Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Tsilkov - майстор
Ahmakov написа:
Има огромна разлика между счетоводен амортизационен период и реален експлотационен период на климатизатор.
Именно тук според мен е "принципната грешка" в разсъжденията на колегата profy.Едно е да купуваш оборудване с цел работа и печалба/profit/ ,а съвсем друго за лично ползване в жилищна сграда (не мис е засяга тук темата защото въпросите са ми чисто технически).
Ahmakov откъде взе тези данни за температурата?
profy написа:
не някоя друга фирма, а Daikin.
Впрочем Daikin го избрах по съвсем друг признак(освен че имам де :lol: ).Те единствени имат вътрешно тяло което отдава част от топлината си чрез алуминиева плоча като радиатор (DAIKIN Nexura)-дано да не се окаже само рекламна зарибявка.Това е основен фактор защото най-лошата черта на климатиците като отопление е некомфортното движение на въздуха.Освен това само тяхното тяло за стенен подов монтаж (става въпрос за FVXG ,а не стандартното) има "приличен външен вид".Ако някои се сеща за подобно вътрешно тяло на друга марка да пуска линк да го разгледам.
Ahmakov - специалист
Абе, бате Данчо, Карно, Карно колко да е Карно...Май има и друго освен Карно и Лоренц...

Ще ми бъде интересен коментара за таблицата...

Климатизатор с СОР 4.9 плащаме 961,541kWh х 0.2лв/kWh=192.31 лв/година
Духалка с термостат плащаме 4,284,081kWh х 0.2лв/kWh=856.82 лв/година
Сезонен СОР 4.45

Прикачен файл

untitled.1.jpg
untitled.1.jpg (55.85 KиБ) Видяна 3722 пъти

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (10.32 KиБ) Видяна 3729 пъти
stelaartoa - специалист
Aз спрях да коментирам постовете на Професионалиста. Видно е как теорията в него се мъчи безуспешно да надделее над практиката ,реалните таблици и личните наблюдения на хиляди ползватели.

И на мен би ми било много интересно да "разтълкува" последната таблица( защото той само това може - да тълкува както му дойде) ,която е нещо като "есенцията " или "черешката" в спора ви...
П.П - аз още чакам един отговор от него ,но явно с чакането ще си остана :lol:

1-profy написа:
Nataly,

Няма да ползвате климатика при външни температури под -5 оС, за да има реална икономия.

Под -5 оС коефициентът СОР на климатика пада много, и е по-изгодно да се отоплявате директно на ток

2-
stelaartoa написа:
Профи...И не разбирам защо продължаваш явно да заблуждаваш питащите как под -5 на ток било по-изгодно да се отопляваш !...

3- profy написа:
Извинявай, това че си термодинамически неграмотник го доказах в другата тема,
но тук показвам, че или си перманентно пиян или си невменяем -
никога и никъде не съм твърдял подобно на горецитираното нещо.

Освен констатираната простащина ми беше интересно да видя,
как вкупом заблуждавате жените, не само тях, наивни и технически неграмотни посетители на този форум,
и след това бързате да им монтирате климатичето...
Щях да падна от смях при тайните обсъждания как да преметнете клиенти със смяна на фреоните,
сиреч констатираният мошенически стил си е отдавна у вас, още към забраната на фреон 22 преди 4-5 години.

И това с личните нападки,в които аз нямам никакъв спомен да съм се забърквал,освен че му прави чест като истински Професионалист,друго няма какво да е....
Tsilkov - майстор
За сравнение между духалка (дори в скъпото и изпълнение радиатор Adax) и климатизатор въобще не може да става дума.
profy - специалист
Ahmakov написа:
Абе, бате...Ще ми бъде интересен коментара за таблицата...
Привет.
Вероятно да.
Обаче трябва и на мен да ми е интересно, а на читателите - полезно, и така - никаква мотивация.

При това не е известен физическият модел, аксиоматична постановка на целта, приети допускания и пр.
за коректно решаване на проблем, не е известен адекватният математическият модел,
на базата на който е съставена въпросната таблица.
В която има съмнителни числа, което означава, че и математическият модел е съмнителен,
за физическия е излишно да се говори.
По същият начин ще изглеждат и експериментални данни и процедура, като представените в дългата тема от 22 стр. " Кое прави инверторните климатици по-икономични? "
viewtopic.php?f=23&t=35922&hilit=%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%82&start=80, която цял ден четох.
И накрая в нея се стигна до гласуване с отлагане на конференцията за есента, при наличие на три отделни точни отговора в темата.
Впрочем отделните данни, представени от теб, там са наистина впечатляващи.
Вероятно ще ползвам някои, за които ще искам, разбира, се позволение.

Следователно въпросът тук е некоректен, дори провокативен - все едно някой ми показва снимка,
а ме пита за детайлното устройство на фотоапарата, с който е направена.

Единственото, което мога да кажа, че никой фотоапарат не манипулира снимките -
няма случай да е снимана тиква, а фотоапаратът да е показал кивано,
но всеки математически модел, както и измервателна процедура,
позволяват манипулиране на данните.
stelaartoa написа:
...постовете на Професионалиста. ...
П.П - аз още чакам един отговор от него ,но явно с чакането ще си остана
За сведение, profy не е абревиатура от Професионалист, а от "професор".
А за последното си прав - разстройва ми се стилистиката. А професор без стил... :-D
Ahmakov - специалист
Както винаги, точен, ясен и конкретен в отговорите... Мамче, не сме блондинки...

Прикачен файл

profy=mama.jpg
profy=mama.jpg (91.34 KиБ) Видяна 3555 пъти
a_stoev - майстор
А бе, ей, вий тука 2 поста ли не можете да напишете без да се заядете? Бахти простаците ;)

Исвинявайте за езика, ама съм си от село и не го крия.

П.П.
Ahmakov, абе дай една схема на битов сплит дето има двустъпален режим. Веднъж някой даде схема само на изключване на единия скрол, това в оня другата тема дето си късахме главите :D.
stelaartoa - специалист
stelaartoa написа:
...постовете на Професионалиста. ...
П.П - аз още чакам един отговор от него ,но явно с чакането ще си остана
За сведение, profy не е абревиатура от Професионалист, а от "професор".
А за последното си прав - разстройва ми се стилистиката. А професор без стил... :-D[/quote]

:? Не те знам по какво се водиш,че си професор,но недопустимо е за претендиращ за такъв
да не знаеш какво е "абревиатура " :lol:
Ето ти няколко линка да се образоваш малко,професоре,хихихихи:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 1%80%D0%B0

http://printguide.info/dictionary/%D0%9 ... ,1415.html
Ahmakov - специалист
Това върши ли работа?
a_stoev - майстор
Първата схема е с байпас на единия скрол на компресор с два скрола. Това за ограничаване на минималната мощност.
Втората е схема на климатик с подохладител.

Не ми се търси схемата на двустъпалната алтерма, някой има ли я?

Тема "Защо инверторите не работят под -15 градуса и COP при -15 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: