Всички имаме коли, нали ?
Уважаеми господине, със съжаление искам да Ви съобщя, че много често по външния вид на човека неможе да се съди за здравният му статус.Ами ако е онкологично болен , ако е с рядко кръвно заболяване и т.н.!? Така,че не правете прибързано изводи, за да не Ви даде Бог да преминете от другата страна! Да сте жив и здрав и не завиждайте на привилегиите на инвалидите!
Илиян Илиев™ - майстор
Защо пък онкологично болните или с кръвни заболявания трябва да се ползват с привилегиите за паркиране на инвалидите със затруднение при придвижването? :?

Защо изобщо трябва да бъдат обявявани за инвалиди? :?
taran - специалист
Илиян Илиев™ написа:
То,като се замислиш и повечето слепи хора нямат проблем с придвижването :)...
VLADO66 - майстор
Еми аз като съм луд,имам 2десни ръце и оная работа ми пречи да ходя сигурно съм инвалид.Въпроса е да има правила,да се спазват от ВСИЧКИ и санкция да отнасят ВСИЧКИ нарушители,ама ВСИЧКИ.
Стефко - специалист
Тогава излиза, че Митьо пищова и Азис също са инвалиди :? щото се хвалят. Ама така се хвалят само комплексираните хора. Кво да кажем "ние с гайдите" :lol:
VLADO66 - майстор
Стефко,между хвалба и ирония има разлика.Акцентирам че трябва да има правила които да се спазват.Майка ми е също инвалид така че съм се сблъсквал с абсурдите.
Илиян Илиев™ - майстор
taran написа:
Илиян Илиев™ написа:
То,като се замислиш и повечето слепи хора нямат проблем с придвижването :)...
Имах превид, че едно е трайно увреждане, а друго е болест пък била тя и нелечима.

Поне аз така виждам нещата. Не че за мен има голямо значение.

А и не съм против болните да се ползват с каквито и да било привилегии. Просто споделих, че за мен това са две различни неща и ако ще има някакви привилегии, то би трябвало да са различни.

п.п. А иначе слепите имат проблем с придвижването и то доста голям проблем, но ти защо имаш различно мнение не знам.
ArturDent - Почти Безобиден
Илиян Илиев™ написа:
Имах превид, че едно е трайно увреждане, а друго е болест пък била тя и нелечима.
Как правиш разликата между трайно увреждане и болест?
Ампутацията за теб сигурно е трайно увреждане, а примерно порок на сърцето/оста бъбречна недостатъчност е болест...
Нали затова си има лекарски комисии които определят кой колко точно е болен. Нещо като количествена измерване на болестта.
Да не говорим, че общия случай при истинските инвалиди имаме комбинация от няколко болести.
Затова и термина е ХХ% намалена трудоспособност.

П.П. Под истински инвалиди имам предвид хора които наистина са болни, че напоследък се навъдиха доста фалшиви.
Илиян Илиев™ - майстор
ArturDent написа:
Илиян Илиев™ написа:
Как правиш разликата между трайно увреждане и болест?
Ампутацията за теб сигурно е трайно увреждане, а примерно порок на сърцето/оста бъбречна недостатъчност е болест...
Нали затова си има лекарски комисии които определят кой колко точно е болен. Нещо като количествена измерване на болестта.
Да не говорим, че общия случай при истинските инвалиди имаме комбинация от няколко болести.
Затова и термина е ХХ% намалена трудоспособност.

П.П. Под истински инвалиди имам предвид хора които наистина са болни, че напоследък се навъдиха доста фалшиви.
Ми горе долу така мисля, макар да не съм сигурен дали съм прав. Все пак съм далеч от лекарските познания.

Както и да е. Въпреки всичко аз държа на убеждението си, че местата за инвалиди трябва да се ползват само от хора в инвалидни колички или ампутации. Демек хора със затруднено придвижване или там как му викат лекарите. И самите места трябва да са по-широки от нормалните парко места за да може да се отваря цялата врата при слизане и качване.

Всеки който не ползва инвалидна количка или патерици може да се качи и слезе от автомобил, като всеки останал човек и следователно би могъл да прекоси без затруднения целия паркинг до магазина и обратно пеша бутайки или дърпайки количка с продукти.
MamaMy - майстор
Снощи намерих много интересно четиво за хората с увреждания. Това е всичко което ги касае събрано на едно място. Естествено не го намерих случайно, а ми беше подсказано какво да търся. Заповядайте и се образовайте. Има интересни неща на първо четене:
http://www.mlsp.government.bg/bg/public ... ochure.htm

Тема "инвалид" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: