Чисто новите дървени прозорци, ако не са някакви скъпарски от специално обработена дървесина със стъкло пакети, К стъкло, аргон в пакетите, гумени уплътнения и т.н. са си готови за подмяна. Съжалявам, че го казвам..... Ако са класическото изпълнение, само след няколко сезона, през тях ще вее като за световно и всички сметки ще отидат по дяволите. Първо да се направи проект на ремонтните работи, включително топло изолациите. Второ, да се изчислят топло загубите при положение, че все едно ремонтът е направен. Тук във форума има няколко човека, които са в състояние да свършат тая работа. Няма да ги издавам, щото не щат да ми плащат да ги рекламирам
Едни 300-500 лева много пари и нерви могат да икономисат после.. От опит знам, че този съвет е много труден за разбиране. И на богаташи съм го давал и пак резултатът минус....Човекът трябва да види плана, да види къде е къщата: надморска височина, в Шабла ли е, или в Мелник, на морето ли е, или в Смолян, каква е площта на прозорците, северен или южен скат и още куп неща. Да се сметне каква ще е необходимата мощност за отопление, евентуално за битова гореща вода и тогава да се обсъжда с какво да се топлим. И Филма е прав, защото, цената на климатичната инсталация расте по-рязко с нарастване на мощността. Да не му станат ушите червени още докато я купува...Който не вярва, да види колко струва един 10-20-30KW конвенционален котел и една 10-20-30KW термо помпа. Бързам да кажа, че не съм против термо помпите, само трябва сме сигурни колко мощна ни трябва. Иначе какво да се избере? Ами колкото е по-удобно и лесно за експлоатация, толкова по-скъпо е.. Всеки сам си знае финансите....