• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Хубаво беше да кажете защо е "сложен".Аз нищо сложно не виждам особенно пък както и не е сниман отгоре.Вие какво очаквахте на 300-350 квадрата етаж да мине с един двускатен ли :lol: .
Иначе като гледам големите равни стрехи предполагам има бетонна плоча и отгоре е градена останалата част.Абе доста пари са "наляли" в тоя покрив ,но поне разултата е добър :)
VLADO66 - майстор
Йорданка,ти виждаш арх.елемент,мен ми се набиват евентуални проблеми,изпълнение и опростяване на съответното решение-просто професионална деформация.
piron45 - майстор
Аз пък не видях кой знае какво в тази къща за цената, която и е сложена. Особено ако се продава във вида на снимките. Изработката не е изпипана, шпакловката на поне един от таваните се вижда че е неравна, пише че има сутерен пък не се вижда и изобщо за тази цена би трябвало да е напълно завършена и напълнена с най скъпата техника и мебели,а до басейна да има и джакузи :lol:
janadark3969 - напреднал
И аз съм съгласна за цената, неумерно висока е . Ходих да я видя все пак бъдещата ми къща ще изглежда по този начин а и трябваше да съм сигорна че съм си направила проекта както трябва :-D Едно към едно с снимките е но ми се видя малка за тези 600 кв като се има напредвит че идват по 200 на етаж. Мисля че в квадратурата влизат размерите на плочата или поне по мой проект на груби сметки са около 500 кв на къща реално 230 кв :?
Tsilkov - майстор
piron45 написа:
за цената, която и е сложена.
Цената идва от мястото и надценката (те двете май са свързани :lol: ).Само не разбрах тоя дето я продава как не го е досрамяло вътре в такъв вид да я дава за тези пари - то ясно че които има пари за такава къща ще иска сичко сам отвътре да подбере ама чак пък толкова "на гол интериор" :?
janadark3969 написа:
на груби сметки са около 500 кв на къща реално 230 кв :?
Това няква нова математика ще да е :lol: .Сигурно в 600 квадрата включват и мазето ,а долния етаж е двоино по-голям от горния и за това така ти се е сторило.При тая продажна цена ме съмнява да са чак толкова безочливи с лъжите :shock:
janadark3969 - напреднал
Около 500кв. са тритете плочи а иначе само къщата като имам предвит обиколката по стените е около 230кв . Не съм наясно точно кое влиза в квадратурата и как се мери. Ето това ще бъде къщата като размери :

Прикачен файл

2.png
2.png (101.41 KиБ) Видяна 3859 пъти

Прикачен файл

1.png
1.png (57.09 KиБ) Видяна 3859 пъти

Прикачен файл

IMG_0761.jpg

Прикачен файл

IMG_0768.jpg
Вадим Владимиров - специалист
janadark3969 написа:
защо да е сложен , напоследък доста къщи виждам с такъв . Мисля че повечето хора на днешно време избягват мансарда и стремят към модерния стил :)
Честно да ти кажа, аз мисля обратното.
ijs - специалист
....понякога влизам от време на време, тук във форума, и да ви кажа нещо за покривите... свидетел съм на много драми на собствениците на къщи и на блоковете, които живеят на последния етаж... често воюват със съседи от по-долните етажи заради прокапнал покрив! Искат ремонт, пак ремонт на покрива... но.... нямат 67% или 2/3 съгласие от общия брой на собственици! Така гласи закона на етажна собственост.
Така, че помислете какъв тип покрив искате....
... Например: Малка къща - двускатен покрив, голяма къща над 150-200 кв.м. - четирискатен, висок блок над 4-5 етажи - равен покрив с лек наклон.... т. н.
Като гледам чертежите тук, покривът на малката къща не ми изглежда удачно ... има много лек наклон! През зимата при топенето на дебел сняг през нощта при минус 5-10 С се образува лед! Много добре знаете, че на покрива ледът руши абсолютно всичко!
ВАША ОТГОВОРНОСТ!
vlad0 - специалист
ijs написа:
....
... Например: Малка къща - двускатен покрив, голяма къща над 150-200 кв.м. - четирискатен, висок блок над 4-5 етажи - равен покрив с лек наклон.... т. н.
Като гледам чертежите тук, покривът на малката къща не ми изглежда удачно ... има много лек наклон! През зимата при топенето на дебел сняг през нощта при минус 5-10 С се образува лед! Много добре знаете, че на покрива ледът руши абсолютно всичко!
ВАША ОТГОВОРНОСТ!
Моят покрив е четирискатен с минимален наклон - 3/1 и тази зима имаше по 20 см. лед + сняг отгоре, но нямам абсолютно никакъв проблем. Керемидите са Брамак класик
ArturDent - Почти Безобиден
janadark3969 написа:
... Ето това ще бъде къщата като размери :
Отдавна не бях виждал монитор сниман с фотоапарат. :-D
Ето тук
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15