Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
И така става.
torbalan - Дървен философ
erkamu написа:
Тани написа:
Какво си се притеснил чак толкова - това реално са 3-4 плочки , на които трябва да се сложи 1 см лепило повече! Не се коси!
А за да ми бъде лепенето по лесно няма ли да е по добре един ден предварително да вдигна нивото в определия участък с 1 см с теракол и като изсъхне да си лепя нормално? Аз нямам много опит с лепенето на плочки и не знам дали като сложа 15 мм лепило (1 см за вдигане на нивото+0.5 см за самата плочка) няма да стане някакво хлътване...от тежестта на плочката?
ако нямаш опит и става дума за малко плочки - по-добре забъркай лепилото по-гъсто и ги лепи с повече лепило на момента...

правил съм го няколко пъти - няма проблеми :)

първо нанасям лепило (както е в твоя случай 1 см) и го изравнявам на око
после на плочката нанасям лепило с гребен
и я слагам...

след това с гумен чук и повечко "мамата" намествам плочката така, че да ми хареса...
има случай в коите лепилото се оказва малко - дигам плочката, гледам къде не се е размазало и добавям още...
и после пак "мамата"

накрая слагам кръстчетата за да са равни фугите :)

обаче в такъв случай лепилото трябва да е малко по-гъсто от обичайното...

това със сигурност не е правилна технология... но върши работа, особено за малки помещения :)

утре-другиден ще лепя на едно място около 3 кв. теракот, ще действам по същата схема...
на места ми се губи 1см. от замазката ;)
erkamu - специалист
torbalan написа:
erkamu написа:
Тани написа:
Какво си се притеснил чак толкова - това реално са 3-4 плочки , на които трябва да се сложи 1 см лепило повече! Не се коси!
А за да ми бъде лепенето по лесно няма ли да е по добре един ден предварително да вдигна нивото в определия участък с 1 см с теракол и като изсъхне да си лепя нормално? Аз нямам много опит с лепенето на плочки и не знам дали като сложа 15 мм лепило (1 см за вдигане на нивото+0.5 см за самата плочка) няма да стане някакво хлътване...от тежестта на плочката?
ако нямаш опит и става дума за малко плочки - по-добре забъркай лепилото по-гъсто и ги лепи с повече лепило на момента...

правил съм го няколко пъти - няма проблеми :)

първо нанасям лепило (както е в твоя случай 1 см) и го изравнявам на око
после на плочката нанасям лепило с гребен
и я слагам...

след това с гумен чук и повечко "мамата" намествам плочката така, че да ми хареса...
има случай в коите лепилото се оказва малко - дигам плочката, гледам къде не се е размазало и добавям още...
и после пак "мамата"

накрая слагам кръстчетата за да са равни фугите :)

обаче в такъв случай лепилото трябва да е малко по-гъсто от обичайното...

това със сигурност не е правилна технология... но върши работа, особено за малки помещения :)

утре-другиден ще лепя на едно място около 3 кв. теракот, ще действам по същата схема...
на места ми се губи 1см. от замазката ;)
Да дойда да ти помагам за "мамата" :)
Софоня и хоризонталните връзки (фитинги) лепиш ли ги и с какво?
Четох в една друга тема, че май се лепели. Имало ПВЦ И ПП тръби за мръсна вода. ПП не се били лепели с лепило за ПВЦ. Ти как процедираш?
torbalan - Дървен философ
У дома не съм ги лепил никъде.... вече трета година се къпим в тая баня - няма драми с канализацията :)

Скоро правих на село при баща ми една баня - там имаше лепило за ПВЦ (идея нямам как се появи) и ги лепих... Дефакто го ползвах за смазка вместо веро, вода, плюнка и т.н. :)

Ползвам ПВЦ тръби, дето се сглабят с нагряване... ППР за мръсна вода съм чувал, че има, но дори не съм виждал :)
erkamu - специалист
Здравейте,
изгледах няколко епизода от "мисия моят дом" за лепене на плочки в баня. Това, което по конкретнмо ме интересува е в частта - лепене върху гипскартон.
Потърсих инфо за това във форума-но информацията е доста противоречива.
Докато гледах видеото от предаването си записвах стъпките:

1. След полагане на първия слой гипскартон-фугиране без главите на винтовете
2. След полагане на 2-рия слой гипскартон-фугиране със стъклофазерна лента + главите на винтовете.
3. Грундиране на на гипскартона с дълбокопроникващ грунд (+ останалата част на помещението)
4. Полагане на първи слой хидроизолация+лента по ъглите.
5. След 2-3 часа полагане на втори слой хидроизолация
6. След 16 часта плочките могат да започнат да се лепят.

Пропуснали ли са нещо? Или и аз да следвам същите стъпки?
Поздрав най-сърдечен :yawinkle:
housedoktor - майстор
профилите през 40 см се поставят в този случай.
erkamu - специалист
housedoktor написа:
профилите през 40 см се поставят в този случай.
Всичко останало като стъпки наред ли е?
jekasus - майстор
Какъв грунд ще ползваш?
housedoktor - майстор
Да,ок е другото.Първият пласт ГК можеш да го завинтваш към скарата през около 50 см.вторият с 35 мм винтове през 20 -25 см
erkamu - специалист
jekasus написа:
Какъв грунд ще ползваш?
Ceresit CT17

Тема "Повдигане на замазката с 1 см в 1/5 част от тоалетната." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: