстор
Абе не че ми е работа, но не бих те съветвал да режеш какъвто и да е метал над 1 мм, да речем, и то най-вече мек. Ако планираш зегето да реже стоманени планки по 3-4 мм или пък арматура, забрави. Има си ъглошлайфи за тази цел :)
maddoktor - специалист
Запитах за метал - понеже ще режа текстолит с медно фолио ( заготовка за печатна платка ) и понякога ако се наложи карбонови пръчки 6мм. .Може понякога и ламарина до 1мм.
Рязал съм карбонова пръчка с една малка и тясна ножовка ( по-спомен 10мм, широк лист ) и след няколко изрязвания - зъбите си заминаха .
Та понеже има всякакви ножове , за различни по-вид и твърдост материали .

Аз се надявам вие тук да споделите от опит с какъв нож какво сте рязали с успех . Защото продавачите в повечето малки магазинчета за такива резервни консумативи - няма да знаят .
Те са там за да продават нещо на което пише - за метал , за дърво и други :) Но кое от 2 различни ножчета за метал - ще е по-добре - предполагам ще кажат -" по-скъпото " - ама не винаги по-скъпото ще ми свърши работата .

Освен че има цветове на ножовете , има и надписи - Букви и цифри .
Какво значат те :)
Chefo77 - майстор
http://www.kirov.net/?cid=802

Чети, пише за всички ножчета на Бош. Има-няма 35 модела са :)
maddoktor - специалист
мерси за инфото - наистина пишат всичко .
А един ламерски въпрос :)
Когато режете дебел дървен строителен материал - на ниски обороти ли е по-правилно или на високи обороти .
Аз днес се снабдих с един Bosch T 345 FX и мисля да се снабдя и с по-дълги остриета за да имам при нужда .
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 36

Тема "Работа с прободен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: