• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 41
Всички въпроси за вилата.
timo1 - специалист
filmatoplo написа:
А относно други технологии освен стъклокерамика -дайте идея .
http://www.piscinelaghetto.com/it/Pisci ... hoto-HD/0/

и тук може да погледнеш

http://www.piscine-spaziorelax.it/piscine.html
hidrazin - майстор
Особенно пърия линк е много готин. Изгледах го с кеф.
:partyman:
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
За голямото корито се предполага че като е стъпило на 1,70 -1,80 под кота нула -терена на двора, на здрава почва или на подложен бетон -няма да мръдне .Но детския басейн , тоест неговото коритце ще е само 70-80 санта вкопано под кота нула -терена на двора , и няма да е стъпило на здраво :wink: .Двете корита трябва да са свързани арматурно и бетонно , но детското корито ще се намира на Нездрава почва -тоест на такава която се напуква от суша и движи :? как се прави .А относно други технологии освен стъклокерамика -дайте идея .
Никой не отговори, но да напиша аз как си представям това да стане .Значи копая голям правоъгълник с размери 80см-1 метър повече от очертанията на мисления басейн от всяка страна .Заливам подложен бетон на цялата площ.На другия ден започвам с кофража и арматурата на 3 отделения едновременно , едно голямо за дълбокия басейн , и две малки в единия край за детския басейн и филтърното .Изливане на бетона.След декофраж -пълня с пясък до определено ниво детския , армирам за плоча , също и тавана на филтърното -заливам плочите .Какво ще кажете , не съм конструктор :wink: .пп.тръбите и скимерите се подразбира че,ще се монтират по време на кофражите :yawinkle: .
filmatoplo - майстор
:wink: Явно всички са на почивка :? :partyman: .
stiv1961 - майстор
filmatoplo написа:
:wink: Явно всички са на почивка :? :partyman: .
Е, аз се върнах, но не мога да отговоря на въпросите ти. Ако прочетеш темата от 1- ва страница до тук ще видиш, че много колеги са ми помагали, но и много специалисти по басейните си трайкаха/ викат си,, голям смях ще е като се разпадне"/. Е, вече трети сезон Стоян и Ко. си пекат дътата и басейна е без забележки макар и да има още работа по него. Виж ми и темата с барбекюто- същата работа. Има време, за другия сезон съм сигурен, че ще имаш басейн..... иска се търпение...успех :supz:
kabel96 - специалист
Въпросите са ти много а не обичам да пиша много.Звънни ми ще ти обясня а после ти ще напишеш тук. :drinkers: :drinkers: :supz:
filmatoplo - майстор
Кеф ми е да питам тук във форума , нали сме- направи сам , имам малко стаж в строителството , от планове разбирам , но консултация никога не е излишна :) .Няма да казвам че ако звънна на главния ни архитект ( на който му правя отоплителната инсталация), ще получа отговор веднага -аз си искам да си помъча мозъка сам .Като се наложи да го строя -наистина ще мина през архитекта който така или иначе ще ми издава разрешителното за строеж. :wink: Исках още сега като се върна от плажа , да се впусна мислено в моята мечта -басейна :) .Като мина през перипетите вече ще знам ,но исках някой който е минал да сподели.
jekasus - майстор
Ето ти друг вариант за филтър, да ти кажа честно много добре се представя. На някаква френска фирма и избягваш излишни бетони.
Прикачен файл:
DSC_0664.jpg
Басейна ще видиш тук
filmatoplo - майстор
Здравей , да много неща ще ми спести този филтър -тръби и други, честно не съм виждал от близо как работи .Цените им май са високи на тези устройства , не ми е ясно и как почиства дъното това нещо :? :) .Този басейн на който си -твой ли е , или поне имал ли си наблюдение как се борави с филтъра.Къде мога да ги погледна -къде се продават .
crez - майстор
Мисля да направя басейн 6/3/1.8/1.2м.вкопан от тези блокчета http://www.detelina-prima.com/wp-conten ... 6/blok.jpg р/ри 50/20/20. Под от бетон, 2 от сраниците с наклон изравнени с бетон до 1.2 м. след това зидария от блокчетата с арматура оставена от основата в отворите, след това запълване с бетон на отворите и отгоре 20 см бетонов пояс. Хидроизолация от двете страни на блакчетата и стъклокерамика. По груби сметки ще струва следното: 180 бр.блокчета х 1.7 лв. с транспорт = 306 лв.
7м3 бетон х 150 лв.= 1050 лв., арматура 150 лв., лепило 150 лв., плочки 45 м2 х 12 лв.= 540 лв. тръби, и други допълнителни приспособления 500 лв.(без пречиствателната станция) хидроизолация 800 лв. или общо 3 496 лв. Чакам да прочета мнения по моята инициатива. Ще се получи ли, или да се откажа от този начин.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: